6506
The Movies & Stunt Effects
-
emberke #3429 Megrendelésre nem akarsz csinálni egy Al Bundy-t?:) -
#3428 Affene. 1961 ben járok, 7.5 millám van, 9-10 színészem, 3 rendezőm, eddig minden kiosztón legalább 5 díjat elvittem, de most hogy megvan a first class script office a filmek elhúzódnak, és nem nyertem meg azt a díjat amivel félárban vannak a színészek...elindultam a lejtőn emberek :( -
#3427 az a baj, hogy "hülyén" öregít a rendszer, próbáltam, de akkor már 'túl' öregnek látszik.. -
#3426 Egy kicsit lehetne idősebb szvsz. -
#3425 Ez jó lett. :D -
#3424 Olyat célszerű, akinek nagy szakmai tapasztalata van (valamelyik műfajban jó), de nem néz ki jól (a "looks" gyenge).
Egyébként ajánlom mindenkinek a Starmakert. Én is csak most fedeztem fel, kicsit csalásgyanus, de kötelező - csinálsz szépen egy bizonyos műfajban jó, jól kinéző, a stresszre nem hajlamos emberkéket, és azokat rakod be. -
#3423 bruce willis
-
#3422 -
ray liotta :D -
#3420 Az hogy mennyi ember jelentkezik az egyes munkákra, a stúdiód presztizs-értéke határozza meg(mennyire menő a stóúdiód magyarul).
Egyébként ez nekem is gond szokott lenni.
De el lehet venni innen onnan is emberkéket,pl. beraksz egy szinésznek jelentkező muksót takarítónak és így tovább. meg a szinészekkel is fel tudod szedni a szemetet, az már persze más érdés, hogy nem szívesen teszik. -
#3419 Milyen tulajdonsággal rendelkező emberkéket érdemes rendezőnek felvenni? -
#3418 1950-ben már 2.7 millióm van, tehát a pénz nem probléma. Minden más viszont igen. :D -
#3417 ON:
Újra feltettem a két filmem:
Hard to Remember Comedy
Life of a Soldier Action -
neonlaci #3416 a filmben a gép által írt szövegnél ott maguk veszik fel a ruhát, ha te csinálsz filmet akkor mikor megy a jelenet, a palira klikklesz, és elhúzod jobbra, ha sikerül akkor az egér a szinész apró képét húzza majdjobb oldlat majdnem alul van egy vállfa, arra kell húzni , és ott tudsz ruhát adni neki, ekkor már megfelelö ruciba lessz, figyelj oda mindne jelenetnél be kell állítani a ruháját. -
#3415 OFF:
(atw.hu) -
#3414 OFF:
De kis édes. Tegnap feltöltöttem két filmet (2MBnál kisebbet), aztán mára már nincs accom. Juppi. -
Jimbo #3413 Aha. Na, asszem olyanom még nincsen:-((
Köszi a gyors választ! -
#3412 Jahh, tényleg félreértettelek. Erre viszont sajna még én sem jöttem rá. Én is csodálkoztam rajta, de valszeg a saját forgatókönyvnél lehet a megoldás.Vgy nem tudom. :-P -
#3411 Jelmezt majd a costum script office-ban tudsz beállítani. -
Jimbo #3410 Köszi, de valszeg félreértesz, Én arra gondoltam, hogy a filmben nem viseli azt a ruhát, amit a MakeOverben ráadtam. Tehát teszem azt ráadom a katonai egyenruhát, de a Battlefield-en mégis utcai ruhában flangál. -
#3409 Egyetértek. Én is most fogok újat kezdeni, mert káosz van!
Amúgy sunyi egy játék ez, egyszerűen nem lehet abbahagyni. Csak mégy egy film -
#3408 Azt hiszem Makeover az épület neve, oda kell bedobni őket. Ha az Auto helyiségbe rakod, akkor maga válogatja össze, mi kell neki, ha nem, ezzel is nő a macera faktor, mert nem egyszerű megtalálni, mi tetszik neki. Egyébként érdemes odafigyelni erre, mert relatív gyakran jönnek új ruhák, kosztümök, és sztrájaink ígénylik, hogy követhessék az aktuális divatot. -
Jimbo #3407 Valszeg a kérdésem indulhat a leghülyébb kérdés díjáért, de egész egyszerűen nem tudok rájönni a válaszra...
