21433
Elég, ha a reklamált topic címét linkeled, a hsz. számát pedig kiírod!
Ha házigazda szeretnél lenni, kell a topic neve és linkje, a jelölt neve és linkje (az adatlapra), és azok a hozzászólások, ahol a jelöltet elfogadja az adott téma közössége. Ezeket írd be ide, és pár napig várj türelemmel.
A privát üzenetekkel - mivel nem tudják elolvasni - nem foglalkoznak a moderátorok, ne panaszkodj miattuk.
Büntetőpont információk
A büntetőpontok lejárnak, ha nem gyűjtesz be újabb büntetőpontot:
- Egy büntetőpont 1 hét alatt jár le
- Egynél több büntetőpont 2 hét alatt jár le
Büntetőpontokkal járó mellékes büntetések
1 büntetőpont:
- figyelmeztetés, nem jár mellékes büntetéssel
2 büntetőpont:
- 1 percenként lehet hozzászólni
3 büntetőpont:
- 3 percenként lehet hozzászólni
- nem használhat nick logót
- nem használhat vip funkciókat
- téma nyitás letiltva
- nem látogatható a gumiszoba és a saját fórumok
4 büntetőpont:
- 5 percenként lehet hozzászólni
- téma nyitás letiltva
5 büntetőpont:
- 4 hét kitiltás a fórumból
Büntetőponttal járó egyéb büntetések:
- összesen 20 büntetőpont után automatikus, végleges kitiltás a fórumból!
A büntetőpontok lejárnak, ha nem gyűjtesz be újabb büntetőpontot:
- Egy büntetőpont 1 hét alatt jár le
- Egynél több büntetőpont 2 hét alatt jár le
Büntetőpontokkal járó mellékes büntetések
1 büntetőpont:
- figyelmeztetés, nem jár mellékes büntetéssel
2 büntetőpont:
- 1 percenként lehet hozzászólni
3 büntetőpont:
- 3 percenként lehet hozzászólni
- téma nyitás letiltva
4 büntetőpont:
- 5 percenként lehet hozzászólni
- téma nyitás letiltva
5 büntetőpont:
- 4 hét kitiltás a fórumból
Büntetőponttal járó egyéb büntetések:
- összesen 20 büntetőpont után automatikus, végleges kitiltás a fórumból!
Mielőtt ebben a modtopicban folytatnád a veszekedést, !! KLIKK IDE !!
-
#18510 @Shep: Ezt most így nem tudom értékelni, a reklamáció ugyanis semmiféle kitételnek nem felel meg (mondjuk ott kezdve, hogy kérjük, hogy linkeljétek a topicot és a hsz.-ek számát).
Ha mondasz egy konkrét esetet, hsz. számokkal, és akkor Imivel le tudom privizni, hogy mi volt ez, és neki mi az álláspontja. Most így ránéztem a topicra, de konkrétumok nincsenek, csak mindenki a másikra mutogat, meg megy a személyes nézetek roppant konstruktív ütköztetése (irónia - Cifu).
@Wedge: Ha egy picit visszaolvasol, akkor láthatod, hogy éppenséggel elég sok a probléma a script-el, és eléggé sok a nézet vele kapcsolatban. Mivel a modik között sem volt egyetértés, hogy mi a helyes eljárás, ezért a script azokban a topicokban, ahol a közösség általánosságban nem ellenezte a használatát, és a HG-vel szemben megvolt a bizodalom, ott megtűrve volt. De most hirtelen nem emlékszem, hogy ezen topic esetében volt-e egyáltalán jelentve a dolog. Ez persze nem jelent semmit, nem kezdtem el visszakeresni a modi topickban, de ilyen esetben ha már a modikat ostorozod, azért az első visszakérdésem az, hogy mikor jelezted, hogy probléma van az adott topicban?
@atty707: Mindjárt intézkedek, de legközelebb légyszíves a fenti szabályoknak megfelelően jelezd (a topicot linkeld). Apróság, de megkönnyíti a munkánkat. -
atty707 #18509 Az OMSI topic-ban a szövegdoboz háttere napok óta fekete (háttérbe eredetileg egy kép volt, amit töröltek), a házigazda külföldön van (#40332 hozzászólása) ha tudjátok, töröljétek már ki a linket a dobozból.
