NBA

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja még 1 dolog.A mai generáció kb annyit látott a golden era-ból,hogy hallottak Jordan-rõl,meg Magic-rõl,és õket megnézte youtube-on.De látta hogy szar a minõség és ennyi.
Ezt komolyan írom,az ismerõsi körömben nem 1 ilyen srác van.Tehát nekik már nem ez az igényük mint neked,vagy adott esetben nekem(én elvagyok most is 😊 ) nem látták azt ahogy Spike Lee fogja a fejét Reggie utolsó perceinél,meg hogy majdnem befut a pályára.
Értem amit írsz,és részben egyet is értek vele.De!Nem a liga kereste az új Jordant-hanem az emberek.A liga csak simult ehhez.Hogy jól,vagy rosszul,azt mindenki maga dönti el.Azt írod,hogy az emberek azt akarják hogy valaki dobjon 40-et és szántsa fel a pályát?Bezzeg amikor Bryant(nem csípem az ürgét)felszántotta akkor rásütötték,hogy önzõ,primadonna,nem csapatember...Jordan-t majmolja stb.De 1 kibaszott egyéniség,aki az is akar maradni-ezért utálja a fél liga.Itt van James.Õ se a kedvencem és akkor még finoman fogalmazok.De nála is látszik az az akarat amit anno láttál az akkori sztároktól.Mit kapott?Beképzelt,egyedül nem lenne bajnok stb...Hát Jordan sem egyedül nyerte a 6 bajnoki címet azt is tudjuk.Ebbõl csak azt akarom kihozni,hogy változtak az igények,a szurkolók részérõl is.
Azt is el lehet ismerni,legalábbis én legtöbbször ezt a kifogást hallom,hogy a 'nagy emberek'.Azt viszont én személy szerint pont nem sírom vissza,hogy nem egy Ewing stb. bohóckodását kell néznem.A bohóckodás természetesen erõs idézõjel-nem alábecsülésbõl írom.
Abban viszont teljesen egyetértek,hogy elég langyos lett a játék.Ez vitathatatlan.Nem sokkal vagyok fiatalabb nálad,láttam elég korabeli meccset,sokat pótoltam innen-onnan.A hangulat tényleg nem olyan,mint akkor,ez tény.
csuszi
nem értek egyet. nem ez a baj... a 90es évek golden korszaka után és jordan visszavonulása miatt igen erõsen megcsappant a nézõszám, a közvetítési jogok alacsonyan keltek el, tvében se nézték az emberek, hát kurva nagy pressure került a ligára, hogy megtalálják a következõ jordant és a következõ generációt. ez pedig 2 dolgot eredményezett, a szabályokat a sok pont, a könnyebb kosarak felé alkották, a bírók felfogását is ide terelték, illetve minden második tehetségre rásütötték hogy new jordan.
mi történt? az embereknek a töke tele lett hogy minden évben volt 2-3 ember akire rányomták, hogy na majd õ, na majd õ, és kurvára nem na majd õ.
az emberek szemében leértékelõdtek a mai sztárok, elég egy youtube videót megnézni, ahol a 80% a golden érának nevezi a 90es éveket, és kurvára nem a nagy emberek miatt, hanem akkor még a 3as nem volt közelebb, a betörés pedig betörés volt, ahogy a nevében van, nem pedig bekéredzkedés. nem warriorok a mai játékosok, nem csatába menõ hõsök, hanem kislányok (ez persze nem igaz). de ami miatt így vélekednek az emberek, az az, hogy a 80-90es években a mai játékosok nem ilyen ellenállással találkoztak a meccseken mint ma, sem szurkoló, sem bírói, sem ellenfél szinten. ennek következtében a liga leértékelõdött, statisztikailag nem, de az emberek szemében igen. majd ha jön egy srác, aki felszántja a jelenlegi szabályok mentén a pályát, míg a többiek pislognak - értsd begór 40et meccsenként, akkor majd szigorodnak a dolgok. addig lehet nézni a langyos szart, 20 kamerán keresztül, és mérgelõdni hogy egy boston la derbit a 80asból meg nézhetsz 240ben, jordanról meg jó esetben van 360asod, ahogy olyat csinál amit más nem.

ja és a langyos limonádéban sose születnek egyéniségek. direkt nagy emberek nélkül:
malone, drexler, pipp, kemp, charles, dr, dominique, isiah, larry, magic, dennis, dumars, penny, KJ, tim hardaway, reggie, payton, mullin, grant hill, stockton, hornacek, meg persze mj, meg persze kinek ki, van még pár 😊
na most nem arról van szó, hogy nincsenek tehetségek, vagy olyan arcok akik akkor is helyt álltak volna, hanem esélyt sem kapnak azoktól a nézõktõl, akik már a 80-90es években is képben voltak, mert látják, hogy ez nem az a liga.
és nem azért mert mj buzi vagyok, (az vagyok, de nem elfogult), de ez mind annak köszönhetõ, hogy mj visszavonulása olyan pénzügyi ûrt, valóságos lyukat generált, hogy a ligának kompenzálnia kellett. csak szarul csinálta. olyan magyar költségvetésesen. ahelyett hogy túlélte volna azt a pár év szopórollert, inkább elnyújtotta az agonizálást.
melyik másik sportágnak volt hasonló krízise? jégkorong. miért? gretzky. kocc ugyanaz, de ott máshogy kezelték a helyzetet. nem is beszélnek a nézõk golden 90-esrõl.

