29530
border=0>

border=0>

KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!

• Seaweed
    Ujabb kinai kopi-paszta gepezet eredmenye!
  • Seaweed
    ..es a plusz tarakat meg egyeb kiegeszitoket meg tesco-s szatyorban vigyem magammal mi?!
  • VRSDM
    az ilyen mellényekben az a legjobb hogy nem érezni a találatot :S
    vagyis értelmét veszti az egész...
  • DannyL
    Jah értem, ok. Nem ismertem ezt a kifejezést. "Valódi acélból" még lehetne AS cucc is.
  • Seaweed
    Felre erted..ez igazi fegyver.
  • DannyL
    De azért lőni ez is tud? Az elv megegyezik?
  • Seaweed
    Real Steel
  • DannyL
    Mi az az RS?
  • Seaweed
    (RS nem AS)

• Seaweed
    Kepet, linket leirast plz. Ha volt mar plz hsz szamot.
  • oldskoolpocok
    Mellényügyben én még mindig erre szavazok: Blackhawk S.T.R.I.K.E. Cutaway Tactical Armor Vest Black. csak sajnos nagyon drága. :S
  • Seaweed
    Dontottem melleny ugyben. Nagy valoszinuseggel Guarder 2005 Ver. Modular Tactical Vest (OD)-lesz. (bar ha lesz penzem lehet ez lesz belole...csakhogy ez utobbi joval dragabb(2x))
  • CseNo
    Okés köszi! A Hopup vissza, az ugye az alaphelyzet? Mert ilyen hop-up rendszerrel még nem volt dolgom. A többi világos
  • mstummer
    Megpróbálom leirni neked az AK szétszedését :) Cyma28S-et még nem szereltem, de nem lehet nagy különbség.
    1,Tokfedél le, aksi kiszed.Hopup vissza.
    2,A tokfedél alatt a fegyver bal oldalán kell talánod egy kisebb csavart, ez tartja az aksit magába fogadó műanyag részt.A kicsavarás után akaszd ki a hüvelykivető sínjét majd szedd ki.Csavard ki a hopup állító pöckét.Ezután a műanyag hátrahúzva eltávolítható.
    3,Alatta van 2 csavar ami a hopupházat tartja.Csavard ki
    4,Forditsd fel a fegyvert, az alján találsz 4 csavart, 2 az előagy után, 2 a tár helyén, ezeket eltávolítva a fegyver kettészedhető. A csőcseréhez ez elég.
    5,Csavard ki a markolat alján lévő csavart, valamint a tűzváltókart tartó csavart, szedd ki a gearboxot.
    6,ha minden igaz ezután hozzáférsz a válltámasz alkatrészeihez.
  • oldskoolpocok
    Nagyon jó lesz! Tetszeni fog!!!
  • Dexantreal

Vasárnap megyek kipróbálni ezt az airsoft dolgot. Haverom egy csapatban van és ő az egyik alapítő. Hárman alapították és lesz edzésük vasárnap, aztán meghívott rá. Kíváncsi leszek, hogy miféle is ez az airsoft :S. Mármint mesélt róla, de élőben milyen lesz.
  • DannyL
    mostanában fogják elkezdeni forgalmazni a kínai cuccokat ők is, lehet hogy azokat töltik épp fel
  • Seaweed
    Nekem se tolti be.
  • oldskoolpocok
    Az airsoft.hu nem jön be nálam. Nálatok? Elépzelhető h frissítik az oldalt. jeee. új fegyók. dájólenne. =)
  • oldskoolpocok
    Olyasmire van. :D
    http://www.nowar.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=685&category_id=84&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=128

