\'NBA\'
  • ProGabe #11039
    És csak egy kicsit szidnom kellett a ligát :D

    Annyit én is hadd fűzzek hozzá az egészhez, hogy azért nagyon nehéz összehasonlítani a mostaniakat a régi idők játékosaival, mert róluk (mármint a régiekről) általában csak a jobb dolgok maradnak meg. Mind a pályán, mind azon kívül. Erről már volt szó sok helyen (Trash Talk is ugye), hogy a net mennyire leszűkítette a világot.

    Most már láthatjuk mi is akár mindenkinek az összes dobását, minden statisztikáját, látjuk, hogyan alakulnak ezek. Érezzük, hogy kiből lesz "legenda", kire fogunk, fognak emlékezni 20 év múltán is. Csakhogy ezt azért tehetjük meg, mert látjuk a konkurenciát. Persze, hogy érezzük, ki emelkedik ki a mezőnyből és emiatt ők azok, akikre emlékezni fogunk. Sokan kicsit úgy beszélnek a múltról, mintha az akkori játékosoknak a 95%-a nem ugyanolyan "nevesincs" ember lett volna, mint most. Persze egy Jordan minden korban kiemelkedő lett volna, de róla beszélni, őt hozni fel példának csalás :D

    Azt én is aláírom, hogy a mostani rendszer rossz. Rosszak a szabályok és rossz a játékosok elosztása, pár csapatban vannak az igazán jók, a csapatok többsége csak töltelék. Ezen kéne igazán változtatni, de ez úgy nem fog menni, hogy a srácok inkább a playstationön játszanak, nem a pályákon. Szóval a ligának azon kell erősítenie, hogy minél több gyerek kosarazzon, ha akar még jó játékosokat 20 év múltán is. Na mondjuk ez a téma már tényleg elég nagyívű és persze minden sportra ugyanúgy kihagy. Mindenesetre a legnagyobb gond az NBA-vel van, az NFL-ben jobbnál jobb játékosok bukkannak fel, sorra dőlnek az értelmes, nehezen felülmúlható statisztikák is.