border=0>
border=0>KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!
-
neuro #4174 1. Akku ki, akku kábelek szét. Hopup alaphelyzetbe.
2. A két csapot kiszeded, majd lehúzod a tok felső részét (vigyázz a kábelekre, vissza kell húzni őket egy kis lyukon a hopup ház mögött).
3. A cső simán kijön ha már két darabban van a puska: egyszerűen kézzel ki kell húzni. A hopup-on van egy rugó ami ráfeszíti a csövet a gearboxra, azt ne hagyd el.
4. A Hopup házon van két műanyag pöcök, azokat kézzel letudod pattintani
5. Ezután a csövet és a hopup gumit óvatosan húzd ki. Figyelj arra, hogy a hopup feszítő görgője a helyén maradjon (ajánlatos úgy nekikezdeni, hogy a cső alja van felfelé). A csövön lévő réz alátétet tedd félre.
6. Az új csőre húzd rá a hopup gumit, kicsit fújd be szilikonnal majd csúsztasd be a helyére óvatosan. A hopup gumi belső részén van egy fél milliméteres kis csík, az a cső hornyába kerül. Arra kell csak figyelni, hogy a cső nehogy fejjel lefelé kerüljön be.
7. Ha bent van a cső tedd vissza a réz alátétet.
8. Kis műanyag szorító pöckök vissza.
9. Tedd vissza a csövet a puskába.
10. Rakd vissza a tokot a helyére. A kábeleket vissza az elejébe. Csapok vissza a puskába.
Kész is :) A puska szétszedésével együtt sem több 30 percnél.
A gearbox már macerásabb, mert ahhoz hogy ki tudd szedni le kell szerelni a markolatot a motorral együtt és a tust is el kell távolítani (plusz a tárkioldót és a ravasz fölötti kis csapot is ki kell ütni).
Amit én elrontottam, hogy elsőre túl erősre húztam a markolat alján lévő nagy csavart és a motor megszorult. De végülis a gearbox-al sem volt gond...