Ez a kütyü arra jó, hogy beleteszek 1 Co2 patront és CO2 átalakítóval csatlakoztatom a pisztoly tárjához és akkor nem kell vennem Green gázt meg ilyeneket? Vagy mire jó? Akármilyen gázos fegyóhoz lehet használni? Mert hosszútávon megérné..
  • Punker
    miért is ér meg akár 2 forintot is? a neten minden hamarabb kint van, nyomtatott sajtó max vonatra jó olvasgatni :)
  • oldskoolpocok
    Ma megvettem a Mission 1 névre hallgató angol nyelvű Airsoft katalógust. Iszonyat jó. Ajánlom mindenkinek a figyelmébe!! 2000ft-ot bőven megér.
  • Mersant
    ajanlom figyelmetekbe: szereles
    igen hasznos linkbarkacsolokedvu airsoftosoknak
  • Seaweed
  • neuro
    A gearboxnál kell csak odafigyelni: ha a rugóvezetőbe nem dugsz bele egy csavarhúzót hátulról mielőtt leveszed a tetjét, akkor az összes fogaskerék az asztal alatt végzi :)

Igazából a szerelés próbája majd a vasárnapi játék lesz. A szobában szépen muzsikált a puska, remélem az erdőben sem hagy majd cserben.
  • Seaweed
    Nezegettem robbantott abrakat, enyemhez le is toltottem. Meg enyemen ezt azt megneztem, szetszedtem osszeraktam....tenyleg nem ordongosseg...ha anno egy szal robbantot abra alapjan szekpatunk, meg megjavitottunk, meg osszeraktunk boszme nagy DFX5000-es nyomtatokat meg a tobbi szurnyuseget ez mar setagaloppp :D (van olyan nyomtato aminek fel oraig keresed hol kezdj neki mert hiaba csavarod ki a csavarokat ossze van pattintva a doboza es pontosan tudni kell hol es milyen hosszu csavarhuzoval kell egy boizonyos resen benyulni a sok kozul, es egy iranyba fesziteni hogy szetessen :DDD)
  • DannyL
    köszi
  • neuro
    1. Akku ki, akku kábelek szét. Hopup alaphelyzetbe.

2. A két csapot kiszeded, majd lehúzod a tok felső részét (vigyázz a kábelekre, vissza kell húzni őket egy kis lyukon a hopup ház mögött).

3. A cső simán kijön ha már két darabban van a puska: egyszerűen kézzel ki kell húzni. A hopup-on van egy rugó ami ráfeszíti a csövet a gearboxra, azt ne hagyd el.

4. A Hopup házon van két műanyag pöcök, azokat kézzel letudod pattintani

5. Ezután a csövet és a hopup gumit óvatosan húzd ki. Figyelj arra, hogy a hopup feszítő görgője a helyén maradjon (ajánlatos úgy nekikezdeni, hogy a cső alja van felfelé). A csövön lévő réz alátétet tedd félre.

6. Az új csőre húzd rá a hopup gumit, kicsit fújd be szilikonnal majd csúsztasd be a helyére óvatosan. A hopup gumi belső részén van egy fél milliméteres kis csík, az a cső hornyába kerül. Arra kell csak figyelni, hogy a cső nehogy fejjel lefelé kerüljön be.

7. Ha bent van a cső tedd vissza a réz alátétet.

8. Kis műanyag szorító pöckök vissza.

9. Tedd vissza a csövet a puskába.

10. Rakd vissza a tokot a helyére. A kábeleket vissza az elejébe. Csapok vissza a puskába.

Kész is :) A puska szétszedésével együtt sem több 30 percnél.

A gearbox már macerásabb, mert ahhoz hogy ki tudd szedni le kell szerelni a markolatot a motorral együtt és a tust is el kell távolítani (plusz a tárkioldót és a ravasz fölötti kis csapot is ki kell ütni).