Köszi előre is, atty707 -
#18508 Az adott szitut nem ismerem mert már jó ideje éppen hasonló okokból nem látogatom azt a topikot de szomorú, hogy a modik még nem tiltoták be ezt a scriptet mert elég sok visszaélést lehet belöle összehozni. -
#18507 Az eredeti játékaink topicban a házigazda elintézte, hogy egyetlen hozzászólásom se látszódjon 2 hétig. Nincs ezzel gond csak szerintem nem volt teljesen jogos az akció. Én elhiszem, hogy nem érti valaki a viccet, vagy nehezen tűri a kritikát de akkor ne menjen házigazdának, ráadásul egy csomó flame-et ő indított aztán csodálkozik ,hogy van aki poént csinál belőle. Ha jár a felkiáltójel hát jár de ne kiskirálykodjon szerintem! -
#18506 1. Ez nem üzenőfal.
2. Ez nem a Sport fórum.
3. Nem tudunk foglalkozni privát üzenetekkel.
-
#18505 Üzenném csuuzlinak, vagyis Sanyinak (aki szerint ugye én most nyaltam - mondjuk a véleménynyilvánítás nem tudom mióta nyalás), hogy pont az ilyen hulladékok túrták szét a topicot, akik SEMMIT nem tettek a közösségért. Azért ide írom, mert a többi féreg haverjával együtt ír nekem egy "húdemegverelek", vagy "szar vagy" privátot, és ugye letiltanak egyből. Ez a korrekt egyéniség, gratulálok hozzá! Szánalmas...
TÖBB EZER hozzászóláson keresztül nem volt EGYETLEN egy olyan post sem tőletek, ami a témához kapcsolódott volna. Ezt bizonyítottam is anno, print screent is nyomtam, idéztem, hozzászólás számokkal. Csak ha balhé volt, akkor jöttetek a kis kompániáddal. Ne beszélve arról, hogy ha tanácsot adtam valakinek (vagy akár csuszi), akkor meg habzott a szátok, hogy "ez nem ám a Roger6 meg Csuszi topcja", ment a rinya, meg a mínuszolás. Persze segíteni semmiben nem tudtatok az újoncoknak, mert ez soha nem is volt szándékotokban, csak a kötözködés.
Ez a legutolsó hozzászólásod a topchoz (20 nappal ezelőtt történt, ebből látszik hogy csak kötözködni jártál be, amíg ott voltam), értelmi szintedet mondjuk tükrözi bőven: íme. -
#18504 Értettem, uram! -
#18503 Csak próbálom a saját nézőpontunkat is kifejteni, hogy a döntéseink mögött mi van. -
#18502 Cifu, mondtam, akinek nem inge... Nyilván nem rád értettem itt minden egyes dolgot. -
#18501 Azért pár apróságra felhívnám a figyelmed:
"ha pedig egy ilyen faszkalapot kiosztasz, és megmondod neki a magadét, akkor jönnek a háromszögek."
Ha ugyanolyan hangnemben osztasz ki valakit, mint ami miatt felhúztad magad, akkor miért vársz más elbánást. Azt hiszem éppen elégszer kértelek én is, hogy ilyenkor nagy levegő, és nem reagálunk.
Nem beszélve az előítéletekről, ami azért pár modiban megvan:
Előítéletekről beszélsz, csak azt felejted el, hogy én tudom miről beszélek, mert hónapokig kérleltem, könyörögtem például a WoT topicban, hogy miként lehetne a kulturált fórumozást, és a nem oda illő egyének kiszelektálását megoldani. Nem vették figyelembe ezt...
Csak a mihez tartást végett...
Millió másik embert lehetne találni a helyére, vagy akár mellé.
A probléma az, hogy nem látsz rá a teljes képre, a modik egy jó része éppenséggel távozott, vagy inaktív, mert nincs megfelelő moderációs eszköztár.
Aztán most jön az, hogy: minek jársz akkor ide teeee --> tehát nem a probléma valós megoldásán törnék a fejüket, neeeeem. Ha nem tetszik, takarodj! Ez igen, így aztán lehet közösséget építeni! Mert ugye ez egy fórum lenne, vagy mi a f@sz..
