border=0>

border=0>

KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!

• mstummer
    Anno amikor el kezdtem játszani kevés 400FPS körüli puska létezett. Az újak 280-330 között mozogtak. Az akkori kínaiakról nem is beszélve amelyek 250-280 FPS-t tudtak ( ezek voltak az első használható kínaiak). Soha senki nem nyávogott hogy kicsi a lőtáv.
    Aztán jött az első emberke aki mégiscsak kevésnek érezte. Mondanom sem kell ő tipikusan az az eszetlen fajta volt akit semmiről sem lehetett meggyőzni. De ő is csak 400 FPS-re húzatta fel,mert akkoriban az szép nagynak tűnt az átlag 300hoz képest. Az eredmény 2-3 méter plusz lőtáv lett, meg nagyobb fájdalom találat esetén. Főleg közeli találatnál volt jelentős a különbség.
    A további eredmény hogy néhányan elkezdték terjeszteni hogy brutálisak vagyunk.... 1 ember miatt.Ráadásul ezek hozzánk hasonlóan kezdők voltak! Szóval nem lehet azt mondani hogy mindig a nagy öregek lázadoznak és akarják oltani a kezdőket.
    Más volt akkor még az emberek hozzáállása ( kb 3-4 éve). A kezdők többsége elfogadta a szabályokat amelyeket a saját biztonságuk érdekében hoztak.
    Én most ezt a mizériát több szempontból nem értem.Az a 30 FPS egyrészt nem oszt nem szoroz lőtáv tekintetében, ergo a ragaszkodók nyugodt szívvel lemondhatnának róla. Másrészt fájdalom terén sincs olyan különbség mint például a 300 vagy a 400 FPS között. Tehát nem feltétlenül kéne megváltoztatni.
    Viszont a 430-at kőbe kéne vésni. 430 felett ne legyen AEG. Aki DMR-t akar az viszont legyen olyan aki felelősséggel használja azt. Csakis a rendező jóváhagyásával lehessen velük játékra menni. Nálunk az új ÁASZ tervezetében legalább 1 éves igazolt játékmúlt kell hozzá, plusz realcap tárak kötelezően.Ismétlem nem low hanem realcap. Én mint rendező viszont ragaszkodom ahhoz hogy DMR csak az én jóváhagyásommal jöhessen. Ezen felül a jövőben aki DMR-el akar jönni annak néhány célra kell lőnie melyek különféle lőtávokon lesznek elhelyezve. Ha 20m-en belülire is lő, akkor viszlát...vagy lerakja és jön egy sima AEG-el, vagy irány haza.
    Az új tervezetet mindenki elfogadta, senki nem nyávogott. Ja hozzáteszem,habár a limit 430 FPS maradt az AEG-eknek, de 400 felett kötelező másodfegyver az épületekbe.
    Visszatérve az FPS mizériára. Én nem feltétlenül a határok módosításában látom a megoldást. Hanem bizonyos határok felett a használat korlátozását,szigorítását. Persze ha 400 lesz a határ akkor se fogok sírni, 400nál erősebb puskám még sosem volt. Nem látom túl sok értelmét. 30 FPS meg pláne nem oszt vagy szoroz. A saját puskáimhoz képest egyedül egy 560-as puskánál láttam lőtáv növekedést. Az is csak kemény 10m-el lőtt messzebb, viszont ritka pontatlan volt :)
    A baj az általam említett használati korlátozás esetén hogy nehéz ellenőrizni hogy egy 100 fős játékon ki mióta játszik. Ezért valamelyest egyszerübb az FPS limitet csökkenteni. Az látszik egy kronózásnál...