• Árnyvadász
    Látom szépen meglódúlt az üzenetek száma! Csak így tovább!

Hétvégén kipróbátuk a demót egyik barátom gépén és az eredmény nagyon kellemes, több mint kellemes lett, íme:

2500 Barton
    1GB RAM
    GeForceFX5800

Ezen a konfigon 1600*1200-ban, minden Very High-on (csak a filter quality medium -mivel az mindenhol mediumon marad) és így tökéletesen futott a játék. Ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Ráadásúl a srácnak nem is a legújabb nvidia drivere vant fent. Viszont állítólag eddig neki sem volt jó a futás, miután átmentem, jó lett és ő is csodálkozott rajta. A megoldás nem bennem rejlik:) De ez a futás elvárható egy ilyen géptől.

Közben Very High-on találkoztam gyönyörű szitakötőkkel is. A játék továbbra is fantasztikus, bár nekem ezek továbbra sincsenek benne:

Hordók
    Cápa
    Terepjáró
    Gázpalackok
    Billegő lámpa

De már nem zavar. A lényegen ez mit sem változtat. Azóta én is áttettem Very High-ba és nagyon szépen fut, de a felbontást levettem 800*600-ba, hogy mégtöbb fps legyen. Amúgy 1024*768-ban is jó. Az én gépem konfigját már leírtam régebben, meg azt is hogy fut, ezt csak gondoltam mégegyszer megemlítem.

Aztán volt szerencsém látni a STALKER pre-alfát. LSC írta, hogy jóval szebb, mint a FAR CRY. Nos nekem erről az a véleményem, hogy egy pálya (amikor a nap már kezd nyugovóra térni) amikor az épületek közt lehet sétállni és vagonok állnak a sínen, az valóban szebb, mint a FAR CRY, de talán inkább életszerűbb és nagyon jók a tónusok, plussz a textúrák igen részletesek. Viszont a többi pálya ehhez képest (pláne ahol esik az eső) igen rút kiskacsa. Persze ez semmit nem jelent, hiszen ez egy 2002 április környéki pre-alfa, mindezt csak azért írtam, mert LSC nagyon hangsúlyozta, hogy ez a pre-alfa, sokkal szebb. Ez pedig közel sem igaz. Mindettől függetlenül a végleges STALKER egészen biztosan gyönyörű lesz, ezt már a mostanában megjelenő screenshotokon látni is lehet, de szerintem inkább a HL2-vel lehetne összevetni a megvalósításban, mint a FAR CRY-al. Valahogy közelebb áll a két engine, mint ez és a STALKER. A lényegen persze semmi nem változtat. FAR CRY itt van is tarol, a többiek pedig akkor fognak beleszólni a versenybe, ha már kézelfogható és hivatalosan is elfogadott játszható verzió lesz közkézen. Tulajdonképpen ennyit szerettem volna mondani.