Moderált fórum, tegyük hozzá. És az ilyen fórumok egyik ismérve, hogy van egy erősorrend. Admin -> Modi -> (HG) -> "Egyszerű" fórumozó. Itt az adminok gyakorlatilag nem foglalkoznak a fórummal, szóval a modikra marad, hogy mi történjen, és mi ne.
Millióan szóltak már, hogy ez nem kóser, a trollok millió alreggel rendelkeznek, stb. Persze nem csinálunk semmit, ez van.
Pont Dzsini volt az, aki nem egyszer és nem kétszer próbálta az adminok figyelmét felhívni arra, hogy a plusz-mínusz rendszer nem életképes. A háttere amúgy az egésznek pont az lett volna, hogy a közösség majd moderálja magát, a sok mínuszos emberkék meg kikopnak, ha a hsz.-eik nem látszanak. A rendszer megbukott, mégse vették ki. Ez pedig egyáltalán nem a modikon múlt, mert mi kértük, hogy csináljanak valamit a rendszerrel...
Persze akkoriban a modik még 1-2 órán belül reagáltak arra, ha írtunk a modi topicba. Most ha 1-2 nap alatt megvan, akkor már jó időt futottunk.
Akkoriban több aktív modi volt, akik közül több visszalépett, részben a nem megfelelő körülmények miatt. Mellesleg pedig szerinted miért én vagyok a második a büntipont-osztásban Shadoweyes után? Tippelhetsz, pont az ambrus szintű trollok kivágása miatt...
Ehhez még azt is hozzáteszem, hogy a külső oldal hsz.-einek moderálását már gyakorlatilag fel is adtuk (max. ha valaki szól, akkor ránézünk). Egy rövid ideig próbálkoztam vele, gyakorlatilag ha főállásban, napi 12 órában csinálná valaki, úgy lehetne megoldani.
A modik pedig a szabadidejüket áldozzák arra, hogy a közösség felett "őrködjenek", ha valahol szükséges, beavatkozzanak.
Nem kell ám adni a véleményemre, jöhetnek a trollok, ők is biztos itt lesznek majd sok év múlva is...
Meghallgattatott. De attól tartok túl szépek az emlékek. Emlékszünk még arra, hogy hajdan talán a Battlefield 2 topic miatt mekkora hajcihő volt? Mert én igen... -
#18500 Akinek nem inge... -
#18499 Miazhogy! Sőt, rontást hozok mindenkire, aki nem tetszik nekem, és még szemmel is verem őket. :)
Ehhh... Amúgy hozzáteszem a teljes képhez, hogy hajdan, mikor még aktív voltam a WoT topicban, vettem a fáradtságot arra, hogy orosz fórumokat fordítgassak a láthatósági rendszer megmagyarázásához, vagy a match-maker működését vezettem le. Ezek mellett próbáltam a topic hangnemét kulturált szinten tartani. Szóval azt hiszem egy időben eléggé azon voltam, hogy támogassam az SG-s WoT közösséget. Csak a közösség ehhez nem volt éppenséggel partner... -
#18498 Nem csodálom, hogy visszaesett a látogatottság. Ennyi troll között én is kivettem kedvencekből jópár topikot.
Saját eset. Ha esetleg szólni mersz, mert egy idióta hülyeségeket írogat, akkor ugye te vagy a rinyagép, ha pedig egy ilyen faszkalapot kiosztasz, és megmondod neki a magadét, akkor jönnek a háromszögek. Persze attól még az igazi troll bejegyzései ugyanúgy, ugyanott vannak (mondjuk youtube már párat eltávolított belőle - de hát sg-n maradhat, ide elfér). Érdekes, hogy a modiknak a stílus fontos, nem az, hogy mit írsz. Tisztára mint a parlamentben. Lopni lehet, csak halkan, akkor rendben van.
Nem beszélve az előítéletekről, ami azért pár modiban megvan:
"Ja, te ilyen-olyan topikszökevény vagy..."
"Az egész topik társaságát ki kéne rúgni..."
És még lehetne sorolni.
A legszebb, amikor egy modi jön, hogy hú de végig kellett olvasnia pár oldalnyi szöveget, és húha de mennyire nem érdekli ez az egész téma, úgyhogy húha mindenki kap háromszöget. A világ fájdalma látszik az írásában, de ki kérte, hogy legyen modi? Fegyvert tartanak a fejéhez? Nem kötelező ezt csinálni, el lehet menni máshova is. És EZ is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy hanyatlik ez az egész közösség. Millió másik embert lehetne találni a helyére, vagy akár mellé.
