Mit tegyünk az állatkínzás ellen?
  • Sund
    #663
    ha már témánál vagyunk, itt a bombagyar.hu-ról a jelentés:


    Az eddig befutott jelentések szerint a Petárdastop Kommandó országszerte igen sikeres volt. Számos olyan tapasztalatot is sikerült levonni, amelyek jövőre nagy segítségünkre lehetnek a petárdázás visszaszorításában. A mérleg: országszerte lekapcsoltunk 11 petárdaárust és 27 petárdázó csoportot. Az árusokhoz minden esetben rendőrt hívtunk, de sajnos csak 6 esetben jöttek ki. A maradék 5 mind Budapesten volt. Ezeket a srácok jól elverték, az árujukat pedig elszedték. A közállapotokra jellemző, hogy kettő is volt, amelyik fizetni akart azért, hogy békén hagyják. De nem hagyták. Pénzt vagy más értéket nem fogadtunk, és nem is vettünk el senkitől.

    A petárdázók elfogása természetesen nem mindig sikerült, jóval többet kergettek meg a csapatok, mint amennyit el is tudtunk kapni. Nagy részük tizenéves volt. Akit megfogtak, attól el lett szedve a petárda. Közülük nem mindenki kapott verést, volt, akinek értelmesen el lehetett magyarázni, hogy ilyet nem csinálunk. Voltak azonban olyanok is, akik nagy hangon fenyegetőzni kezdtek, természetesen ezek kivétel nélkül cigányok voltak. A IX. kerületben egy 14 év körüli mocsok kést is rántott a fiúkra. Elvették tőle, és közben csak véletlenül tört el néhány ujja, amikor az egyik srác óvatlanul a kezére lépett acélbetétessel, amikor már a földön feküdt. Természetesen azért feküdt, mert elcsúszott a jeges aszfalton, és a haver csak azért lépett oda, mert fel akarta segíteni. Baleset volt. Petárdabaleset. Nagyon sajnáljuk, hüpp-hüpp.

    Összességében azt sikerült megállapítani, hogy a rendőrség segítségére nem igazán lehet számítani, különösen Budapesten. Természetesen az általunk felfedezett, a HírTV-n bemutatott Lehel téri árust sem kapták el, ki se mentek miatta. A lakosság azonban meglepően gyakran segítette a Petárdastop Kommandó munkáját, megmutatták, merre mentek a petárdázók, s az egyik petárdaárust is ilyen segítséggel sikerült elkapni. Meglepően sokan hallottak a Kommandóról a tévéből, és egyáltalán nem találkoztunk olyannal, aki ne értett volna egyet a kezdeményezéssel (kivéve persze a petárdázókat). Megállapítottuk, hogy mozgáshoz és megfigyeléshez, illetve a petárdázó kölykök lekapcsolásához a legideálisabb a 4-5 fős csapat.

    A legpofátlanabb petárdázókat Budapest legforgalmasabb helyein, nevezetesen a Moszkva téren, a Nyugatinál és a Blaha Lujza téren lehetett felfedezni. Itt gond nélkül dobálták a cigányok a járókelőkre, akár gyerekekre és idősekre is a petárdákat. Az ilyen helyekre jövőre tíz-tizenkét fős csoportokat kell szervezni, mert rengeteg munka lett volna, amit most nem tudtunk mind "ellátni". Természetesen rendőrnek ezeken a helyeken rendszerint nyoma sem volt, eszük ágában sem volt a hidegben ácsorogni.

    Végül eloszlatnám azt a tévhitet, amit a Hírszerző tényként tálalt: a Petárdastop Kommandó nem a "pirotechnikai eszközök" ellen lépett fel, hanem a petárdázás, konkrétabban a veszélyes petárdázás ellen. Senkit sem bántottunk, aki vett néhány rakétát, és fellövöldözte a kertjében, vagy akár az utcán, ha nem veszélyeztetett vele senkit. Sőt, azt se cseszegettük, aki valami kihalt helyen dobált el pár petárdát. Célpontjaink azok a tuskók voltak, akik heccből másokra dobálták a durrogó szarjaikat, vagy nyitott ablakokon igyekeztek behajítani, belőni azokat. Utóbbiak kaptak verést. A feltűnően fiataloktól is igyekeztünk elszedni a petárdákat, illetve természetesen kerestük az illegális árusokat is, akiktől rendszerint nem azok vásárolnak, akik "békés célokra" használják a portékát.

    Mindenkinek köszönöm, aki részt vett a Petárdastop Kommandó munkájában, és köszönjük a HírTV objektív tudósítását is. A ballib médiák és a BRFK pedig szégyelljék magukat. Jövőre is várunk mindenkit a csapatba. Ha kétszer ennyi csapat lenne Budapesten, talán már nem is lenne petárdázás!