Fenti ket lap a tema
  • Besz
    Hello!
    Nekem is Abit NF7-S-es alaplapom van. Decemberben raktam össze az új gépem, egy gondom van csak vele: a melegedés. Cpu-m nagyon melegedett, ezért lecseréltem a ARCTIC COOLING Copper Silent 2 rev.2 hűtőventilátort egy Coolink U2VS-re, kikapcsoltam a BIOS-ban a CPU THERMAL THROTTLING opciót, és kevesebb hűtőzsírt kentem rá. Így valamelyest javult a helyzet, bár az új hűtő elég hangos. Ezen kívűl van házhűtő és merevlemezhűtő is a gépben. Lassan már az utcáról is lehet hallani, ha bekapcsolom.

Viszont nemrég észrevettem, hogy az alaplapom is elég forró, felmegy 40°C-ra. És amikor eléri a 37-39-et, akkor azt tapasztalom, hogy MP3 lejátszás közben a hang elkezd akadozni, szaggatni. Roppant idegesítő. Valahol olvastam, hogy ha veszek bele egy új hangkártyát, akkor megoldódik a probléma, de nekem most nincs 10 rongyom erre.

Szóval a következőt gondoltam ki:
    Lecserélem az alaplapi chip hűtőt egy erősebbre, mondjuk egy SPIRE VGA és chipset cooler miniFAN-ra (1250ft).
    Chip hűtő Spire
    Hűtőventilátor fordulatszáma: 4500 RPM
    Maximális zajszint (dB): 23
    Alkalmazható: VGA és northbridge
    Szerintetek ezzel a hűtőcserével lejjebb tudom vinni az alaplap hőmérsékletét?
    Nektek volt gondotok az alaplap melegedésével?
    Lecserélte valaki közületek a gyári chip hűtőt, ha igen, akkor mire, és mennyire használt neki?
    Lehet, hogy azért melegedik annyira a Cpu-m, mert az alaplap melegíti fel az egész házat?

Azért nem a hűtés topicba írtam, mert most konkrétan az NF7-S alaplapi hűtőről, és az integrált hangkártya hibájáról szeretnék többet megtudni.
    Még egy dolog: a gyári hűtőnek mekkora a fordulatszáma?
    Légyszi segítsetek!