Amit én elrontottam, hogy elsőre túl erősre húztam a markolat alján lévő nagy csavart és a motor megszorult. De végülis a gearbox-al sem volt gond...
  • oldskoolpocok
    Tud vki vmilyen céget, ami vállal felvarró készítést kis számban?? Néztem neten, de én nem nagyon találtam. Vki készítetett már? Ha igen, akkor megosztaná velem/velünk a tapasztalatát?
  • CseNo
    Ezzel én is így vagyok. Szerintem pisztollyal kipróbálom majd, beszámolok az eredményekről.
  • CseNo
    Én az MP5-ösömet amikor még megvolt ízekre szedtem, ápoltam, gondoztam. De az AK-hoz annyit értek, hogy le tudom venni a tokfedelet Se egy csavar, se semmi... Valaki nem tudja, hogy lehet szétszedni ezt a fegyót (CM.028S)? Válltámasz csere és cső csere lenne. Mivel hangtompítót (PBS-1 ha jól emlékszem) nem találtam hozzá, csak nagyon drágán, ezért legyártatom itt helyben. Remélem jó lesz.
  • DannyL
    A CA M4 csőcseréről van valami anyagod? Épp most akarnám kicserélni én is.
  • neuro
    Ha már tuning szóba került:

Tegnap három puskát is szédszetünk itthon (egy GP M4, egy CA M4 és egy CA SLR-105)

A csőcsere kb. 5 perces munka.

A gearboxot és a fegyvert a netes leírás alapján kb fél óra volt szétszedni. Igaz csak egy rugót cseréltünk az enyémben meg átzsíroztuk, mégis végeztünk vele úgy 2 óra alatt. Előképzettségem ugyan van a dologhoz (gépészmérnöki diploma), de messze nem olyan nagy dolog, mint azt az airsoft tudósok előadják.

Ja és gyanús az is, hogy az airsoft boltokban minden tuninghoz rögtön hozzácsapnak egy 15ezer forintos akkut is árukapcsolásnak: a Guarder SP110-es rugót a kicsi 1100MAh-s akkumulátor gyönyörűen elviszi (egy boltos "fegyvermester" szerint meg sem mozdítja). Valószínűleg kevesebb ideig bírja vele, de azért túlzás, hogy nem elég hozzá.

És akkor még nem is említettem a sok amatőr munkát amit a bolti tuningosok csináltak az elmúlt egy éveben a fegyvereinken... hézagolás nincs, kitudja milyen alkatrészek kerülnek bele, nincs garancia, nincs számla stb.

Szóval a tanulság :) - Akinek van egy kis affinitása a dologhoz kezdjen bele magától a tuningolásba, mert nem olyan nagy ördöngőség.
  • Mersant
    nezd, ha a boltos aki arulja es kb 6 eve airsoftozik azt mondja hogy szar, akkor azt elhiszem. van nemi tapasztalata vele.
  • Punker
    nem nem is fogom egyelőre, főleg nem ha a tuning cső bekerül a fegyverbe...
  • Seaweed
    ..es te probaltad mar?
  • Punker
    a fény hatására a kötö anyag bomlik, a vizest meg nem ismeri szinte még senki annyira új.....
  • Seaweed
    Nahmost az oldalon ennek ellentmondo leiras talalhato. Masreszt pl az IWA2007-en bemutatott ECOBB cukor es kukorica alapanyagu es a viz bontja le. Az Extreme lebomlo BB-je meg feny(+para) hatasara bomlik le...nem vagyok egy geologus de en meg olyan korol nem halottam ami feny hatasara lebomlik....

A "Halottam hogy szarok" meg hasonlo velemenyek nem igazan erdekelnek..en is halotam erdekes dolgokat, de felen alapbol rohogtem egy jot, mert azok is a "haverom haverja szerint szar"....kb olyan szinten mozog ez mint bringasok kozt a "torik mint a ropi...haver haverjanak a netes ismerose megmondta"....

Szoval akkor konkret tapasztalat az idejarok kozt nincs.
    Nekem az erdeklodesem az Extreme Bio X azert is keltette fel mert az a leiras alapjan polirozott, ergo pontosnak kell lennie! (legalabbis en igy kovetkeztetek)
  • Punker
    bio bb-k általában kőmorzsalékból vannak, amit ugye képtelenség kiegyensúlyozni, ezért iszonyat pontatlanok a lőszerek......
  • Mersant
    nekem szemelyszerint nincsenek, de azt mondtak hogy a BIO BB-k nagyon szosszak, mert mar a zacskoban elkezdenek lebomlani, es ossze-vissza mennek..