Mocskos Állatkínzók
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Embergyûlöletrõl szó nem esett! Arról esett szó, hogy nem több, mint más élõlény, még be nem bizonyítja, hogy több, mint amit alárendeltnek vél! Ennek alapkövei pl. az ilyen beszélgetések is. Persze, a cselekedetnek a hatásfoka jóval magasabb!
Természetes, ha egy ilyen témában fontos szerepet kapnak az érzelmek, a felháborodás pedig nem csak érthetõ, de egyenesen kívánatos. A túlzások viszont azért is lehetnek veszélyesek, mert amellett, hogy megoldáshoz nem vezetnek, a felületes szemlélõ szemében embergyûlölõ különcöknek állíthatja be a téma iránt elkötelezettebbeket. Általánosítás általánosítást szül. Egyébként értem, amit mondasz, tisztáztad is azóta az álláspontodat, sok mindenben egyet is tudok érteni, csak a túlzott harcosság olykor félreértést eredményezhet, erre akartam felhívni figyelmet, nem csak a személyednek címezve.
Válaszoltak. Leszarják, de majd csak addig, míg tehetik. Ugyanis a Peta már nem egy hasonló ügyben járt sikerrel. Ha minél többen nézik a "starokat", divatcégeket agyament mocsadékoknak és ezt tudatják is velük, nem lesznek ennyire nagy mellényûek.
A fiatalokra kéne koncentrálni, de kemény dió. Tényleg ennyit értenek kb. Röviden a lényeget! Mennek a "starok" után! Itt is megjegyzem, tisztelet a kivételnek!
Asszem olyasmit gondoltál a hozzászólásom mögé, amit nincs is ott.
Egyetértek vele, hogy elküldted a videókat nekik. Egyszerûen csak kíváncsi voltam, hogy ilyenkor jön-e egy válasz email, ennyi. De most, hogy jobban utánagondolok, szerintem magasról leszarják a témát. (hogy mennyire, azt jól bizonyítja, hogy a mostani divat Hollywoodban: tûsarkú+hosszú bunda. Vazz' ezek a sztárok mennyire faszagyúak.)
Inkább a fiatalokra kéne koncentrálni mostantól, hasonlóképpen mint a cigi ellenes kampányok esetében. Szõrme=rossz. Mûszõrme=zsír.
Vagy most milyen választ vártál? Hogy egybõl kivonnak minden szõrmét a piacról? A Peta a felhívásaiban sem véletlenül kéri fel az állatbarátokat együttmûködésre. Vagy õk is hülyék?
Tényleg nem értelek!
Abban a tekintetben, hogyha lehetséges, minél több módon segítsünk az állatokon. Ez talán csak nem elítélendõ? Vagy igen, Sund?
A Peta rendszeresen küldi nekik a hasonló dolgokat! Õk is hiába teszik? Egybként nem kellene gúnyolódni! Vagy jól esik? Akkor is, ha jót akarok?
Ezzel rosszat nem tettem, hogy elküldtem, ha még többen tennék meg, talán nagyobb hatása is lenne.
De, ha neked ez vicces dolog.... ezzel nem tudok, nem is akarok mit kezdnei. Csak az összefogás segítene, és azzal megoldani semmit nem lehet, hogy minek csináljam, úgysem jutok semmire!
Nagyon jó, hogy akik szeretjük az állatokat, még mi is gúnyolódunk és ellenségeskedünk! Nehogy már, véletlenül egy véleményen legyünk!
Ezt megértem, de azért, amit kimondok, vállalom a felelõsséget, ezért közzé is teszem, szerintem bárki kimondhatja a véleményét, nézetét, ezt elfogadom, legfeljebb nem értek egyet vagy fordítva. Itt pont nézetekrõl, gondolatokról esik szó, ezért jött létre a fórum.
És, mint írtam már, azt én is elismerem, hogy tisztelet a kivételnek! Nyilvánvaló, hogy nem minden ember választja a rossz utat, de azt sem lehet tagadni, hogy van még mit fejlõdni intellektuálisan!
Igen, igaz! Csak nem ipari méretekben! Az a fókavadászok "dolga"!
Teljesen egyetértek! Azokat is, ha fõleg terheli a felelõsség, akik igényt tartanak a feleslegesen megkínzott állatok szõrének használásában. A drága "star-ok", kettõig sem tudnak számolni, nemhogy meggondolni, miben mutassanak példát!