Szóval, hogy tudok ruhákat adni a színészre, hogy mondjuk ne öltönyben mászkáljon a háborús díszletben? A Makeover-ben hiába adom rá, egyrészt lemegy a Fashion értéke, másrészt a filmemben sem abban a ruhában szerepel.
Köszi! -
#3406 Sorry a helyesírási hibákért és elütésekért, nem néztem át, és hát, ugye, reggel van... :-P -
#3405 Szerintem azok, akik panaszkodnak a nagy kapkodásra, meg az elvaduló mikromenedzsmentre, kissé többet válaltak be, mint sem kelet volna, nem? Én magam kétszer néztem be azt, hogy felvettem minden, a stúdió körül őgyelgő ifjú titánt, és így semmi perc alatt lett vagy 6 szinészem és 3 rendezőm. Builderből meg alig maradt, szemétszedő is csak elvétve akadt. Húztam fel az összes elérhető diíszletet, meg épületet, ennek a totális fejetlenség és gazdaságilag nem átgonodolt folyamatoknak pontosan az lett a vége, amiről töben is írtak: Káosz. Depresziós, alkoholista sztárok, akik egy snitt után már stresszben voltak, követelőzés hegyek, és persze a Studió állaga is elég könnyfakasztó lett. Az a pár builder épületről épületre, díszlettől díszletig rohangált, hogy legalább valamelyest egyben tartsák a dolgokat.
Emellett a filmjeim sem értek túl sokat, hiszen az alkoholizmus, a stresszes életmód rányomta a bélyegét a produkciók minőségére is.
No de harmadszorra!
A harmadik New Game-t tiszta fejjel kezdtem, és megpróbáltam rideg pénzügyi alapokon szemlélni a dolgokat. Ennek értelmében - és atapasztalatok fényében - azonnal alkalmaztam hat buildert és asszem 4 takarítót. Nem építettem ki mindent azonnal, azokat a díszleteket, amelyekről tudtam, hogy nem fogok témába vágóan tevékenykedni, egyelőre hagyom a francba. A fejlesztési épületeket ki kellett építeni, ezen nem lett volna rentábilis spórolni. Átgondolt rendezési terv szerint helyeztem el az épületeket - pl. külön körzetben vannak a díszletek, a szálláshelyek, illetve az adminisztratív-kutató csoportok -, és igyekeztem szép, igényes környezetet kialalkítani, pl. sövények az utak mentén, pálmafák, stb. Ja, igen, nagyon fontos, hogy utakkal össze legyenek kötve az épületek.
A lények: Ezek után alkslmsztam össz-vissz 2 szinészt és egy rendezőt, és slussz-passz! Ezt a három embert ezerszer könnyebb kordában tartani, és bár nem vagyunk még nagyhatalom, kezdésnek sokkal konfortosabb a kevés sztrát foglalkoztatni, és kijelenthetem, hogy egész jól haladunk. A költségvetésünk elég jól áll - 1952, 560 000 dolcsi és emelkedik -, nincsennek balhék, az emberkéknek lehet biztosítani a kiegyensúlyozottságot. Persze hamarosan óhatatlanul jönnek a nagy költségvetésű filmek kora, így - már csak a változatos arculat kedvéért is - új embereket kell alkalmazni, de azt hiszem max 3 új fickó esélyes arra, hogy bekerüljün a dreamteamba. :-) Ha meg balhék kezdődnének, még mindig el lehet adni a reniztens emberkéket.
