Mit tegyünk az állatkínzás ellen?
-
Sund #347 Igen nálunk is volt a cégnél egy kiscica, akit elütött az autó. Sajnos erről csak az eset után 2 nappal értesültem, amikor láttam, hogy a földön fekszik de még él. Elvittem a kórházba, de megmenteni már nem tudták. Viszont legalább fájdalomcsillapítot kapott az utsó pár órájában.
Na lényeg az, hogy látta a biz. őr, amikor elütötték az állatot meg azt is ahogy ott feküdt 48 órát, de nem szólt senkinek. Kérdem tőle, hogy miért nem. Erre azt mondja: nem a cégünkhöz tartozik.
Sokat gondolkodtam ezen a válaszon, mire rájöttem, hogy miért gondolkodnak így ezek a típusú emberek. Egyszerűen a legminimálisabb empátiás készség sincs meg bennük. Voltaképpen ez volt a válasza mögött: annyira sem érdekel, hogy hogyan szenved az az állat, hogy felemeljem a telefont.
A következő fokozata ennek az érzelmi sivárságnak, hogy te kínzod az állatot. Szóval én a maga részéről nem kívánok ilyen emberek társaságában lenni, elkerülöm őket, ha kell akkor kirúgom őket, mint fog történni a bizt. őrrel is.
Ha már az állatkínzók nem kapnak börtön tetteikért, legalább tegyünk meg minden tőlünk telhetőt, hogy rámutassunk arra, hogyan kellene bánni az állatokkal. Ezért is értek egyet a #346-os hozzászólóval aki feljelentést tett.