Amilyen jól kezdődött az egész (számomra) 2005-ben - igen, 8 éve vagyok napi szinten itt - olyan fos lett az egész. Aztán most jön az, hogy: minek jársz akkor ide teeee --> tehát nem a probléma valós megoldásán törnék a fejüket, neeeeem. Ha nem tetszik, takarodj! Ez igen, így aztán lehet közösséget építeni! Mert ugye ez egy fórum lenne, vagy mi a f@sz.. Ha én főnök lennék, úgy fenékbe billenteném az ilyeneket, hogy csak arról koldulna az összes.
Na meg ez a mínuszolás is bakter... Ez a legnagyobb vicc az SG történelmében. Millióan szóltak már, hogy ez nem kóser, a trollok millió alreggel rendelkeznek, stb. Persze nem csinálunk semmit, ez van. És ismét: "ha nem tetszik, takarodj!" Már nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek. Higgyétek el, nem trollkodni járok ide 8 éve baszki, hanem azért, mert valaha szerettem itt, és szeretném ha ez visszatérne. Nem volt ám nehéz, ilyen ambrusokat úgy baszták ki, hogy a lába sem érte a földet. Persze akkoriban a modik még 1-2 órán belül reagáltak arra, ha írtunk a modi topicba. Most ha 1-2 nap alatt megvan, akkor már jó időt futottunk.
Persze ezt is rinyának fogják majd fel (nem is várhatok mást), pedig ez egy véleménynyilvánítás. Nem kell ám adni a véleményemre, jöhetnek a trollok, ők is biztos itt lesznek majd sok év múlva is... -
#18497 te tudsz VIP-et elvenni? :) -
#18496 Miért van még mindig olyan, aki azt hiszi , hogy attól, hogy VIP, máris több jogot érez bármihez is? A VIP bizonyos előnyökkel jár a fórumhasználat terén (üzenetszerkesztés, fórumra való képfeltöltés). Ennyi és nem több.
Amúgy pedig amit Dzsini már leírt: az SG fórum látogatottsága csökken, és ehhez pont az az indok, hogy sok topicban a hangnem korántsem baráti. Ilyenkor pont azon kellene elgondolkozni, hogy a friss regeket hogy fogadja például a WoT közössége, és ezen a téren igencsak akadnak ugyebár problémák... -
#18495 Az SG fórum a Mediacenterből (és részben a főoldalból) él :)
Az elmúlt évek során töredékére esett vissza a fórum látogatottság a is, és már régen sem volt az oldal központja. -
NH3CL #18494 Végülis az SG miből él? A reklámból, amit a WOT fórum népes közössége is kénytelen olvasgatni nap mint nap. Nehogy azt hidd hogy csak az SG fórum van értünk... -
#18493 bocs, de elvetted a vip-et
(mert most nem figyelmeztetett belépéskor h lejár)
:)
az picit nocomment lenne... ;)
(de legalább tudom h nem kell máskor pénzt hozni ide) -
#18492 Arra fel, hogy nem csak 1-2 "faszláma" van, hanem sok. Azok is azok ugyanis, akik az első noob kérdésre egyből nekiállnak provokálni és nyafogni.
Anno meg lett mondva nem egyszer, nem kétszer, hogy tessék kulturáltan fórumozni, és ez mindenkire vonatkozik.
Ezen kívül pedig az a moderátor hatásköre, hogy eldöntse, melyik topic érett meg adott esetben a bezárásra. Ha egy topiccal túl sok a probléma, és nem tud a közösség normálisan meglenni magával, akkor a topicot akár ilyen szankció is érheti. Volt már rá példa népszerű topicoknál, ne hidd, hogy a WoT kivétel lenne... -
#18491 Ha valaki jelez a moderátori topicban, akkor a moderátor odanéz. -
NH3CL #18490 És Te mire föl büntetnéd az ottani közösséget ekkora szankcióval 1-2 faszláma miatt? Tudod, ne nézz oda. -
#18489 wtf? -
#18488 Először is, teljesen mindegy, mi az előzmény, ilyen hangnemben nem fórumozunk.
Másodszor, akkor miért nem jelzi senki a provokációt?
Na ezért kellene bezárni a WoT topicot, és kirúgni az egész társaságot...