MJ rulz Pink Team The Only One

A klasszisok most is megvannak.Írsz 8 játékost akikbõl 4 nagy ember(csatár,center).Na ezek kivesztek a ligából,helyettük van 20 irányító,akik a 80-as,90-es években sehol nem voltak.Volt Stock,Payton,Magic,picit késõbb Nash,Kidd és ennyi.Változik a liga,kinek jó,kinek rossz irányba,attól függõen milyen játékot szeret.Én hülyét kaptam az ilyen Ewing,Robinson,Paris totyogó centerektõl,mint ahogy sokan mások-ezért néztek mind Chicago meccseket-esetleg Portland meccseket.
Ja,érdektelen lett 30-ból 20 csapatra....Nem tett jót a 'nagy hármas'-ok összeállása.Régen minden csapatnak megvolt a maga franchise player-e,manapság meg minden top csapatban van minimum 2.Hogy nézel meg egy Oklahoma meccs után egy Utah meccset?:Sehogy <#idiota> Pedig sorban dõlnek a rekordok,tehát a tehetség megvan most is.James figyel a 60%-os mezõnyszázalékra úgy hogy hülyére verik a ligát,nevesincs Korver millió hármast dob lassan 100 meccs óta,Curry 1 idényben dob millió hármast stb.
Meg ügye van még 1 faktor.Orba-szájba tudsz meccseket nézni,gyakorlatilag bárhol,bármilyen idõpontban.Beletolnak olyan statisztikákat a képedbe,hogy már maga a játékos nem is érdekel,a meccs is le van szarva,mert meg tudod nézni azt is,mikor vesz levegõt.
Régen láttál egy zsákolást Jordan-tõl 3 ember között,ha szerencséd volt és felvetted videóra,20X visszapörgetted,hogy ezt meg hogy.Most meg James szembogarát nézed hogy merre kancsalít zsákolás közben 10 kamerából.Nem érdektelen,inkább zsúfolt lett az NBA.
Lehetnének kivetítõs nba meccsnézések, arra hátha összegyûlne a hazai rajongótábor egy része 😄

every damn day

N1ggA
Ja de mondjuk ha tavaly tavasszal mondod, még igaz is lett volna 😊
Tavaly nagyon gyenge volt, árnyéka önmagának, idén valamiért kimondottan jó meccsei vannak.

Spread De Love!

hungary27
Nem gondoltam teljesen komolyan.
N1ggA
Idén egész jó, múlt héten a hét játékosa is volt.

Spread De Love!

hungary27
Wade is már csak erre jó 😄
banok

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Effe88
Tökéletesen egyetértek veled.A tegnapi meccsek is olyan gyengék voltak.Ez már nem az az nba amit én megszerettem anno...:/

Hát hogy minek kéne történnie?
egyszerû kellenek a klasszis játékosok
jordan,magic,bird,stockton,malone,olajjuwon,barkley,oneil stb.........

engem ezek a howardok,hardemek jamesek nem érdekelnek

ProGabe
Jól mutatja ez a topik is, hogy valami nincs rendben mostanában. Persze hülyeség általánosítani, de tegnap is megállapítottuk haverokkal, hogy eléggé érdektelen lett az NBA. Nem tudom minek kéne történnie, hogy újra elkezdjen érdekelni úgy igazán ez a liga.

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

banok
NBA CHRISTMAS DAY
18.00 Chicago Bulls-Brooklyn Nets tv: Sport1 hu, ESPN us
20.30 Oklahoma City Thunder-New York Knicks tv: Sport1 hu, , ABC
23.00 Miami Heat-Los Angeles Lakers tv: Sport1 hu, ABC
02.00 San Antonio Spurs-Houston Rockets tv: ESPN us
streamek: http://banok.myfreeforum.org/about30.html

Ja az 😊 Egyik törpe,másik agyatlan és még ott van Gay....Cáfoljanak rám,az az aréna megérdemelné!!!
tippmix945
nagy hármas Sacramento-ban?jól mûködik eddig a Thomas-Gay-Cousins hármas.
viszont a Raptors is tovább tarol Gay nélkül 😄😄

