border=0>

border=0>

KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!

• DannyL
    Valóban jó hangulata volt a madárnak. Amikor érkezett, akkor kb. 20 percen keresztül körözött a pálya felett, néha még a saját rádiómat sem hallottam, eléggé belassította a játékot, de hangulatos volt meg kell hagyni.

Mi péntek este 7-kor érkeztünk, elfoglaltunk a nekünk legjobban tetsző szobát (volt miből választani még, szinte üres volt) és heves piknikezésbe kezdtünk. Este 10 körül nyugovóra tértünk, hogy frissek és üdék legyünk a másnapi harcra.

Szombat reggel 9-kor volt az eligazítás. A játék szervezésére nem lehet panasz, minden gördülékenyen ment. Az elején volt egy kb. fél órás csúszás, de azt hiszem egy ilyen kaliberű játéknál ezt tekinthetjük apró semmiségnek. Amúgy is volt mit nézni, sok érdekesség volt, ha más nem a szigorú külföldi arcok, homok színű bilivel a fejükön. :D

A felvonultatott járművek is sokat dobtak a hangulaton és nem csak a helikopterre gondolok. 2db PSZH, 1 teherautó és egy rakat terepjáró. Itt egy kicsit az volt az érzésem, hogy az összes járműves küldetést a külföldiek kapták, őket hurcibálták ha kell ha nem. Mi járművön csak akkor ülhettünk, amikor a játék végén kivittek minket a cuccokkal a parkolóba. Ez nem tetszett annyira, mi is szerettünk volna részt venni ilyen küldetésen, de házigazda nemzetként beletörődtünk.

A pálya komoly. Előtte kicsit tartottam attól, hogy ennyi embernek karcsú lesz, de tévedtem. Rengeteg nagy épület, körülöttük jó nagy dzsindzsával, erdővel. Mindenki megtalálhatta ami neki fekszik. Az épületek itt-ott tényleg marha veszélyesek, de ugye mindenkit megtanított az anyja járni és marhák nem voltak kint, úgyhogy személyi sérülés nem történt.

Az éjszakai játék elég laposra sikeredett, mert az ISAF oldalon a külföldiek elmentek aludni este 10 körül. Mondjuk hajnali 3-kor érkeztek aznap és egész este utaztak, így nem meglepő hogy fáradtak voltak. Így az esti buli részünkről, leginkább beszivárgásról és megfigyelésről szólt. A 20-as épületsor legfelső szintjein foglaltunk el megfigyelő pozíciókat, onnan nagyon jól be lehetett látni a frontot.

Hajnali 3-kor aztán meghozta a gyümölcsét, hogy a külföldiek korán lefeküdtek, mert a kis mocskos tálib kutyák :) betámadták a HQ-nkat. De így legalább volt friss és hadra fogható állomány. Bár a földszintre bejöttek a kis mocskok :), szerencsére feljönni már nem tudtak és vissza lettek verve. A szerbek még kötelet is csináltak, hogy lemásszanak az ablakon a földszintre, mert a lépcsőn nem lehetett lemenni. Igazi állatok voltak. :D

Vasárnap reggel az Operation Brown Snake hadművelettel kezdtünk és elfoglaltuk a toytoy-okat a parkolóban. Miután össszesen vagy 5kg-ot eldobtunk, belevetettük magunkat a harcba. :D Felderítéssel indult a nap, igyekeztünk kiszorítani a kis létszámú, szétszórt tálib egységeket az USA ellenőrizte területről. Ez sikerült is 10 óráig. Ezek után csapatösszevonásra került sor és konvojban indultak az ISAF erők a 20-as épület felé, ahol újra felvettük az éjszaka elveszített pozícióinkat.

Vasárnap még Kobzos felrobbantotta a Mullah-ot és a fél falut. Majdnem mentünk mi is a levesbe, de nem voltunk olyan közel szerencsére. Én speciel azért úsztam meg, mert lemerült a rádióm és épp az új akksit tettem épp akkor bele.

A játék végén kb. 13h körül indult a tálib HQ támadása, ami végül sajnos nem járt sikerrel. Hullottak az ISAF erők mint a legyek, köszönhetően annak, hogy a tálibokbeásták magukat veszettül, ráadásul jól jött nekik a sátrak nyújtotta fedezék is. Az erdőt a szerbek majdnem felgyújtották egy füstgránáttal, de végül eloltottuk.  Ellőttem az összes BB-m. Két nap alatt nem fostam ki annyit mint abban a 2 órában.

15h körül fújták le a játékot, összecuccoltunk, tombolán nyertem egy 3 pontos szíjat, aztán elindultunk haza. Csapatilag értékeltünk az autóban, megállapítottuk, hogy jól éreztük magunkat, leszűrtük a tapasztalatokat magunkkal kapcsolatban, új célokat állítottunk fel majd hazaértünk. Jól esett újra látni a családot, fürödni, kajálni, este 8-kor beájulni. 