így a Tour2003 előtt...
-
Etelkozi Vata #655 Sziasztok.
Mivel túlsúlyban van a topicban a warez téma, nem elkeserítésként, inkább kedvcsinálónak néhány dolog a játékról, persze a 4-ről.
1. Nagyon pöczke a játék.
2. Grafikailag az eddigi legkiemelkedőbb, persze a leg gépigényesebb is. A teljes táj meg van rajzolva, még a nagyon távoli dolgok is emlékeztetnek egy völgyre, erdőségre, akármire, de nem egy nagy szürke foltra, mint a korábbi részekben. Persze a gépigény is ehhez mért. (extended landscape).
3. Ami nagyon tetszik: a bringások nem kavirnyálnak össze-vissza a pelotonban, mint a 3-ban, hanem szépen helyezkednek. Igaz, hogy még mindíg átmennek egymáson, de már nem olyan brutálisan, mint a korábbi részekben. Szépen látni, ha valaki támadni készül, mert erősebb tempóra kapcsol, felmegy a peloton elejére, majd megkezdi a támadást. Jól meg van csinálva.
4. A formaidőzítés megcsinálása is nagyon jó. Rossz formában lévő bringás resistance-ja (a középső csik) hamar elfogy, és aztán lemarad a bringás. Ha jó formában vagy, akkor egy közepes bringással rövid idő alatt akár kétszer is támadhatsz, márpedig erre általában csak a legnagyobbak képesek (lásd. recovery és resistance képességek).
5. Jó ötlet a másodlagos szponzorok a játékban, kár, hogy kiscsapatokat (mint a wiesenhof, amivel én is vagyok) nem nagyon szeretnek támogatni.
6. Jó a versenynaptár, egy napon akár 3 versenyen is részt vehetsz ugyanazzal a csapattal, csak legyen legalább 18 bringásod (3*6 a minimum).
7. A játék sebessége egy kicsit talán gyors normál fokozaton. Néha visszavennék belőle, de nincs hova, máskor meg egy kicsit gyorsítanék, de a 2*-es sebesség már nagyon gyors. Pesrze hosszú, flat szakaszon azért lehet 2*-esen nyomni. Ráadásul be lehet állítani, hogy ha akció történik, lassuljon vissza.
8. Sajnos sok a hiba az 1.0-ás verzióba, nem sorolom fel, a hivatalos honlap fórumján ezeket mind meg lehet találni. Az 1.1 sok tekintetben jobb, bár, ahogy az lenni szokott a cyanide-nál, egyes hibák még mindíg megmaradtak, vagy éppen újak keletkeztek.
9. A TTT és az ITT, ha magad csinálod, baromi nehéz.
TTT-t még nem is mertem nyomni.
ITT-nél magad kell beállítanod az első és hátsó fogaskerék nagyságát, így a kettő arányát, valamint a pedálozás percenkénti "fordulatszámát", miközben kínosan ügyelsz arra, hogy gyorsan menj, és csak a célvonalon fogyjon el teljesen a szufla. Ezeket órákon át kell gyakorolni, ha eredményt akarsz elérni.
10. Tetszik a tehetségek felkutatása (scouting) opció. Nem kapsz elsőre pontos számértékeket a bringás képességeiről, csak szerződés kötéskor, ellenben kapsz egy rövid leírást, miben és mennyire tűnik tehetségesnek. zt senkiről nem, tudni, hogy mennyi a potenciálja számban kifejezve (mint például az előző részben Bodrogi 82 TT-vel indul, a potenciálját a scoutok 86-ban határozzák meg, ellenben egy jellemzést kapsz róla, hogy kivételes, nagy, közepes, vagy épp alacsony tehetségű.
11. Számomra a nehézség épp megfelelő normálon, a Wiesonhoffal nem sok versenyt nyerek, egy egész szezonban talán 9 sikerült.
Siedler nyert talán 3 sprintet, Müller 2 szakaszt szökésben, és a legnagyobb sikerem Poitschkével a német bajnoki cím Zabel és Ullrich előtt.
Így elsőre nagyjából ennyi, kiváncsi vagyok a ti véleményetekre, tapasztalataitokra.
Megjegyzem, nekem is warezban voltak meg az előző részek, de ez a Cycling manager sorozat annyira jó (és sajnos egyedülálló a piacon), hogy a 4. résznél már megértem arra, hogy befektessek 11 rugót a beszerzésére. Nem bántam meg, és 3 nap alatt megkaptam Angliából.
Jó játékot!!! (vagy letöltést :) )