Magatoknak köszönhetitek az egészet, nektek megfelelő ezek szerint az az állapot, ami a topicban van, és ez nem "sg-s szokás". -
#18487 Azért valljuk be, jó sg-s szokás szerint percek alatt ki tudjátok szekálni az embert :)
(semmi rosszat nem írt a srác (az elején))
és örülhettek hogy a provokációt még mindig nem büntetik ;)
(volt rá próbálkozás, régi modiktól, de már nincsenek itt) -
#18486 Előre is köszönjük! -
#18485 Kezelve. -
yossarianHUN #18484 Szintén Nesu, WoT fórum, valaki tegyen rá pórázt pls.
Idézem:
szóval ez vagy egy mocskos terrorista imádó salom fasz ,hogy az anyád szüljön neked gyereket te utolsó a férgeket a Földben megrontó bibsi kannibál ? -
ladista #18483 World of Tanks topik
Nesu fórumtárs
-
#18482 na majd hetfon akkor elokeresem, kicsinositom, es elkuldom :) -
#18481 Nagyon is hasznos lenne! -
#18480 mondjuk erre a és ugye az SG fórum motorja nem teszi lehetővé, hogy egy topicban egy adott ember hsz.-eire rákeressen. problemara eleg gyorsan ossze lehet dobni egy scriptet, nem tudom, lenne-e ertelme / segitene-e
nekem futott ilyen is sajat hasznalatra anno a dio3 topicban, sok ertelme ugy nem volt, inkabb csak erdekesseg - nektek viszont lehet, hogy hasznos lenne -
#18479 Ok. :)
Azert egy sima kerdes [Nem valaszolsz a privat uzenetekre? :(], nem egeszen egyenlo a lebaszassal szerintem. :)
A banodrol kerdeztem, mert nem voltam 100% biztos, hogy miert adtad.
Ha csak annyit irsz, hogy inkabb ide irjak mindent es ne privatba vagy hogy nem ersz ra, stb, megertem, de semmit nem irtal vissza.
Mind1, mert itt most valaszoltal es kommunikalsz is. :)
Kosz. -
#18478 "Mellekesen mindenkivel jol elbeszelgettunk, csak Tomsolo nem meltatott a valaszra privatban."
3 üzenetet írtál abból kb.:
- az elsőben hogy problémád van amit itt is jeleztél
- a másodikban megköszönted az "intézkedést" majd érdeklődtél, hogy X tényleg Y álrege volt-e és szerinted Z is gyanús.
- a harmadikban lebasztál, hogy nem válaszolok privátokra és W is gyanús.
A problémáim:
1. az esetek 99%-ban az arra szolgáló topikban jelentünk, nem privátban
2. az alreg kérdéskörhöz - ki kinek az alrege - átlag felhasználónak lényegében nem sok köze van. Büntetési indokként néha fel szoktuk hozni, de lényegében akkor is arról van szó, hogy ezek a fószerek nem változnak és ugyanazt művelik mindegyik regjükkel ezért is kapják a büntit.
3. Nagyon szívesen beszélgetek számomra érdekesnek tűnő témákról, ezek közé nem igazán tartoznak bele az sg-n spontán kialakuló "submoderátori" nyomozóklubok felvetései. :) -
#18477 Cifu/Tomsolo: Megértettem elsőre is a dolgot,csak reflektálni szerettem volna a dolgokra.
Eltávolítottam a scriptet a fejlécből. -
#18476 Esszeru erveket irtal le, kosz a valaszokat.
A legutolso kerdesem meg fent all azert, illetve nektek es nekunk is kevesebb melonk es felreertesunk lenne egy szabalyzattal vagy normalisabb leirassal.
-
#18475 A HG csoppenjen bele a topik kozepebe es tudjon azonnal mindent. A hatarokat, hogy meddig is mehet el es egyeb dolgokat, gyakorlatilag nulla info alapjan.
Először is nem vitatom el, hogy az SG-n koránt sincs egy kialakult házirend, egy egyértelmű szabályzat.
Másfelől viszont kérdezni nem bűn, nem ostobaság és főleg nem megalázó. Pont fordítva. Ha valaki nem tud valamit, általában így szokott tanulni.
