Pár gondolat a játékról:
Továbbra is az egyik legjobb játékötlet a B&W világa, és biztosan sokat fogok ezzel is játszani még, mert szép meg jó, meg minden, de...
Szóval, aki anno nem játszott az elso résszel, feltétlen nézze meg,mert
nagyon nagy élmény.
Azonban, akik az elso részt régebben sokat nyomták, azok kicsit többre számítottak,alighanem. Annak idején, mikor a játékot abbahagytam, mintegy 90 éves volt a lényem (minden játékóra után nőtt eggyel az éveinek száma),tehát, volt miért várjam az új részt. Azonban, noha több év telt el azóta, nem mindig látom azt a fejlődést, amit a 2 rész között eltelt ido esetleg akár indokolhatna. Az első részben a lény kevésbé volt "robotszerű" , valóban hasonlított egy butácska háziállatra, aminek a nevelése, tanítgatása adta a játék igazi élményét, míg az akkor unalmas mikromenedzsment húzta kicsit le azt.Most lehet seregünk, bár elég kezdetleges stratégiai elemeket mutat fel a velük való csata, viszont cserébe nincs sem skirmish, sem multiplayer a játékban , ami az élettartamát csökkenti a játéknak, szerintem.
A tutorialok utáni első pályán mindjárt van , vagy 10 elfoglalni való falu, amit lehet folyamatosan megvédeni, hol az egyiket támadják be, hol a másikat,
miközben a harmadikban meg sírnak, hogy nincs kaja.
Nem csoda, mert idő nincs foglalkozni az emberekkel, ha közben 3 falut éppen támadnak a térkép különböző szegleteiben.
A kamerakezelés meg annyira nem jó, hogy könnyen irányítgassa az ember a hangya méretű 5-6 sereget.
De a baj, hogy az idő nagy része a csatákkal megy el, a lényre semmi idő sem jut,s kb egy óra alatt dögunalmassá és frusztrálóvá válik az egész.
Az ellenfél percenkénti benyögései meg kb negyed óra után válnak idegesítővé.
Az első részben Isten voltam és volt egy állatkám, most meg hadvezér vagyok, és van egy robotom.
Az első verzió sokkal jobban tetszett.