PHP HELP
-
Vorpal: nyugi. Én sejtem mit szeretne devilmike, csak a "nem akarom megírni mert macerás és hosszú" kijelentése erősen lustaságre utal.
Ha jól sejtem van egy adatbázis (vagyis annak egy/két/x táblája), amit egyes felhasználóknak megengednénk szerkeszteni. Ehhez a phpMyAdmin-be való bejutás eléggé körülményesnek (és nem éppen biztonságosnak) itéltetik - ezért kellene egy PHP-s megoldás.
Alapvetően a megoldás a következőképp épülne fel (ez csak egy alapötlet):
1. Beléptetjük a felhasználót. Ha egyezik a felhasználónév és a jelszó a regisztráció során megadottal beengedjük (létrehozunk egy session-t).
2. Ha létezik a session (belépett a felhasználó), kiíratjuk az adatbázis tábláit (SELECT * FROM tabla) szerkeszthető formában - például szövegmezőkbe (<input type="text">).
3. A felsorolás aljára rakunk egy gombot (<input type="submit">). Ha azt megnyomja a felhasználó akkor a szövegmező értékeit feldolgozzuk, és frissítjük az adatbázis tábláit (UPDATE).
4. Még szükséges a lapra egy Kijelentkezés "menűpont", ami kilépteti a felhasználót (session-t törli (session_destroy()),stb).
Ennyi. Megírni helyetted nem fogjuk.