Amikor én megkaptam az első HG jogomat, és gondom volt, írtam Punkernek, aki akkor modi volt, és látogatta a topicot, hogy ilyenkor mi a teendő.
- Alapbol egy kezdobb, rutintalan hg kapasbol torli a troll hsz-eit, mivel nem tudja, hogy veglegesen torli oket es a modik ezutan mar nem tudjak visszanezni azokat. :p
Először is a modik nem, de az adminok igen. Másfelől ha egy HG veszi a fáradtságot, és kicsit utánaolvas például a modi topicoknak, akkor ez a hiányosság nagyon hamar megüti a szemét.
Ezzel együtt is alapvető probléma a kommunikáció formája. Ha úgy jön a HG a modi topicba, hogy van egy delikvens a topicban, aki rengeteg munkát ad, és sok hozzászólását töröltem, nem-e lehetne kezdeni vele valamit, akkor esélyesen kap egy gyors felvilágosítást, hogy ilyenkor mit tegyen.
Ha ellenben úgy jön a modi topicban, hogy itt van ez a f*szf*j, napi 100 hsz.-ét törlöm már, b*ssz*tok már ki a p*cs*ba... akkor a modik is úgy fognak hozzáállni, hogy nos, kedves barátom, az első hibád az, hogy ilyen hangnemben a sarki merev részeg utcalánnyal sem beszél egy minimális értelmi színvonalat megütő humanoid lény, pláne nem velünk.
- A tilto script haszontalan es nem er sokat, ez "majdnem" igy van.
Ha innen nézzük, a kibannolás se, hiszen csinál új reget, és másnap itt van...
Viszont csak er valamit: aki nem akarja a visszatero trollok es total idegesito emberkek hszeit latni, az nem nezegeti a mobil verziot, csak a normal oldalt ahol mukodik a script. A forumozok kb 90+%-anak tokeletesen megfelel az, hogy nem kell latnia a flameket generalo felorultek irasait.
Amennyire én emlékszem, a script első hullámait pont az verte fel, hogy koránt sem volt egyértelmű, hogy ki itt az, aki a másikat idegesíti és trollkodik, és nálam is ezért verte ki a biztosítékot.
A hatalommal lehet élni és visszaélni, a moderátorok kaptak felhatalmazást arra a fórum üzemeltetőjétől, hogy eldöntsék, kit tiltanak ki, vagy adnak nekik büntetőpontot. Hogy egy HG a moderátor megkérdezése nélkül eldöntse, hogy XY hsz.-ei márpedig ne jelenjenek meg a topicban, azzal uszkve moderátori szintre emeli magát. Az erősorrend viszont úgy néz ki, hogy admin > moderátor > hg > user. Nagyon "mulatságos", amikor egy user azért jön a moderátorhoz, hogy a hg banscript-el kirakja egy topicból, miközben kiderül (több órányi visszaolvasás után), hogy a hg korántsem viselkedett korrektül, vagy részlehajlás nélkül. Vagyis a script már több alkalommal is nem megoldás és segítség a modinak, hanem éppen ellenkezőleg, problémaforrás és rengeteg plusz munka. Ami külön a pedigréje a dolognak, amikor aztán a topic közössége nekiáll védeni a banscriptet, és hogy milyen jó is hogy van. Nos az ilyen miatt jutottam én személy szerint például a WoT-topiccal olyan szintre, amilyen szinten vagyok.
Raadasul olyan szempontbol sem rossz a dolog, hogy a trollok hszeit nem kell torolgetni, hanem kesobb "tobbszoros bizonyitekkent" megmaradnak.
Már amennyiben majd valaki fogja, és visszakeresi őket, mert általában nem ott helyben, hanem napok, néha hetek múlva kell visszakeresni őket, és ugye az SG fórum motorja nem teszi lehetővé, hogy egy topicban egy adott ember hsz.-eire rákeressen.
- A gyanus (al)regeknek nem az IP ellenorzes a legjobb bizonyitek? Most mikor irtam a napokban Communist alreges troll miatt, akkor sem tortent semmi
Sajnos meg kell jegyeznem, hogy nem a modi topic fejlécében leírtak alapján történt a bejelentésed a #18461 -ben. Nem látjuk a felhasználó adatlapján, hogy milyen IP-ről / host-ról jelentkezik be! Topic linkje, hsz. száma. Ezt kérjük...