Sorry a hoszúságért, ennél még 10x többet is lehetne írni a játékról. ( Egyébként fogok is) -
#3404 -
neonlaci #3403 Jó reggelt Mkinek. mi ujság? hoigy haladnak a filmkészítések? jack tracy-t várjuk, meg a la famili-at is. ma este szépet álmodtam, egy zenét halottam és az alá csiáltam filmet, ill ilyen klipp szerüséget, felkeltem itt vok megpróbálom:D kérdés: 60 as évekbe ki melyik díszletet rombolja le? mert már én is nagyon helyszükében vok, és a beach már sehova semelik sarokba se fér be... pedig egy béjvácsot jó lenne leforgatni... téll. a nagyon nagyon öreg szinészekkel mi lessz? me van mr pár 60 éves figurám, ök majd meghgalnak? vagy mi? és jönnek helyettük? me a ráncfelvarrás nem megy sokáig, ill az a inffarktuson nem segít:p -
#3402 Milyen procid van?
Amúgy a menedzselős részén is lehet kritizálni, mert kegyetlen kapkodós, amikor már van 6 sztárod, két filmet egyszerre forgatsz, és közben ügyelni kell mindenre, még arra is, hogy a hülye forgatókönyvírókat állandóan visszapaterold a munkahelyükre. Olykor jó lenne, ha a játék sebességét kicsit vissza lehetne venni... -
#3401 Lehet, hogy a személyzet attól függ, milyen a besorolásod a stúdiók között. Én azt csináltam, hogy minden épületet egyből felhúzok, és rendesen össze vannak kötve járdával, rengeteg zöld növény, fa, valamint szórakozás (kajálda, wc (small restroom), pad, szökőkutak, stb.) kell - így legalább a stúdiók közül az enyém a legszebb. :)
Nálam 4 janitor és 6 builder van, minden épületből van felhúzva (1950), és azért bírják a melót. Én az Extra hiányra (1940-ben hirtelen 3 extra kellett minden filmhez) azt találtam ki, hogy az úgy is felesleges tudósokat és forgatókönyvírókat átcsináltam Extrává. :D
Egyelőre azt elértem, hogy két filmet mindig tudjak forgatni (2 rendező és 6 színész), de az egyre fáradtabb és házsártosabb sztárok miatt már nem sokáig fog ez így menni. Lassan minden sztárnak kell entourament, azt meg viszont már nem bírom emberrel (12 crew kellene!).
Amúgy egy kicsit jobb lenne, ha a forgatókönyv íróknak legalább bizonyos dolgokat meg lehetne adni (hány színész kell, hány extra kell, milyen díszletekben menjen).
Kérdés: A diszletek novelity értékét hogy lehet megnézni? -
#3400 a menedzsment-et SENKI NE MERJE KÉRDÉSRE VONNI inkább nézzen utána mijen téren alkottak már a fejlesztők, Peter Molineux egyedül irta a Theme Hospital-t ami aztán 207 hétig volt a toplista 3-ban bennt, szoval, emlett hány theme xy os játék van ami bestseller??? mellesleg a legelső játékuk is menedzselős volt (Powemonger) csak ijen játékokat készitenek, ehhez értenek... meg a forradalmakhoz, nekem nagoyn bejön a játék, (kár hogy csak SandBox-ban megy az SSE hiány miatt :( pedig támogatja a cpu-m meg a motherb-om is, mégsem ismeri fel vmitért -
#3399 Igen, ezt a builder hiányt úgy oldottam meg, hogy a fölösleges díszleteket felrobbantottam a pics*ba, aztán már elég volt a személyzet a javításokra.