Az emberiség szidásában kimeltem, hogy kivételt képeznek, akik valóban emberien gondolkodnak és cselekszenek!
Én ezt a videót körbeküldtem a kínai minisztériumtól kezdve a Dalai Lámáig. Nem kihagyva a világhírû divatcégeket. Sok helyrõl írtak vissza!
De elsõként a Láma. Ez a videó már körbejárta a világot. Egy a sok közül, és a jéghegy csúcsa. Ugyanilyet lehetne emberekkel kapcsolatban is látni. Mert az ember nem kíméli a fajtársát sem, sõt..., de ezt, gondolom, Ti is látjátok nap, mint nap!
Kínában is sok, igen, millió a szegény ember. Küzdenek a mindennapjaikért, de a gyorsaság, pénzhiány akkor sem menti fel azt, aki látja, hogy az állat, miközben élve vágják le róla a bundáját és kapálódzik, nem tesz semmit, hogy legalább ne tartson sokáig a fájdalma! Ha nincs elég pénz, ha a száraz tényeknél maradunk, fejbe is vághatná úgy, hogy tényleg vége legyen mindennek. Ehhez nem kellenek milliárdok!
"Igenis nagyobb az ember felelõssége a tetteiért, mint egy állaté. Mert az embert kötik a szabályok, és tudja (tudnia kell), ha áthágja azokat."
Pontosan ezt írtam valamelyik korábbi írásban. De minthogy tudja, ezért ítélem el, és ezért tartom a gondolkodás ellenére is alacsony fejlettségû lénynek, mert mégis megteszi élvezetbõl. Ha majd ezen túllép, akkor mondható magasabb rendûnek! Tévedés ne essék, ismét írom, hogy mély tiszteletem, azoknak, akik felelõsen gondolkodnak!
Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol
Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?
http://gaborszantai.co.uk/
Kedves Barátom!
Igen, ez egy körlevél, de mielõtt olvasatlanul törlöd, gondold át, vajon kevésbé bosszantana-e, ha a szilveszter közeledtének alkalmából egy petárdát dobnának be az ablakodon. Minden évben ezzel szórakozik ugyanis ifjúságunk sötétebbik része, mi pedig ezt már unjuk. Az ijedtség nem mindenkinél egy percig tart: idõsek, terhes nõk, háziállatok számára gyakran súlyos, sõt, halálos kimenetele is lehet. Az eldobált petárdák tüzet vagy anyagi kárt is rendszeresen okoznak.
Idén elegünk lett abból, hogy a rendõrség nem képes megakadályozni a pirotechnikai eszközök ilyetén felhasználását. Budapest-szerte járõröket szervezünk, amelyek megakadályozzák a petárdázást akár törvényes, akár törvénytelen módszerekkel. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy szilveszter éjszaka nyolc-tíz fõs csoportokban az utcákat járjuk, és ha meglátjuk, hogy valaki petárdával szórakozik, azt a helyszínen összeverjük. Nem érdekel, mit szól ehhez a rendõrség, és nem érdekel a média rinyálása sem.
Ha úgy gondolod, hogy ez helyes, és csatlakozni szeretnél Petárdastop Kommandónkhoz (szép, hangzatos név, a médiának találtuk ki), jelentkezz Te is! Minél többen leszünk, annál bizonyosabb, hogy ezen a szilveszter éjszakán nem lesznek tele a kórházak szívrohamot kapott idõsekkel, elvetélt terhes nõkkel, és az utcára is kevesebb, a robbantgatástól megriadt kóbor kutya kerül.
A Petárdastop Kommandó szilveszter 31-én, délután 4 órakor találkozik a Nyugati téren, a forgó óra alatt.
Amennyiben a rendõrség is megjelenik, szeretettel várjuk õket, csatlakozzanak hozzánk. Igazoltatáson kívül mást nem tehetnek velünk. Ha pedig úgy döntenek, hogy velünk tartanak, úgymond, bûncselekményeket megakadályozandó, akkor elvárjuk, hogy a petárdázókkal szemben is fellépjenek. Ha úgy tetszik, ezzel fokozott járõrözésre kényszerítjük a rendõrséget.