Ezek után azt hiszem nem meglepő, hogy én sem törtem magam, hogy most nekiálljak kikeresni, hogy hol szólt hozzá Communist... -
#18474 Talan nem rossz otlet a teszt...
Csakhogy a tesztek elott mindenhol van es itt is kellene egy normalis leiras / utmutato a HG dolgairol / lehetosegekrol es tiltasokrol, stb, stb.
Mert ilyen tudtommal nincs.
A HG csoppenjen bele a topik kozepebe es tudjon azonnal mindent. A hatarokat, hogy meddig is mehet el es egyeb dolgokat, gyakorlatilag nulla info alapjan.
Persze a HG-nak nem nagy szam a dolga. Suketen es vakon is el tudja vegezni 50-es iq-val. De szerintem csak addig amig egy ritkabban latogatott topikrol van szo, kemenyebb agyament trollok nelkul vagy csak ahol alig vannak konfliktusok az adott temaban.
Nekem 5-6 modival kellett privatban beszelgetnem eleg sokat, mire letisztult a kep a lehetosegekrol, hatarokrol vagy hogy hogyan is mukodik az sg forum rendszere (vagy hogy miben nem mukodik jol).
(Mellekesen mindenkivel jol elbeszelgettunk, csak Tomsolo nem meltatott a valaszra privatban. Nem tul nagy gond...biztos megvan az oka...csak kicsit furcsa. :p)
A peldakhoz amik fel lettek hozva:
- Alapbol egy kezdobb, rutintalan hg kapasbol torli a troll hsz-eit, mivel nem tudja, hogy veglegesen torli oket es a modik ezutan mar nem tudjak visszanezni azokat. :p
- A tilto script haszontalan es nem er sokat, ez "majdnem" igy van.
Viszont csak er valamit: aki nem akarja a visszatero trollok es total idegesito emberkek hszeit latni, az nem nezegeti a mobil verziot, csak a normal oldalt ahol mukodik a script. A forumozok kb 90+%-anak tokeletesen megfelel az, hogy nem kell latnia a flameket generalo felorultek irasait. Raadasul olyan szempontbol sem rossz a dolog, hogy a trollok hszeit nem kell torolgetni, hanem kesobb "tobbszoros bizonyitekkent" megmaradnak.
- A gyanus (al)regeknek nem az IP ellenorzes a legjobb bizonyitek? Most mikor irtam a napokban Communist alreges troll miatt, akkor sem tortent semmi - egeszen addig, amig nem kezdett el orjongeni egy masik topikban. :p IP egyezes vagy valami durva szemelyeskedes, ilyesmi. Mas alapjan nem lattam, hogy lett volna intezkedes. Akkor milyen mas lehetosegekrol irtal Tomsolo amik alapjan tenylegesen intezkedtek egy ilyen egyen ellen?
Remelem nem ellensegeskedesnek veszitek az irasomat, ez csak 1-2 gondolat es kerdes a jobb "egyuttmukodeshez". -
#18473 Ebből a reakcióból nekem az jön le, hogy továbbra sem érted, mi a problémánk a ban-scriptel, és az egész hozzáállással.
-NEM az a cél, hogy 100 hsz.-t törölgess házigazdaként naponta, mert nyilván ezt senki sem várja el tőled (én is beleestem ebbe, amikor a HL2 topic pörgöt, tudom miről beszélek). A cél az, hogy ha valaki (amúgy normális) emberkénél megszaladt a ceruzva, vagy olyasmit tett / írt be, ami nem feltétlen kíván moderátori beavatkozást, akkor legyen a HG-nek egy eszköze, hogy a topicot tisztán tartsa. Egy általános példával élve videóbeszúrásán azt az alapértelmezett Michael Calfan (vagy ki) videót rakja be, ami már mindenkinek a könyökén jön ki. Ilyennél teljesen jó szolgálatot tesz a [törl] gomb.
-Ha valaki nem viselkedik normálisan, akkor azt a hsz.-t meghagyod, jelzed itt a moderátori topicban, ahogy a fejlécben olvasható (topic linkje, és hozzászólás száma(i)).
-A HG jog eredetileg azért született, hogy például a topicok fejlécébe ne mindig a modiknak kelljen az új képet/scriptet berakni, ami érthető okokból egy idő után roppant nagy nyűg, és a csip-csup ügyeket is meg tudja oldani. A fentiekből fakadóan a HG valóban segíti a modik munkáját, hiszen nem nekünk kell egy-egy, amúgy nem égbekiáltó probléma miatt "szaladnunk".
