The Movies & Stunt Effects
-
Cat #3395 na, játszottam vagy 30 évet, tapasztalataim:
Marhára nem tetszik, hogy nem jönnek emberek (janitorok/builderek) - sok épület van már, az épületek romlanak, javítani kéne, de alig van rá 6 ember. Szemét szintén - nehogymár az álomvárosba ne legyen ilyenre munkaerő. Mivel kevés a karbantartó, állandóan azt hallom hogy "valamelyik épületnél sürgősen ember kell" - 5x egymás után idegesítő. Ráadásul nem mutatja meg hogy melyik épület!
Szinészeknél/rendezőknél szintén hasonló a helyzet, a válogatási lehetőség = zéró. Ez nagy baromság.
Az extra nem csinál semmit, néha van olyan film amihez kell, néha nem, totál nemértem ez mitől függ. Javulást a végén nem okoz.
A crewet nem lehet "tanítani" - vagyis mivel csak néhány van (4-6), a filmeknél mindig le vannak foglalva.
A scriptwriterekkel/kutatókkal hasonló a helyzet, csak arra jók hogy az ember agyondolgoztassa őket, folyamatosan termeljenek valamit, és ha nem lehet forgatni mert béna (pl. csak másfél csillag amikor mint olvastam, kettő a max intermediate irodában) akkor el kell adni a kész forgatókönyveket. A kutatóknál egy idő után folyamatosan oda kell nézni csinálnak e valamit, mert néha bezárodik a fejlesztési pálya, és akkor ahelyett hogy átmenne másik irodába, elmegy kolbászolni.
Azt hiszem ezt szakszóval ugy hivják hogy szar a mikromenedzsment - ilyen apróságokra, mint hogy az emberek dolgoznak vagy nem, miért nekünk kell figyelnünk?
A szinészek egyikénél a fizetést növelve a többinél csökken - ez ugyan ELMÉLETBEN reális, gyakorlatban a fizetések titkosak. Honnan tudják hogy a haverjuk mennyit keres? (Az ok hogy a lakokocsit látják, de a pénzt...)
A filmiparra nézve az ember azt látja, hogy a technika és a "sztárság" számít, ezzel szemben ebben a játékban a technika csupán egy aprócska tényező (minden filmem eddig "cutting edge", azaz csúcstechnika volt, ez annyit tesz mint halottnak a csók). A sztárság tényező szintén alul van hangsulyozva, meg miért kell 10x berakni egy szinészt a komédia szerepbe, hogy felmenjen háromnegyedig? (szintugy mikromenedzsment probléma, 5-6 szinésznél elég gáz már arra figyelni, hogy mindegyik csináljon valamit, illetve pihenjen).
Szóval igy 1950ben járva egyelőre kicsit csalodott vagyok, többet várnék.