border=0>

border=0>

KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!

• lac coo
    No, olvasgatom odaát ismét a következő MASZ tervezetről szóló vitát, egy apró megjegyzés ,ha már magam is magyar airsoft-os vagyok ....

Megy a vita, hogy 16 (21..) éves kor alatt senki ne mehessen játékra 8már itt szégyenlem magam ...)...indok szerint ha baleset éri komoly ügy lehet belőle....

Egy idézet csak így találomra :

"A baj ezzel csak az, hogy nyilván nem a szülő írta alá a papírt. Akkor meg megint elővehetik a szervezőt ha történik valami baleset. És HA nyer is egy esetleges peren, senkinek nem hiányzik a bíróságra járás, a meghurcolás. Azt ne is említsük, hogy a bíróságon sem mindig az nyer akinek igaza van."

35, 40, akárhány éves embert is érhet baleset! Hogy saját felelősségre ment és ezt aláírta? Ez nem így működik! Vannak bizonyos alapvető biztonsági, balesetvédelmi szabályok amiket mind szervezőnek, pályatulajdonosnak illene figyelembe venni .Ha ezek nincsenek meg bárki is ír alá bármit a felelősség nem áthárítható .

Vegyünk egy példát. Hatvani pálya, legjobb jóindulattal is simán életveszélyesnek mondható!( Szögek, üvegek mindenhol, sehol egy korlát, ablak, a fűben gödrök lapulnak körbekerítés nélkül stb ...)
    Valaki lezúg a legfelső emeltről, végig pattog fejjel a betonlépcsők között, belehal .Akkor a szervező mit fog lebegtetni, a nyilatkozatot amiben aláírta az ember, hogy saját felelősségre volt ott???
    Ugyanmár ....
    Rendőrség, anyámkínja, kérdések ki és miért szervezte, tisztában volt-e a pálya állapotával stb ....Miért veszélyeztette sok ember testi épségét stb.
    Vidámparkban ha beülök a hullámvasútra majd onnan kiszállok menet közben és megsérülök az az én felelősségem...Ha viszont selejt a biztonsági öv, sőt nincs is, onnantól kezdve nem én vagyok a hunyó bármit is írtam alá ...

Lényeg a lényeg: ha már egy ország szabályzatát írja meg néhány önjelölt ember, nem ártana tovább gondolni a dolgokat.