Azt is megértem, ha egy HG szeretné tisztán tartani a topicját, és igen, ebben benne van az, hogy nincs mindig kéznél egy modi, aki rendet tartson. Viszont azt is tessék megérteni, hogy a HG nem moderátor, és folyamatosan probléma számunkra az, hogy a topic HG-je, avagy társulata nem együttműködő. Én már vágtam ki azért embert, mert nekiállt nyafogni, hogy a moderátori topicba szólni valami miatt "spicliskedés". Ez egy moderált fórum, vannak szabályok, normák, ha nem tartod be, akkor nem kell meglepődni, hogy esetleg kiraknak. Pont.
A BF3, a Diablo3 vagy a WoT topic tipikusan azon topicok közé tartozik, ahol állandóan probléma volt/van a script-el kapcsolatosan, illetve a társulattal. Ha a WoT topic-kal még egyszer baj lesz, lelkiismeret furdalás nélkül fogom bezárni pár napra, és a nyafogókat kirakni egy hónapra. Megkapták az első, második, sokadik esélyüket, de normálisan jelenteni a problémákat nem voltak képesek, ellenben a moderáció "gyengesége" miatt sírt a szájuk. Ha nekik problémájuk van a topicban uralkodó állapotokkal, akkor azért ők maguk a felelősök, ahogy a BF3 topicban is ti magatok vagytok felelősek azért, hogy mi volt, van és lesz a topicban. Ezt kéne megérteni és feldolgozni... -
#18472 Néha elgondolkodom, nem kéne-e csinálni vmi tesztet futtatni a hg jelentkezők esetén, aztán aki elbukik nem lesz házigazda.
Tipikus (rossz) sg-s hg megnyilvánulások:
- XY egy nyomorék troll már vagy 30 hsz-ét töröltem, csináljatok vele vmit!
(Topikban egy darab hsz látszik jelenleg XY-tól "Nem kéne!" (vagy vmi hasonló szintű.)
- XY-nak nem elég hogy banlistre raktam, tovább folytatja!
(Persze, csak mobil alól - végeredményben itt látszik a haszontalansága ennek a módszernek is mert az elmebetegeket ez se állítja meg.)
- XY trollkodik! Azonnali büntetést kérek!
(Mellette vagy 5-6 arc eteti folyamatosan néha ua olyan vagy még rosszabb stílusban)
- Szerintem XY alrege Z. De W is gyanús! Ellenőrizzétek az IP-t!
(Mintha csak ez lenne az egyetlen lehetőség ennek eldöntésére egyébként meg se Z se W nem írt még semmi kirívót - vagy nem látszik.)
... és ezek kombinációja.
Mi tehet akkor a HG?
Törölhet hszket. Néha, egyet, egyet. Ahol ennél több kell: jelzi.
Topikot díszíthet - ha képes rá.
Infókat emelhet ki - ha képes rá.
Rendreutasíthat - szóban. (BTW a többiektől ez offtopiknak számít.)
..és ennyi. -
#18471 Rendben van, többet nem jelzek semmi ilyesmit felétek,csak törlöm az elmebeteg és nem odaillő hozzászólásokat. Amúgy egy nyílt fórum topikot HG által kontrollálni nem egyszerű,amennyiben az ilyen elmebeteg felhasználók a többieket is folyamatosan zavarják és kiakasztják ez gyorsan nagy probléma lehet. A moderátorok sem érnek mindig rá,ezért kénytelen az ember vagy folyamatosan törölgetni,ami képtelenség vagy egyéb módon megfékezni a kialakult káoszt. Ha meg nem teszel semmit,akkor meg előbb utóbb pöcegödörré válik a topik és kihalnak belőle a felhasználók.
Cifu: A házigazdának adtatok törlési jogot,ez is sok vitához vezet,ehhez képest a script nem csinál semmit csak elrejti a nem kívánatos vagy mocskolódó emberek hozzászólásait. Egy normális HG segíti a munkátokat, szerintem,nem irkál kétpercenként ide,hanem takarítja azt a topikot amivel megbízták.
De természetesen elfogadom a döntéseteket.