Nyílt levél: magyar hackerek a Pápa weboldalának védelmében
-
nem az! sajna a nagymamám is megveszekedett katolikus, sziggya az összes többi vallást és persze azok hívőit, követeli TŐLEM is hogy járjak hittanra, és az adónk 1%-át is meg hogy adakozzunk meg ilyenek.
Nem a pénzről van szó mint egy politikus esetén hanem a szabad cselekvés jogáról és az akaratodról.
60éve jár templomba nem tudná elképzelni hogy helyette akudna, midig mondja hogy jaj de aludna még pesze sose alszik tovább pedig nyugdíjas.
Szal amikor a politika ideológiába csap át (szocializmus , kommunizmus) amikor elveszik az egyén alapvető joga a szabad gondolkodáshoz ... akkor már baj van.
ÉS a történelemben a vallást lehet hogy kitalálták vagy hittek benne de rossz kezekbe került, kész, ez után már mindegy mi volt mi akart lenni szerintem nincs tovább értelme viselnie a vallásnak (konkrétan a katolikus és egyéb nyugati ill. keleti [ortodox] vallásoknak) az elődök szennyét. Így már nem tudok én legalábbis bemenni egy templomba és nem gondolni ha mellékesen de akkor is arra hogy ennek az építéséből egy várat húznak fel és akkor nem csak restaurált RoM néven emlegetik hanem egy kis falucska a vár tövében... és még sorolhatnám!
u.i.: a vallás legalább annyira korlátozta ill. korlátozza még ma is a tudományok fejlődését ezáltal a civilizálódást mint amennyire segítette. Nézzük csak meg a pszcihologiát ill a para-pszcihologiát mindet csak megszállta az ördög meg csoda történt... stb.
na de most má eleget pofáztam..