• Kandurex
    Folyt köv: #53

Tehát, hol is hagytam abba? Ahh igen, már a vesztőhelyen. Ahogy kattan a kulcs a zárban, Hókuszpók az utolsó mentsvárát a „döglöttmacska” effektust hozza elő (kussban van, nem mozog, nem nyivákol). Persze minket tapasztalt macskafürdő mestereket nem lehet ilyen trükkel átverni. Papám két gyors mozdulattal a fürdőközepén terem és lerakja Hókuszt, aki persze még mindig a kipurcant macskát játssza. Viszont ahogy elkezdi engedni a vizet a fater az egyik ládába Hókuszpók életre kell. Nehéz leírni azokat a mozdulatokat, veronyogásokat amiket ilyenkor leművel. Első körben furcsán feláll két lábra (engem mindig a Kínai kung-fu daru technikára emlékeztet) és olyan fújkálásba kezd, hogy azt hiszem a legközelebbi fújásra a nyelvét is kiköpi. Majd miután látja, hogy agresszivitása semmiben nem gátol minket, ámokfutásba kezd. Ámokfutásának első pillanatába beletanyál az egyik félig megeresztett ládába, ilyenkor előveszi a már jól ismert „bagzó macskák irgalmatlan nyávogása” eposzt, és őrületes vágtát nyom le csekély 30 másodperc alatt. Ezen idő alatt elkészül a jó meleg fürdővíz, és általában Hókusz ilyenkorra már kisebb idegösszeroppanást kap. Most jön a neheze. El kell kapnunk a már balalajkázásba beleőrült macskánkat. Ha megcsíptük a bundáját, lassú, óvatos mozdulatokkal helyezzük bele a ládába. Hókusz vergődése és nyávogása lazán csap át fortissimo magasságokba, de vége nincs tovább. Előkerül a macsek sampon a hozzá tartozó bolyhos mosóruhával. Azt ugye mondanom se kell, hogy a nyermákolásos meneküléses mutatványokat egy pillanatra se haggya abba. Ha kész vagyunk a sikálással, jöhet az áztatás, öblítés. Hókusz visítása ilyenkorra átlép a negyvenezer herces halhatatlan tartományba és menekülő sebessége is megduplázódik. Ha kész vagyunk, egy gyors mozdulattal kirakjuk és egymás vállára borulva könnyesre röhögjük magunkat Hókuszpók ázott macska állagán. Nah, már így is túlzottan bő lére eresztettem a mondandómat.

Továbbra is várjuk a macskás sztorikat a macsek barátoktól.