6506
The Movies & Stunt Effects
  • MelWin
    Remélem, a stílusokat lehet keverni :) Egyháburús film nem az igazi ufo nélkül :)
  • Serpa
    áá!!
    köszi.
  • cenobite
    Movies - Lionhead
  • Serpa
    hol találom a már elkészített filmeket?
    a TMO mit takar?
    "the movies online" -ra nem találtam semmit.
  • Hmuda
    A story módban minden filmet érdemes a géppel leforgatni és csak a sztárokkal meg a studióval foglalkozni, mert akkor több lesz az ingame nyereség. Saját filmeket már inkább sandboxban kell csinálni, mert ott elérhető minden technológia ami már story módban ki lett fejlesztve és nem kell izgulni a szinészek lelki állapota maitt.
  • Hmuda
    Nem néhány hete hanem szeptember óta, de nem teljesen ugyanaz, mivel az a régi változat 90megás volt, ez meg 140 megás.
  • cenobite
    Ez a starmaker amúgy ugyanaz, mint amit néhány hete le lehetett tölteni valahonnan?
  • Hmuda
    Huh, a TotalVideogames már egyenesen 10/10-es értékelést adott...
  • Thanatos
    hát én azért remélem hogy már csak órák kérdése és mégis igazad van :)
  • zizzenet
    Jaja, köszi, azóta már én is olvastam, kicsit elhamarkodtam a kérdést.

Ami engem a recenziók alapján kicsit szkeptikussá tesz, még ha a kedvem el nem is veszi, az a "tycoon" jellege a játéknak. Nem maga a stílus, hanem ahogy megvalósították.
    Egy részről a játékmenet és a "pepecselgetés" ellen egy szava sem lehet annak, aki a Roller Coaster Tycoon 3 szériát kedveli, a The Movies-zal ez rokon játék. Az RCT3-ban is pakolgatni kell a szakembereket, felügyelni a vendégeket, építeni a parkot, ott is számít a környezet és a változatosság, ugyanúgy "csak te" vagy a világban, és a hullámvasutakat, tűzijátékokat, később már a vízirevüket akár magad is tervezheted és konkrétan ki is próbálhatod.
    Ugyanakkor nem vagyok biztos abban, hogy jó dolog, hogy elég ezzel a pepecselgetős, "kommersz" ki-berakós, megvevős, kirúgós, legyártós, eredmény-megtekintős, újrakezdős menedzseléssel megoldani ezt a tényleg egyedi kezdeményezést. Ha már mozi, lehetett volna kicsit korszakalkotóbb a játékmenete. A GameSpot review-ja is említi például, hogy a játékon belül egy film sikere "mechanikusan" számolódik, pontosabban nem a filmen, hanem a stúdió és a színészek állapotán múlik. Nyilván nehéz leprogramozni egy ízlést vagy egy interpretációt, de ennél azért komplexebb lehetett volna. Kicsit olyan érzése van a laikus embernek (vagyis nekem), hogy lényegében mindegy, milyen film készül, az csak egy poén, éppúgy, mint az AOE III-ban a Havok motor.
    Elképzelhető, hogy túlzok, de felmerült bennem, hogy a valóban konvencionális játékelemek alkalmazásával és a standard "tycoon"-szemlélettel kihagytak egy ziccert.
  • cenobite
    Mind1, már csak napok kérdése a dolog.
  • Thanatos
    hát az hogy egyszerre adják elvileg ki őket sajnos semmit sem jelent :(
  • Hmuda
    Hm...az angol PCZone már egyenesen az év játékának akarja kikiáltani. :-)
  • Thanatos
    ez szvsz jó pont , ha tényleg végig kell lehet majd menni a filmtörténetben a simsezős modban akkor azért elég idegörlö lenne ha az összeset neked kéne kitalálni
  • Hmuda
    Jelenleg csak egy-két németnek van meg a játék, amcsiban még mindig bénáznak. Talán estére, de közel se biztos.
  • cenobite
    A The Matrix: Path of Neo már kint van Nforce-on, úgyhogy elvileg a mi kis üdvöskénk is hamarosan befut!!! (Abból gondolom, hogy ugyanakkor jelent meg a két játék hivatalosan)

[i]"A Gun mellett ma hajózott ki a boltok polcaira még a The Matrix: Path of Neo és a The Movies" - hardwired.hu
  • Hmuda
    Már leírtam egyszer, szóval csak bemásolom:

"...a gyerekek talán csak egy kiegészítőben fognak helyet kapni, mert mire azt a hihetetlen mennyiségű animációt lerenderelik, amik szükségesek lennének a különböző magasságú szereplők közti érintkezésre, akár egy teljes év csúszás is bekövetkezhet, amit senki nem néz jó szemmel."
  • Hmuda
    Öregednek és már évek óta ki lett kötve, hogy nincsenek gyerekszinészek.
  • zizzenet
    Engem például az érdekelne, hogy a színészek, rendezők és a többiek örökké élnek, vagy idővel meghalnak, öregednek-e, meg vannak-e gyerekszínészek (utóbbi majdnem biztos, hogy nincs)?.
  • cenobite
    "zongoráznak, táncolnak, majd egy csaj belovagol a városba...fin."

LOL!!!

Én most egy háborúsat néztem meg, egész korrekt lett. Tényleg látszik benne, hogy azért lesznek itt lehetőségek. Nézzétek meg, tényleg jó!

