The Movies & Stunt Effects
  • zizzenet
    Jaja, köszi, azóta már én is olvastam, kicsit elhamarkodtam a kérdést.

Ami engem a recenziók alapján kicsit szkeptikussá tesz, még ha a kedvem el nem is veszi, az a "tycoon" jellege a játéknak. Nem maga a stílus, hanem ahogy megvalósították.
    Egy részről a játékmenet és a "pepecselgetés" ellen egy szava sem lehet annak, aki a Roller Coaster Tycoon 3 szériát kedveli, a The Movies-zal ez rokon játék. Az RCT3-ban is pakolgatni kell a szakembereket, felügyelni a vendégeket, építeni a parkot, ott is számít a környezet és a változatosság, ugyanúgy "csak te" vagy a világban, és a hullámvasutakat, tűzijátékokat, később már a vízirevüket akár magad is tervezheted és konkrétan ki is próbálhatod.
    Ugyanakkor nem vagyok biztos abban, hogy jó dolog, hogy elég ezzel a pepecselgetős, "kommersz" ki-berakós, megvevős, kirúgós, legyártós, eredmény-megtekintős, újrakezdős menedzseléssel megoldani ezt a tényleg egyedi kezdeményezést. Ha már mozi, lehetett volna kicsit korszakalkotóbb a játékmenete. A GameSpot review-ja is említi például, hogy a játékon belül egy film sikere "mechanikusan" számolódik, pontosabban nem a filmen, hanem a stúdió és a színészek állapotán múlik. Nyilván nehéz leprogramozni egy ízlést vagy egy interpretációt, de ennél azért komplexebb lehetett volna. Kicsit olyan érzése van a laikus embernek (vagyis nekem), hogy lényegében mindegy, milyen film készül, az csak egy poén, éppúgy, mint az AOE III-ban a Havok motor.
    Elképzelhető, hogy túlzok, de felmerült bennem, hogy a valóban konvencionális játékelemek alkalmazásával és a standard "tycoon"-szemlélettel kihagytak egy ziccert.