-
#3398 Kész van Jack Tracy 2. része is! Holnap (ma) felrakom! Aztán jön a harmadik is :P -
#3397 dettó ugyanez nekem is a problémám :) emiatt hagytam abba 1976-ban a singlet. Így már legalább sandboxban már tudok 2000-ben is indulni, nem tudom, hogy efölött van még tech, de itt már nagyrészt minden ki van fejlesztve. Szóval már csak a custom filmkészítésnek élek :D -
#3396 Hát nem tudom melyik hely az, de tök faszság, mivel a stream pontosan ugyannyi időt, sávszélt vesz igénybe, mintha simán letölteném... -
Cat #3395 na, játszottam vagy 30 évet, tapasztalataim:
Marhára nem tetszik, hogy nem jönnek emberek (janitorok/builderek) - sok épület van már, az épületek romlanak, javítani kéne, de alig van rá 6 ember. Szemét szintén - nehogymár az álomvárosba ne legyen ilyenre munkaerő. Mivel kevés a karbantartó, állandóan azt hallom hogy "valamelyik épületnél sürgősen ember kell" - 5x egymás után idegesítő. Ráadásul nem mutatja meg hogy melyik épület!
Szinészeknél/rendezőknél szintén hasonló a helyzet, a válogatási lehetőség = zéró. Ez nagy baromság.
Az extra nem csinál semmit, néha van olyan film amihez kell, néha nem, totál nemértem ez mitől függ. Javulást a végén nem okoz.
A crewet nem lehet "tanítani" - vagyis mivel csak néhány van (4-6), a filmeknél mindig le vannak foglalva.
A scriptwriterekkel/kutatókkal hasonló a helyzet, csak arra jók hogy az ember agyondolgoztassa őket, folyamatosan termeljenek valamit, és ha nem lehet forgatni mert béna (pl. csak másfél csillag amikor mint olvastam, kettő a max intermediate irodában) akkor el kell adni a kész forgatókönyveket. A kutatóknál egy idő után folyamatosan oda kell nézni csinálnak e valamit, mert néha bezárodik a fejlesztési pálya, és akkor ahelyett hogy átmenne másik irodába, elmegy kolbászolni.
Azt hiszem ezt szakszóval ugy hivják hogy szar a mikromenedzsment - ilyen apróságokra, mint hogy az emberek dolgoznak vagy nem, miért nekünk kell figyelnünk?
A szinészek egyikénél a fizetést növelve a többinél csökken - ez ugyan ELMÉLETBEN reális, gyakorlatban a fizetések titkosak. Honnan tudják hogy a haverjuk mennyit keres? (Az ok hogy a lakokocsit látják, de a pénzt...)
A filmiparra nézve az ember azt látja, hogy a technika és a "sztárság" számít, ezzel szemben ebben a játékban a technika csupán egy aprócska tényező (minden filmem eddig "cutting edge", azaz csúcstechnika volt, ez annyit tesz mint halottnak a csók). A sztárság tényező szintén alul van hangsulyozva, meg miért kell 10x berakni egy szinészt a komédia szerepbe, hogy felmenjen háromnegyedig? (szintugy mikromenedzsment probléma, 5-6 szinésznél elég gáz már arra figyelni, hogy mindegyik csináljon valamit, illetve pihenjen).
Szóval igy 1950ben járva egyelőre kicsit csalodott vagyok, többet várnék. -
#3394 Van hely, ahonnan nincs engedélyezve a stream, szóval ez-így nem igaz, persze nagyrészt igen. :) -
#3393 minden wmv kiterjesztésű film ilyen, akárhova töltöd fel :)
Még nem is láttátok a nagyrészét a filmnek ( ez csak az első beveztő rész volt), de már kijelentítek ,hogy sablonos... nahát ejnye :D -
#3392 Nohát, nekem is elkészült az első remekművem, címe: Desert Horror!
Vérfagyasztó horrorfilm, csak erős idegzetűeknek! :D
Desert Horror -
Nyiri #3391 Mostmar 3 csillagos filmeket csinalok es 12-19 honap az elkeszitese. Emiatt mire elkeszul, mar az elozo filmb reg kifutott es nincs bevetel. Emiatt ugyanott allok anyagilag mint mikor indultam.
Ez a filmem egy evig 1 helyezett volt. Dijat kapott, sot a foszereplo csavo is :) Sajat rendezes.
Hulye fejemmel gyorsan irtam es a h rossz helyre kerult a Slaughter-nel :(
-
#3390 Király vagy ! Köszi !