\'NBA\'
  • csuszi
    #11014
    nem értek egyet. nem ez a baj... a 90es évek golden korszaka után és jordan visszavonulása miatt igen erősen megcsappant a nézőszám, a közvetítési jogok alacsonyan keltek el, tvében se nézték az emberek, hát kurva nagy pressure került a ligára, hogy megtalálják a következő jordant és a következő generációt. ez pedig 2 dolgot eredményezett, a szabályokat a sok pont, a könnyebb kosarak felé alkották, a bírók felfogását is ide terelték, illetve minden második tehetségre rásütötték hogy new jordan.
    mi történt? az embereknek a töke tele lett hogy minden évben volt 2-3 ember akire rányomták, hogy na majd ő, na majd ő, és kurvára nem na majd ő.
    az emberek szemében leértékelődtek a mai sztárok, elég egy youtube videót megnézni, ahol a 80% a golden érának nevezi a 90es éveket, és kurvára nem a nagy emberek miatt, hanem akkor még a 3as nem volt közelebb, a betörés pedig betörés volt, ahogy a nevében van, nem pedig bekéredzkedés. nem warriorok a mai játékosok, nem csatába menő hősök, hanem kislányok (ez persze nem igaz). de ami miatt így vélekednek az emberek, az az, hogy a 80-90es években a mai játékosok nem ilyen ellenállással találkoztak a meccseken mint ma, sem szurkoló, sem bírói, sem ellenfél szinten. ennek következtében a liga leértékelődött, statisztikailag nem, de az emberek szemében igen. majd ha jön egy srác, aki felszántja a jelenlegi szabályok mentén a pályát, míg a többiek pislognak - értsd begór 40et meccsenként, akkor majd szigorodnak a dolgok. addig lehet nézni a langyos szart, 20 kamerán keresztül, és mérgelődni hogy egy boston la derbit a 80asból meg nézhetsz 240ben, jordanról meg jó esetben van 360asod, ahogy olyat csinál amit más nem.

    ja és a langyos limonádéban sose születnek egyéniségek. direkt nagy emberek nélkül:
    malone, drexler, pipp, kemp, charles, dr, dominique, isiah, larry, magic, dennis, dumars, penny, KJ, tim hardaway, reggie, payton, mullin, grant hill, stockton, hornacek, meg persze mj, meg persze kinek ki, van még pár :)
    na most nem arról van szó, hogy nincsenek tehetségek, vagy olyan arcok akik akkor is helyt álltak volna, hanem esélyt sem kapnak azoktól a nézőktől, akik már a 80-90es években is képben voltak, mert látják, hogy ez nem az a liga.
    és nem azért mert mj buzi vagyok, (az vagyok, de nem elfogult), de ez mind annak köszönhető, hogy mj visszavonulása olyan pénzügyi űrt, valóságos lyukat generált, hogy a ligának kompenzálnia kellett. csak szarul csinálta. olyan magyar költségvetésesen. ahelyett hogy túlélte volna azt a pár év szopórollert, inkább elnyújtotta az agonizálást.
    melyik másik sportágnak volt hasonló krízise? jégkorong. miért? gretzky. kocc ugyanaz, de ott máshogy kezelték a helyzetet. nem is beszélnek a nézők golden 90-esről.