Épkézláb és értelmes férfiakat és nõket egyaránt várunk. Szúró-vágóeszközt és más, közbiztonságra veszélyes eszközt - kivéve engedélyezett fegyvereket - senki ne hozzon. Töltsük együtt értelmesen a szilveszter éjszakát! Küldd tovább ezt a felhívást a barátaidnak!
üdvözlettel
Petárdastop Kommandó
Nem mérem én egyenrangúan. Mindezt reakciónak szántam arra a topikban többek által, többször, többféleképpen leírt véleményre, mely szerint az állatok önzetlenek, negatív érzelmektõl jóformán mentesek. Megjegyzem, nekünk is volt (sajnos csak volt) igazán odaadó kutyánk, macskánk (igazán megható, amikor a macska egeret fog a kutyánknak, a kutya ápolja a beteg macskát, vagy éppen gyászolja egykori pajtását) - láttam tehát nagyon jól a pozitív érzelmeiket is, tudom nagyon jól, hogy mennyire érzõ lények. Legalábbis a fejlettebb fajok, a legyek érzelmeit még nem sikerült feltérképeznem.
Igenis nagyobb az ember felelõssége a tetteiért, mint egy állaté. Mert az embert kötik a szabályok, és tudja (tudnia kell), ha áthágja azokat. Egy (vad)állat felelõssége azonban természetszerûelg elég nehezen értelmezhetõ az emberi szabályok keretei között.
"A butaság, felelõsség, kegyetlenség a fejlettséghez tartozik, ha úgy vesszük, akkor az agy rendszertani fejlettségéhez is fizikálisan, nem lehet különválasztani."
Ez talán kissé ex cathedra kijelentés ahhoz képest, hogy a tudomány jelen állása szerint nem ismerjük még pontosan az agyuk mûködésést, minden érzelmüket. Ettõl függetlenül annyiból valóban jogos lehet a felvetés, hiszen az összetettebb agymûködés változatosabb, bonyolultabb érzelmek megélésére képes.
Egyébként nem állt szándékomban a rendszertani fejlettség jelentõségét tagadni, elmismásolni, csak azért éltem az említett kitétellel, mert ezen a ponton nem az a lényeg, hogy speciális intelligenciateszten miként szerepel az ember és a palackorrú delfin, nem a rendszertani besorolások, nem a biológia által leírható tények számítanak, hanem az a tény, hogy az ember vált e bolygó nagyhatalmú urává (nyilván nem szó szerint értendõ, de vélhetõen nem szorul magyarázatra) és megrontójává.
"És hidd el, nem esik jól megvetni az emberi fajt, hanem fájó dolog!"
Elhiszem, de az emberi faj túlzott szidását elhibázottnak tartom. Velem is megesik olykor, hogy káromkodok, átkozódom, az emberekre, a homo sapiensre teszek általánosságban megjegyzést, de mindezt nem gondolom teljesen komolyan, s inkább indulatnak tartom, nem pedig egy nézetnek, véleménynek, melyet közzéteszek a nyilvánosság számára egy fórumon.
Ha az emberek 90%-ától távol is áll kegyetlenség, akkor is megtörténhetnek ilyen elítélendõ dolgok, ezért hiba általánosítással megsérteni az ártatlanokat. Szerencsére manapság a nyilvánosság számára elérhetõek a szükséges információk, számos szervezet tesz az állatkínzás, természeti károk okozása ellen. Ugyanakkor kissé féloldalasnak, a valóságtól elrugaszkodottnak tartom, ha a állatbarátság, a természetszeretet mizantrópiával vegyül.
A lejjebb linkelt szörnyû videó alapján is könnyû levonni a tanulságot, hogy ugyanígy kellene a tett elkövetõjével is bánni. Nekem is ez volt az elsõ gondolatom. Azonban hiába tartom fontosnak az egyéni felelõsséget, fellépni az igazi felelõs ellen kell. Mi értelme lenne megnyúzni mondjuk egy kínai férfit, aki egy olyan országban szocializálódott, ahol az állatkínzás nem elítélendõ, jogszabály sem tiltja? Semmivel nem lennénk nála különbek, ha a monitorunk mögül ilyen döntést hoznánk (bár ettõl függetlenül korántsem biztos, hogy akár feleannyira tudnám sajnálni, mint a kis áldozatát). Nem, nem hiszek a megélhetési bûnözésben és a többi maszlagban, de nem lehet kizárni a körülményeket. Jelenleg nem létezik olyan egyetemes erkölcsi szabály, mely tiltja az állatkínzást, elfogadott szabály nélkül büntetni pedig - hellyel-közzel - olyan, mint egy cápát erkölcsileg elítélni emberevésért. Azonban az embereket, társadalmi normákat meg lehet - és kell is - változtatni, a cápát pedig nem.
