Saját öngyilkossági gondolatok, közeli rokonok, barátok halála, beszéljünk róla
 • gabo91
  #536
  Minden mindenre hatásal van ez tény, a környezeti ráhatások nagyon befolyásolják. De mindenképpen kell lennie egy nagyobb kiváltó oknak traumának.
  Ezt kellene megtudnod, hogy mi az. A többi pedig önbizalom hiány. Észt osztani tudok, nekem is hasonló dolgaim vannak. (jó nem vagdosom a kezeimet, de mégis mindig sebes... fura.)
  A labilis állapottal meg nem sok mindent lehet tenni. Kerülni kell az olyan dolgokat amitől a fő kiváltó ok jut az eszébe.
  szvsz lehet hogy nincs barátja és ezért ilyen. Sajnos ezzel az a gond, hogy ilyen állapotban nem sok esélye van rá hogy találjon valakit. Olyannal meg ne probálkozz, hogy segitesz neki fiút találni, neki kell találni, megszerezni, olyant akit szeretni tud és ő is szereti.
  Lehet az is hogy konkrétan valaki végett lett ilyen.
  Elég labilis vagyok én is, de ha itthon vagyok a sötét szobában akkor totál csőd...
  sajnos a gond az ám, hogy a barátnődön lehet segiteni, meg kell találnia azt ami (vagy inkább aki) boldoggá teszi. Persze eleve az is, hogy irtál ide és segiteni szeretnél ezzel is bizonyitod hogy te tényleg foglalkozol vele, de ő ezt nem tudja, és jobb is ha nem tudja.
  Probld kicsalni valamerre, hogy minnél töbet legyen kint, szar lesz elöször. Nem baj, ha nem lehet vele beszélgetni, majd egy idő után megnyilik és elkezd beszélni a gondjairól.
  Tömegbe semmikép se vidd, attól csak roszabb.

  Ha gyakran érik kudarcok, basztatják mindenért akkor könyen kialakul az önbizalom hiány és ez nagyon nehezen fog viszajönni...
  de semmi kép se hazudj neki, öszinteséggel egy idő után bizalmat nyersz.
  Hogy érted, hogy betegségbelátása semmi?
  nem tudja magáról, hogy valami nincs rendben...?

  az elmondottak alapján mintha rólam lenne szó, csaj változatban...
  de attol még hogy tudom hogy mi van velem mi a megoldás rá stb. mit nem kellene csinálni mit kéne csinálni mégis képtelen vagyok dolgokra...
  észt osztani tudok másoknak de magamon nem tudok segiteni

  (sorry nem kéne rolam osztani, mikor másrol van szó)

  Azt irtad, hogy nem nagyon ismered a szüleit... látod nem tudhatod, hogy szeretik vagy nem, lehet hogy szeretik de mégis furán bánnak vele, vagy úgy ahogy a lánynak nem jó. magyarul leszarják a lelki világát...