Bár az tény, hogy story nem nagyon van ezekben a kis snittekben - vagy legalábbis nagyon minimális -, de ugye nem csak 3-4 perces filmeket lehet forgatni.
  • Hmuda
    A TMO-ra felkerült két újabb film. Az egyik egy nagyon sz*r próbálkozás (zongoráznak, táncolnak, majd egy csaj belovagol a városba...fin...)
  • cenobite
    ???

A játék futásához egy "sims2-szintű" konfig elég lesz. Ergo, ha futott a sims2, akkor ez is fog.
  • cenobite
    Nah, ez bugos lett. Két filmet csináltam, de amikor új scene-t kértem error-üzenetet adott és kezdhettem előlről. :(
  • rage at work
    Szerintem, amit a játéktól többen elvárnak, kissé irreális.
    Vagy mindenkinek 12GHZ-es P8-asa van otthon?

• cenobite
    Ez tuti! Majdnem demo! :D
  • cenobite
    Én most ezt a ScenaMaker-t próbálom ki, ezt is mostanában rakhatták ki. (Pár napja még nem láttam.)
  • Hmuda
    Aki esetleg még nem könyvelte el magában, hogy a játék bukás mert nem olyan mint ahogyan a rózsaszirmos álmaiban elgondolta, azoknak szólok, hogy a StarMaker legújabb demója végre teljesen letölthető:

TheMoviesGame.com->The Official Game Site->Downloads->StarMaker.
  • cenobite
    Másik dolog, hogy - ha logikusan gondolkodunk - előbb utóbb el leszünk árasztva különböző kiegészítőkkel, amik még több lehetőséget biztosítanak a filmkészítésre. Hivatalos és fanmade cuccok is fognak jönni dögivel. Remélem a sims-hez hasonló iramban fognak beindulni ezeknek a kiegeknek a készítései.
  • Hmuda
    Pontosan. Nem fogják elvárni a játékostól, hogy mindegyik scriptet ő írja meg, nagyon idegörlő lenne. Lehet automatizálni...
  • Hmuda
    Mondjuk jobb is, hogy vannak akik már kipróbálás előtt temetik a játékot, legalább csak a normálisabbja fog megmaradni a közöségben, ha mégis jó lesz.
  • cenobite
    Szerintem ez a "forgatókönyvet nem te írod" dolog nem a filmkészítős részére vonatkozik a játéknak, hanem a manager részben lesznek ilyen dolgok... Gondolom én.

• Hmuda
    Vegyük például a Gamespot review jellemzését a filmkészítésről (ami nem győzöm hangsúlyozni: CSAK EGY MELLÉKES DOLOG! Nem a filmkészítésért készült a JÁTÉK).

Gamespot: "and its moviemaking tools offer a surprisingly deep amount of control."
    "...moviemaking tools are easy to use and are deceptively deep..."
  • Hmuda
    Tudsz saját filmet csinálni.

Az, hogy a forgatókönyvírók IS tudnak forgatókönyvet írni, azt szvsz nem kellene rögtön úgy elkönyvelni, hogy "a forgatókönyvet sem te írod". Ne essetek már kétségbe minden kétértelmű mondaton. :P

Meg majd légyszi meséld el, hogy mi alapján reméltél nagyobb szabadságot...

A GameSpy review volt az első ami felkerült a netre...elkapkodta, nem volt igazán ideje, hogy játszon a játékkal. Gyorsan összecsapta és kész.
  • I.C.ram
    Ettől féltem. Nem fogok csalódni a "fantasztikus" lionheadben, aki mindig minden szavát betartja.
  • Rip
    Hmmm... azért a jelentet helyszínét, a story jellegét, a színészet természetesen mi választjuk ki, de előreláthatóan nem kapunk annyira szabad kezet, mint reméltük (illetve reméltem).
  • Rip
    Ajjaj, így olvasgatva a review-t, korántsem lesz annyi beleszólásunk a filmbe, mint reméltem/tük.

Jórészt előregyártott elemekből lehet építkezni. ("Of course, you don't have the flexibility to put together any movie idea you have in your head. You have to work with what you're given.")

Ahogy a gamespy-on írták, filmkészítés során még abban sem lehetsz biztos, milyen lesz maga a jelenet a végső, leforgatott filmben. A forgatókönyvet sem te írod, hanem a gép kreálja ("Your tiny little screenwriters will automatically generate scripts"), és ebbe nem lesz sok beleszólásod.

Szerintem nem lesz rossz játék, csak nem pont azt fogjuk kapni, amit vártunk (virtuális filmkészítés gyakorlatilag kötöttségek nélkül).

Amúgy érdemes elolvasni mindenkinek legalább ezt a részét a review-nak, hogy tudja, mire számítson (én személy szerint csalódtam, jóval nagyobb szabadságot reméltem).

bye

Rip
  • I.C.ram
    csak azt, ha belegondolsz :D
  • moralosan
    animációs filmet lehet majd készíteni?
  • Malakai
    Csak igen, ha fanmoviet akar az ember, ahoz a sok prop beszerzése is nagyon sok idő, arról nem is beszélve, hogy normális kamera, annak kezelése (álvány, sín, dolly, ne adj isten steady :D), lámpák, szűrők, nyersanyag. És ami a leges-leges-leg fontosabb, a színészek! Na ezekkel szokott gond lenni, amúgy semmivel. :D
  • Thanatos
    de a lényeg a lényeg mostmár kijöhetné magát a cucc hogy a lényegről beszélessünk (a játékról és nem a warezrol, remélem ez a forum jól lesz kigyomlálva) ne csak a egyébb alternativákról :D