The Movies & Stunt Effects
  • [NST]Cifu
    Lehet, hogy a személyzet attól függ, milyen a besorolásod a stúdiók között. Én azt csináltam, hogy minden épületet egyből felhúzok, és rendesen össze vannak kötve járdával, rengeteg zöld növény, fa, valamint szórakozás (kajálda, wc (small restroom), pad, szökőkutak, stb.) kell - így legalább a stúdiók közül az enyém a legszebb. :)

Nálam 4 janitor és 6 builder van, minden épületből van felhúzva (1950), és azért bírják a melót. Én az Extra hiányra (1940-ben hirtelen 3 extra kellett minden filmhez) azt találtam ki, hogy az úgy is felesleges tudósokat és forgatókönyvírókat átcsináltam Extrává. :D

Egyelőre azt elértem, hogy két filmet mindig tudjak forgatni (2 rendező és 6 színész), de az egyre fáradtabb és házsártosabb sztárok miatt már nem sokáig fog ez így menni. Lassan minden sztárnak kell entourament, azt meg viszont már nem bírom emberrel (12 crew kellene!).

Amúgy egy kicsit jobb lenne, ha a forgatókönyv íróknak legalább bizonyos dolgokat meg lehetne adni (hány színész kell, hány extra kell, milyen díszletekben menjen).

Kérdés: A diszletek novelity értékét hogy lehet megnézni?