Hát eddig bejött ez a Gay csere.Este remek volt a Houston elleni derbi.
tippmix945
azt hittem nagy gálameccs lesz,nyernek vagy 30 ponttal,kobe varázsol 😄😄😄 megünnepelte a raptors,hogy elmegy gay 😄😄

néztem végig,fasza meccs volt,az MSG-ben verni a lúzerbandát mindig szórakoztató 😄😄

tippmix945
torontóban faszuk ki volt már vele,meg egy fiatalabb csapatot szeretnének,a kings meg kap már fûhöz-fához,hogy végre rájátszásba jusson

Effe88
visszatért kobeXD
de minek😄

kikapni otthon egy torontótól ez igen:/

boston-nyk 114-73XD

Na majd Rudy Gay a kings-ben kiteljesedik,Cousins-al el 1-1-ezgetnek,amibõl persze Thomas sem maradhat majd ki 😄 .Ez a fasz megint minek kellett oda? <#idiota>
tippmix945
jaja néztem én is 😄D
nyugaton a kings meg a jazz egy hulladék,25%-os mérleg,aztán meg jönnek az 50%-os és pozitív mérlegek 😄
keleten a Pacers kemény csak,most a Heat is kikap 20 ponttal a Bulls-tól meg 10-zel a Pistons-tól 😄😄😄

Effe88
😄😄

kelet az milyen egy csöves😄😄
a lakers a 9-8al 3. lenne keleten😄

tippmix945
nem.

dragon11
srácok, sztetek a san antonio spurs hozza ma ? 😄 elég fontos meccs lenne számukra

ProGabe

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

banok

20.00 Detroit Pistons-Brooklyn Nets
21.30 Los Angeles Clippers-Chicago Bulls

tippmix945
ahányszor pályára lép mindig megsérül :/
úgy érzem a régi sosem lesz már

Effe88
derrick rose megint megsérült:/

brandon roy sorsára jut?

csuszi
hi banok bacsi!

😊

valami nba stream máma?
nem vagyok telhetetlen, de gsw sa lal chi indy jöhet bármikor 😊 de fõleg weekend, akkor nem téma az alvás 😊
köhönjük szépen!

MJ rulz Pink Team The Only One

Krisztiam

Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus

banok
18.00 San Antonio Spurs-New York Knicks

hungary27
nem akarták, hogy a szezon elõtt valaki sérülést szerezzen
elitehun
igen, azt látom..de akkor is wtf 😄
azt ne mtudtam, hogy lefújták. mondjuk igen, vicces lenne igy a meccs 😄
túl csúszós volt az új parketta ezért lefújták a meccset pár perc után😄

every damn day

elitehun
elég para.. ez mi? :d

Ez megvan?

every damn day

elitehun
hát igen. ugyanakkor úgy hogy bradley pg-t, crawford meg sg-t játszik vagy forditva egész jó volt. szinte mindketten pg-sg kombot játszottak. bár crawford jobb pg, legalábbis jól passzol. rondo-t szerintem hülyeség beáldozni még mindig. pláne, hogy még vissza se jött, elvielg sokat dolgozott a tempó dobásán, meg a büntetõkön. remélem tényleg igy van.
Azzal hogy Bradley-t erõltetik pg poszton,szerintem mindent elmond.Parker,Randle,Exum-bármelyiket elnézném Boston-ban.Exum pg,én beáldoznám érte Rondo-t is egy elsõ körös cetliért.
elitehun
Igen, ettõl tartok én is 😞
Mondjuk vicces, hogy pl bucks ellen a félidõben mennek 20+ ponttal, aztán kikapnak.
Bár, ahogy a mondás tartja, szenvedj ma, élj jól késõbb
Vagy valami ilyesmi 😄D
(fb-on volt egy kép amin Wiggins volt celtics mezben, és kérdezték, hogy néz ki benne. Egyik komment "he looks black!" XD)

Amúgy nekem tetszik, hogy végre nem olyan egyhangú minden, sok csapat erõsödött.
Anthony Davis:25 pont,8 lepattanó,6 steal,6 blokk,4 gólpassz.Azt hiszem kezdi beváltani a hozzá fûzött reményeket.Amúgy elég nagy a felfordulás a ligában.Sixers agyrém.Boston meg rámegy Wiggins-re,jól állna rajta a zöld <#whatever>
elitehun
Ez nagyon jó XDD

Néztem a boston torontot, az elsõ negyed egész jól indult, aztán nem tudom mi történt, de a második teljes csöd volt, legalábbis a bostonnak. Végül csak visszajöttek valahogy, sajnos nem lett gyõzelem a vége, de Faverani és Green fantasztikusak voltak. Bass-el együtt
N1ggA

Spread De Love!

LoSA
Éljen, ma ki is kapott! 😊

Krisztiam
éljen nyert a Miami 😄

Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus

elitehun
óó köszi
webibebi
A league pass nov 5ig ingyenes csak regisztralni kell es 4.en lemondani

msn:[email protected] bárki felvehet

elitehun
tudtok valami jó streamet? fõleg a boston toronto meccs érdekelne
Jó volt Rose-t újra játszani látni, Miami hengert annyira nem... 😊
hungary27
<#eljen>