1231mod2kep2.jpg
Elég, ha a reklamált topic címét linkeled, a hsz. számát pedig kiírod!
Ha házigazda szeretnél lenni, kell a topic neve és linkje, a jelölt neve és linkje (az adatlapra), és azok a hozzászólások, ahol a jelöltet elfogadja az adott téma közössége. Ezeket írd be ide, és pár napig várj türelemmel.
A privát üzenetekkel - mivel nem tudják elolvasni - nem foglalkoznak a moderátorok, ne panaszkodj miattuk.

Büntetőpont információk

A büntetőpontok lejárnak, ha nem gyűjtesz be újabb büntetőpontot:

- Egy büntetőpont 1 hét alatt jár le
- Egynél több büntetőpont 2 hét alatt jár le

Büntetőpontokkal járó mellékes büntetések

1 büntetőpont:
- figyelmeztetés, nem jár mellékes büntetéssel

2 büntetőpont:
- 1 percenként lehet hozzászólni

3 büntetőpont:
- 3 percenként lehet hozzászólni
- nem használhat nick logót
- nem használhat vip funkciókat
- téma nyitás letiltva
- nem látogatható a gumiszoba és a saját fórumok

4 büntetőpont:
- 5 percenként lehet hozzászólni
- nem használhat nick logót
- nem használhat vip funkciókat
- téma nyitás letiltva
- nem látogatható a gumiszoba és a saját fórumok

5 büntetőpont:
- 4 hét kitiltás a fórumból

Büntetőponttal járó egyéb büntetések:
- összesen 20 büntetőpont után automatikus, végleges kitiltás a fórumból!

Mielőtt ebben a modtopicban folytatnád a veszekedést, !! KLIKK IDE !!
  • [NST]Cifu
    A HG csoppenjen bele a topik kozepebe es tudjon azonnal mindent. A hatarokat, hogy meddig is mehet el es egyeb dolgokat, gyakorlatilag nulla info alapjan.

Először is nem vitatom el, hogy az SG-n koránt sincs egy kialakult házirend, egy egyértelmű szabályzat.

Másfelől viszont kérdezni nem bűn, nem ostobaság és főleg nem megalázó. Pont fordítva. Ha valaki nem tud valamit, általában így szokott tanulni.

Amikor én megkaptam az első HG jogomat, és gondom volt, írtam Punkernek, aki akkor modi volt, és látogatta a topicot, hogy ilyenkor mi a teendő.

- Alapbol egy kezdobb, rutintalan hg kapasbol torli a troll hsz-eit, mivel nem tudja, hogy veglegesen torli oket es a modik ezutan mar nem tudjak visszanezni azokat. :p

Először is a modik nem, de az adminok igen. Másfelől ha egy HG veszi a fáradtságot, és kicsit utánaolvas például a modi topicoknak, akkor ez a hiányosság nagyon hamar megüti a szemét.

Ezzel együtt is alapvető probléma a kommunikáció formája. Ha úgy jön a HG a modi topicba, hogy van egy delikvens a topicban, aki rengeteg munkát ad, és sok hozzászólását töröltem, nem-e lehetne kezdeni vele valamit, akkor esélyesen kap egy gyors felvilágosítást, hogy ilyenkor mit tegyen.

Ha ellenben úgy jön a modi topicban, hogy itt van ez a f*szf*j, napi 100 hsz.-ét törlöm már, b*ssz*tok már ki a p*cs*ba... akkor a modik is úgy fognak hozzáállni, hogy nos, kedves barátom, az első hibád az, hogy ilyen hangnemben a sarki merev részeg utcalánnyal sem beszél egy minimális értelmi színvonalat megütő humanoid lény, pláne nem velünk.

- A tilto script haszontalan es nem er sokat, ez "majdnem" igy van.

Ha innen nézzük, a kibannolás se, hiszen csinál új reget, és másnap itt van...

Viszont csak er valamit: aki nem akarja a visszatero trollok es total idegesito emberkek hszeit latni, az nem nezegeti a mobil verziot, csak a normal oldalt ahol mukodik a script. A forumozok kb 90+%-anak tokeletesen megfelel az, hogy nem kell latnia a flameket generalo felorultek irasait.

Amennyire én emlékszem, a script első hullámait pont az verte fel, hogy koránt sem volt egyértelmű, hogy ki itt az, aki a másikat idegesíti és trollkodik, és nálam is ezért verte ki a biztosítékot.

A hatalommal lehet élni és visszaélni, a moderátorok kaptak felhatalmazást arra a fórum üzemeltetőjétől, hogy eldöntsék, kit tiltanak ki, vagy adnak nekik büntetőpontot. Hogy egy HG a moderátor megkérdezése nélkül eldöntse, hogy XY hsz.-ei márpedig ne jelenjenek meg a topicban, azzal uszkve moderátori szintre emeli magát. Az erősorrend viszont úgy néz ki, hogy admin > moderátor > hg > user. Nagyon "mulatságos", amikor egy user azért jön a moderátorhoz, hogy a hg banscript-el kirakja egy topicból, miközben kiderül (több órányi visszaolvasás után), hogy a hg korántsem viselkedett korrektül, vagy részlehajlás nélkül. Vagyis a script már több alkalommal is nem megoldás és segítség a modinak, hanem éppen ellenkezőleg, problémaforrás és rengeteg plusz munka. Ami külön a pedigréje a dolognak, amikor aztán a topic közössége nekiáll védeni a banscriptet, és hogy milyen jó is hogy van. Nos az ilyen miatt jutottam én személy szerint például a WoT-topiccal olyan szintre, amilyen szinten vagyok.

Raadasul olyan szempontbol sem rossz a dolog, hogy a trollok hszeit nem kell torolgetni, hanem kesobb "tobbszoros bizonyitekkent" megmaradnak.

Már amennyiben majd valaki fogja, és visszakeresi őket, mert általában nem ott helyben, hanem napok, néha hetek múlva kell visszakeresni őket, és ugye az SG fórum motorja nem teszi lehetővé, hogy egy topicban egy adott ember hsz.-eire rákeressen.

- A gyanus (al)regeknek nem az IP ellenorzes a legjobb bizonyitek? Most mikor irtam a napokban Communist alreges troll miatt, akkor sem tortent semmi

Sajnos meg kell jegyeznem, hogy nem a modi topic fejlécében leírtak alapján történt a bejelentésed a #18461 -ben. Nem látjuk a felhasználó adatlapján, hogy milyen IP-ről / host-ról jelentkezik be! Topic linkje, hsz. száma. Ezt kérjük...

Ezek után azt hiszem nem meglepő, hogy én sem törtem magam, hogy most nekiálljak kikeresni, hogy hol szólt hozzá Communist...