Saját öngyilkossági gondolatok, közeli rokonok, barátok halála, beszéljünk róla
 • Raszkolnyikov
  #212
  A csövesekel kapcsolatban.
  Én sajnálom azokat nagyon akik úgy lettek csövesek, hogy nem tehetnek róla, mert ilyen tényleg van. De vannak akik csak azt látják, hogy van akinek az ölébe pottyan minden és ilyen is van. akkor már elvárja, hogy ez vele is így legyen mer má mé ne. Folyamatosan panaszkodik, meg semmi se jó. El megy a kocsmába ott ezt a sorstársak meg még jobban alá adják, hogy őt midnenki ki akarja használni. Ahogy egyre lejebb sűlyed érzi a szégyent, ami egésznap mardossa és ez a kocsma légkörében egykettőre feloldódik, hát ha még iszik rá egy kicsit. Amikor haza megy és leszidják, akkor nagyon bátor és az álatabja neki megy a családjának. Innen már nem sok kell, hogy az útcára kerüljön.
  Egy csövesnek szerintem elég öröm, ha megtudja venni a cigijét meg az almaborát, mert a környezete nem is kíván többet, társasága van, a többi mellékessé válik és mindvégig áldozatnak tekinti magát.
  Van viszont olyan is, hogy valakit az útcára juttat a lakásmaffia vagy egy katasztrófa az életében,vagy valaki aki elég gátlástalan, hogy ne törődjön másoknak a sorsával,de elég ok lehet, egy gazdasági válság vagy egy háború. Van aki több diplomával alszik az útcán, de van aki saját hibáiból került oda.

  Ezek csak félig meddig saját tapasztalatok, lehet hogy rosszul látom ezeket a dolgokat.


  Vannak dolgok sajnos amiket nem lehet rendbe tenni. Egy emberi életet nem lehet visszahozni. Amikor van egy közlekedési baleset például és valaki egy apró figyelmetlenség miatt okoz balesetet (apró figyelmetlenség mindenkivel előfordul!) én nagyon sajnálom azt is aki előidézte a balesetet! Mit élhet az át aki egy halálos balesetet idéz elő! Szerintem neki is elég szörnyű! Lehet hogy én nem is tudnám azt feldolgozni. De fel kell valahogyan. Biztos szörnyű nehéz, de fel kell!
  Úgyhogy SENKI, de SENKI ne mondja azt hogy nincs olyan probléma amit nem lehet helyre hozni, mert igen is van.

  ÉS MICSODA EMBERTELENSÉG BÍZTATNI EGY ÖNYGILKOST???!!! Nem tudom már ki írta, de ez abszurd! Attól, hogy te még nem kerültél olyan helyzetbe még nem tudsz mindent a világról nagyokos!!
  Mondják azt is hogy aki hülye haljon meg. Ezt csak az mondja aki még nem állt megoldhatatlan probléma előtt! Amikor a lelki ismereted egy helyre hozhatatlan probléma miatt kínoz! Ez nem emberi gyengeség! Van amit szinte lehetetlen kibírni! Te se bírnád ki olyan könnyen hidd el (gondoljunk csak a balesetre).

  Ez úton is szeretnék biztatni a továbbiküzdelemre mindenkit, aki megfontolta magában ezt a szörnyűdolgot. Ez végsősoron nem jó. Inkább akkor legyen mások segítségére! Álljon be szociális munkásnak vagy menjen segíteni más országokba, ha ez enyhíti a lelki ismeret furdalást. De ne adja fel senki sem! A társadalomnak is jobban szüksége van arra, aki lelki ismeretes és ezért EMBER, mint aki nem az!