Ha úgy véled, kiemelkedett, akkor hogy lehet az õ kegyetlenségét egyenragúan mérni egy állatéval?
A butaság, felelõsség, kegyetlenség a fejlettséghez tartozik, ha úgy vesszük, akkor az agy rendszertani fejlettségéhez is fizikálisan, nem lehet különválasztani.
Az emberi agy jó szerkenytyû lehetne, csakhogy még sok-sok hiányossága van. Leginkább az, hogy azt hiszi, már mindent tud. Amekkora a gondolkodás hatalma, annyira nagy a hibája! Nagy teher, így a gondolkodás teszi a kegyetlenséget még nagyobbá!
"Minél jobban ismerem az embereket, annál jobban szeretem és tisztelem az állatokat!"
Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?
Más. Nem olvastam végig az itteni történeteket. De: ha valakinek eszébe jutott, hogy milyen jó a kutyáknak kertes házban, az sürgõsen verje ki onnan. Rögtön jusson eszébe a láncra vert falusi kutya = élet 3 méteren, néha ház nélkül. A városi kutyával muszáj foglalkozni. Falun nemigen lehet sétáltatni, de lehet labdázni, játszani is a kertben.
A miért nemigen lehet falun sétáltatni: kevés olyan kerítés van, ami egy kutyának akadály. Az meg egy méretes telek esetén közelítheti a ház árát. Amerre járt már, oda elmegy egyedül is. Gondolom ezért is jár kevés falusi este az utcán. Bár már kevesen emlékeznek arra, hogy ez a kutyák ideje.
Mindemellett ha valamelyikõtök úgy érzi, hogy szívesen magához venne szerencsétlen menhelyi kutyát, macskát, szóljon, melyik menhely elõtt találkozzunk. Tudom, hogy hibáztam, amikor eltévesztettem az aktuális fogamzásgátlás idõpontját, de ettõl még 3 vizslaforma fekete szuka kölyöknek és 14 cicagyereknek keresek gazdát. Elhihetitek, minden tõlem telhetõt megteszek értük, de szerintem megérdemelnék, hogy saját gazdájuk legyen.
http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info
A világ legjobb üzlete lenne,ha embereket vehetnék annyiért,amennyit érnek, és eladhatnám őket,annyiért,amennyit gondolnak magukról...
Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol
Ugyanez a helyzet az élvenyúzásnál. Olcsóbb nem megöli elõtte (hiszen akkor sérülhet a bundája) és olcsóbb nem adni neki fájdalomcsillapítót. (bah.. szép kis kontraszt lenne azért. Felbasszák a kampóra, kis lidokain, aztán mehet a nyúzás.) Ez így mûködik iparági méreteket tekintve.
Ami pedig az egyéni állatkínzásokat jelenti, ott igen, bármilyen indíték elõfurdulhat. Az ellen nem igazán tudsz mit tenni, legfeljebb seggberúgni azokat, akiket elkapsz.
De az elõbbiek ellen már fel lehetne lépni. Elég lenne az, ha a sztárok nem vásárolnának bundákat, és évi egyszr elmondanák a sajtónak, hogy azért nem mert: bla blabla. Sokan vannak akik meg is teszik. Sajnos még több celeb van, aki szarik az egészre. Szerintem fogalmuk sincsen honnan jön a szõrme.
Márpedig ez ragadózóknál bevett szokás. Ennek elsõ kézbõl való megtapasztalásához pedig nem kell messzebb menni az egyszerû házimacskánál.
Egyébként az állatoknak is vannak nem csak pozitív, de negatív érzéseik is. Igenis lehetnek irigyek, önzõk, féltékenyek, hogy csak házikedvenceknél is gyakran tapasztalható, lényegében szinonim érzelmeknél maradjunk. De lehet egy állat sértõdékeny, magábafurdoló, fajtársaival erõszakos típus is.
