The Movies & Stunt Effects
  • GameCNN
    Szerintem azok, akik panaszkodnak a nagy kapkodásra, meg az elvaduló mikromenedzsmentre, kissé többet válaltak be, mint sem kelet volna, nem? Én magam kétszer néztem be azt, hogy felvettem minden, a stúdió körül őgyelgő ifjú titánt, és így semmi perc alatt lett vagy 6 szinészem és 3 rendezőm. Builderből meg alig maradt, szemétszedő is csak elvétve akadt. Húztam fel az összes elérhető diíszletet, meg épületet, ennek a totális fejetlenség és gazdaságilag nem átgonodolt folyamatoknak pontosan az lett a vége, amiről töben is írtak: Káosz. Depresziós, alkoholista sztárok, akik egy snitt után már stresszben voltak, követelőzés hegyek, és persze a Studió állaga is elég könnyfakasztó lett. Az a pár builder épületről épületre, díszlettől díszletig rohangált, hogy legalább valamelyest egyben tartsák a dolgokat.
    Emellett a filmjeim sem értek túl sokat, hiszen az alkoholizmus, a stresszes életmód rányomta a bélyegét a produkciók minőségére is.
    No de harmadszorra!
    A harmadik New Game-t tiszta fejjel kezdtem, és megpróbáltam rideg pénzügyi alapokon szemlélni a dolgokat. Ennek értelmében - és atapasztalatok fényében - azonnal alkalmaztam hat buildert és asszem 4 takarítót. Nem építettem ki mindent azonnal, azokat a díszleteket, amelyekről tudtam, hogy nem fogok témába vágóan tevékenykedni, egyelőre hagyom a francba. A fejlesztési épületeket ki kellett építeni, ezen nem lett volna rentábilis spórolni. Átgondolt rendezési terv szerint helyeztem el az épületeket - pl. külön körzetben vannak a díszletek, a szálláshelyek, illetve az adminisztratív-kutató csoportok -, és igyekeztem szép, igényes környezetet kialalkítani, pl. sövények az utak mentén, pálmafák, stb. Ja, igen, nagyon fontos, hogy utakkal össze legyenek kötve az épületek.
    A lények: Ezek után alkslmsztam össz-vissz 2 szinészt és egy rendezőt, és slussz-passz! Ezt a három embert ezerszer könnyebb kordában tartani, és bár nem vagyunk még nagyhatalom, kezdésnek sokkal konfortosabb a kevés sztrát foglalkoztatni, és kijelenthetem, hogy egész jól haladunk. A költségvetésünk elég jól áll - 1952, 560 000 dolcsi és emelkedik -, nincsennek balhék, az emberkéknek lehet biztosítani a kiegyensúlyozottságot. Persze hamarosan óhatatlanul jönnek a nagy költségvetésű filmek kora, így - már csak a változatos arculat kedvéért is - új embereket kell alkalmazni, de azt hiszem max 3 új fickó esélyes arra, hogy bekerüljün a dreamteamba. :-) Ha meg balhék kezdődnének, még mindig el lehet adni a reniztens emberkéket.

Sorry a hoszúságért, ennél még 10x többet is lehetne írni a játékról. ( Egyébként fogok is)