Saját öngyilkossági gondolatok, közeli rokonok, barátok halála, beszéljünk róla
  • Sekler
    #216
    elnézést hogy nem olvasom végig a forumot de valamit szeretnék leirni ami a minap történt velem. Egyik ismerősöm totál ki van bukva mert egy fiucska akivel megismerkedett már egy ideje ügye szereti vagy igazán nem tudom a szitut a lényeg az hogy valamit akar amit ez a lány nem meg egyéb gondjai is vannak a srácnak szóval egy szó mint száz most azzal jön hogy ő biza öngyilkos lesz.
    Sajnos manapság egyre több embertől hallom hogy egyik barátja ilyen terveket szövöget.
    Hát ehhez én azt szeretném hozzáfüzni, az okokat nem firtatva, hogy az öngyilkossághoz bátorság kell, megtenni, hogy magadba vágd a pengét pedig kifejezetten... az öngyilkosság ahogy még bele-bele olvastam gyenge jellemre vall. irta egy korábbi hozzászóló. és ez is igaz. Szerintem az emberek többsége nem tudná illetve nem is fogja megtenni illetve az utolsó pillanatban visszakozik, bár egyes helyzetekben már késő. például beveszi a gyógyszert de utánna már hivja is a mentőket illetve általában ismerősét, szeretteit hogy most meg fog hallni.
    Na szerintem itt van a gond, aki valóban meg akar halni az nem fog kiskapukat hagyni. Én ha ilyet akarnék tenni tudom, hogy nem biznám a véletlenre és az istennek se hivogatnék senkit. Kevés olyan érzelmi zsarolás van mint az öngyilkossággal való fenyegetőzés. Az ilyen ember aki ezzel dobálozik az csak figyelemre vágyik és meg is kapja mert persze mindenki rögtön mondja neki hogy jajj ne tedd meg kérlek...
    Valakinek az érzelmeit így kihasználni kegyetlen dolog, legalábbis én annak tartom.

    jájj elnézést ha nagyon értelmetlen, kusza de most fáradt vagyok eléggé most, szóval elnézést