A jelek szerint sokaknak jólesik megvetni az emberi fajt, de korántsem biztos, hogy más faj a társadalmi, technikai felemelkedése után kevésbé lenne destruktív. Emellett gyakran egy-egy populáció elszaporodása is természeti károkat okozhat, a biológiai egyensúly felborulásához vezethet - mégha ilyen esetekben tudatosságról nem is beszélhetünk.
Az ember pedig nyilvánvalóan kiemelkedett az állatvilágból (persze biológiai értelemben továbbra is állat), a rendszertani fejlettségtõl függetlenül, ezt kár is tagadni. Az, hogy lehet buta, felelõtlen vagy akár kegyetlen is, már egy más kérdés.
Ez még pár évszázad, ha egyáltalán el jut az emberek agyáig. Legfõkébb az gátolja az embert, hogy azt hiszi, õ van a csúcson, pedig tanulni nem szégyen!
Na, ettõl intelligensebb egy állat, hogy evés (vagy más cél miatt) elõtt nem kínozza meg élvezetbõl a kaját!
Kijelenteni, hogy az ember van a fejlettség felsõ fokán szintén butaság! Ez csak egy faj a többi közül.😊 Sajna, fajtársától kezdve az állatokig mindent kiírt! Hát ettõl hülyébb fajt......
Egy ember utána eszi meg áldozatát, ipari méretekben is, miután kiszúrta a szemét, élve nyúzta meg, holott rövidíthetett volna a kínlódásán. Akár állattal, akár emberrel is megteszi, ha a kedve és igen, az ösztöne úgy tartja!
Az ösztönhöz Sound, hozzátartozik az is, amit feljebb írtam! Az emberi fajnál. Maximalizálás....., ehhez hozzátartozik az is, hogy másnak direkt fájdalmat okozzunk, akkor is, ha nem muszály?
Az egyéni érdekkövetés az embernél akkor lenne igaz, ha magának vadászna pl. De, hogy ipari méretekben öl, mert ez a fajfenntartás persze az embernél is mûxik, de minek kínoz állatokat? Ez az egyéni érdekkövetésen már rég túl mutat!
Hiába, akkor is az ember a legagresszívabb, legszadistább állatfaj!
De még mindig azt kérdezem, ki is dönti el, ki vagy mi a ma élõ fajok csúcsa? Az ember dönti el, de csupán a saját, alap szinten lévõ értelmi fokán! Az pedig, hogy õ ezt eldöntötte, nem befolyásolja a többi élõ fajt! Annyiban befolyásolja, hogy az ember még mindig úgy gondolja, õ a csúcs "ragadozó" és e szerint is él!. Ennyit az emberi fajról!
És igen,szerintem változatlanul mi vagyunk a csúcson,de a sok buta miatt ez vitatható. És még mindig nem jogosíthatna fel minket a többi élõlény bántalmazására.
A világ legjobb üzlete lenne,ha embereket vehetnék annyiért,amennyit érnek, és eladhatnám őket,annyiért,amennyit gondolnak magukról...
És megkockáctatom, sok állat több, mint egy ember, aki kiéli összes rossz tulajdonságát!
Az, hogy pl, egy tigris átharapja a torkát az embernek, nem ugyanaz, minthogy valaki élve nyúz meg állatokat, ipari méretekben.
Az ember felfogja, hogy más élõlénynek, akár a saját fajtársának fájdalmat okoz, pont ezért ember. Ez az emberi faj gyenge pontja. Az állat is felfogja, de nem élvezetbõl csinálja, hanem fajfenntartás céljából. Ha úgy tetszik ösztönbõl. Az ember bûne nagyobb, merthogy végig is gondolja, amit cselekszik!
Ettõl függetlenül továbbra sem tartom az emberi fajt a csúcsnak! Lehetne, de egyenlõre csak csökevény, amíg fel nem fogja, milyen nagy a felelõssége!
"Minél jobban ismerem az embereket, annál inkább szeretem és tisztelem az állatokat!"
Ha valaki mégis úgy gondolja,az az ember nem érett meg az "intelligens faj" jelzõre.
