így a Tour2003 előtt...
  • donpedro
    #230
    Az elmúlt néhány napban nyomtam néhány online meccset, nos, azt kell mondjam, hogy piszkosul tudnak a srácok. Persze a legtöbben már hónapok óta nyomják, és ez nagyon nagy előny, hiszen online-ban elsődleges követelmény, hogy az ember ismerje a szakaszokat, mint a tenyerét.

    Egyébként szerintem nagyon nagy élmény, és rengetegen vannak a ranglistán, amin iszonyú nehéz előbbre jutni. Én pl. most a 246. vagyok kb. 2000 közül, de itt már nagyon sűrű az élmezőny. Ha valaki bekerül az első 200-ba, akkor már Elite-kategóriásnak számít, persze az első 100 jelenti az igazi rangot. Mindenestre sok olyan játékos van a neten, aki már 100 multi meccsen is túl van, mégse került a legjobb 100 játékos közelébe se. (Engem az egész a teniszből ismert Entry-systemre emlékeztet, vagyis a hagyományos világranglistára.)

    Ráadásul olyan a rendszer, hogy ha magasan rangsorolt versenyzőt győzől le, akkor rengeteg bonuszpontot kapsz, míg, ha téged ver meg valami nyikhaj, akkor jönnek a minuszok. (A ranglist éppen aktuális 4. helyezettje pl. a múltkor csak 9. lett egy szakaszon, és -117 pont lett a jutalma. Nekem -40 a negatív és +76 a pozitív rekordom, utóbbi esetben a célfotóval kaptam ki a luz ardideni szakasz végén, ha nyerek, kereken 100 pontot kaptam volna :(

    Na mindegy, szóval a lényeg, hogy aki tudja, vegye meg, mert az online játék az igazi kihívás. (Single playerben az új szezonomban épp a Giro előtt járok, és még nem vesztettem szakaszt! Nyertem összetett versenyt Bramatival és Cretskenssel is, pedig pocsék statjaik vannak...)