Ezért különbözünk az állatoktól,mert mi nem ösztönösen cselekszünk,hanem gondolkodunk. (nagyrészünk)
Felfogjuk,hogy a gyengébbnek fájdalmat okozni nem tisztességes dolog. Esetleg védjük is a gyengébbeket.
Aki ezt nem érti meg,nem méltó az EMBER "címre".
és igenis az ember áll a fejlõdés csúcsán jelenlegi tankönyves alapismereteim szerint, ugyanis nem hiába vagyunk többmilliárdan az egész föld kerekén... még a jégen is, az esõerdõben is, és a sivatagban is."
A gyagyás jelzõt te már rég meghaladtad.😊)
igenis az ember áll a fejlõdés csúcsán!😊)) Húha!😊 Eztetet magadról állítod? Nem jött le!😊 Alapismreteid egy idõ után meg fognak dõlni, csak így tovább! Ilyen emberkékkel ki is halunk!😊) Téged kéne tenyészteni fogyasztásra! A hasonlókat. Jó zsírosra hízlalni!😊)) Az agyadat úgysem lehet semmire használni!😊)
A tiedet megenném, sírna ám a pofád!😊) De a buzi állakínzóktól, akik emberek, ki tudja, mit kapnék el.😊)
Õk sem csak hús! Ott is van ám állatkínzás, nem is kicsi.
Mire jó pl., hogy eltörik a szállított disznók lábát, utána úgy hajtják tovább. Mire jó, hogy a beakadt patás lábát térdtõl levágják? Mert úgy is mindegy nekik?
Mire jó, hogy élõ macskát, kutyát nyúznak meg azért, hogy utána "cuki" mû cicát, kutyát, stb-t csináljanak belõlük?
Na, ez mire jó? Nem szarom le magasról egyetlen állat kínzását sem laboratóriumban, sem vágóhídon, sem az életben!
Aki élvezettel kínoz állatokat, az beteg, ez a szebbik kifejezés a másik a szadista. S, mint a természetben a fajfentartás logikája szerint, értük sem lenne kár! Az ilyen ember ugyanis bármilyen fajra veszélyes! Az, hogy önmagára, kit érdekel? De a többi élõlényt, köztük az állatokat, és az emberré csökevényesedett állatfajt is hagyja békén, ne kínozza!
Ha ilyen emberek állnak a legfelsõbb fokon, ahogy írod, és ezt ne fogd sem a bibliára, sem semmire, mint pl. te, akkor annyi az emberiségnek!!!!
Az állatok tényleg mások mint mi: sok esetben ránk vannak utalva, és gyengébbek nálunk. Attól még érzõ lények (most kapaszkodj meg: még a növények is éreznek), és ha Te nem látsz semmi kivetnivalót abban hogy egy gyengébb, érzõ lényt kínoznak, akkor komoly problémáid lehetnek. Én sem rúgom fel/uszítom rá a németjuhászomat kistesódra, anyádra, Rád, csak azért mert gyengébb. És ameddig nem találsz a Bibliában idézetet, hogy "állatot kínozni Istennek tetszõ vala", addig ne is hivatkozz rá, pláne úgy hogy a Biblia egyik tanítása a szeretet, és a gyengébbek segítése. És biztos idézte már valaki, de azért akár huszadszorra is elfér itt:
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükrözõdik abban, ahogyan az állatokkal bánik." Mahatma Gandhi
Nem szeretnék személyeskedni, de a gyûlölet a legtöbb esetben a félelembõl fakad; lehet Te félsz az állatoktól és így vezeted le. Ha így van akkor komolyan mondom: nem tudom hol laksz, de biztos van itt valaki aki közel lakik hozzád (akár én is, de szerintem más is vállalkozna rá), és lebeszélhetjük hogy találkozunk, visszük a kutyánkat/macskánkat/hódunkat, stb. és megmutatjuk hogy nem kell félni tõlük, hogy vannak érzelmeik, és hogy sok esetben többet érnek mint az ember.
Elnézést ha hosszú voltam...
Olyan dolog, amit nem akarsz, hogy veled megtörténjen, másnak se kívánd!
A jó öreg Kósa professzor is elmondta nekünk az egyetemen az egyik kedvenc, A. Einsteintõl vett mondását (Everything should be made as simple as possible, but not one bit simpler). Eszerint cselekedtem.
Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.