border=0>
border=0>KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!
-
Dehogy tartalom is legyen !
tavaly mikor elgondolkodtam ezen az FPS kérdésen ( volt idő mikor én megettem a maszlagot és be akartam lépni a klubba ...) elkezdtem tesztelni ...
Rajzlapokat fogtam 4 mm-es rétegelt lemez csíkok közé, marha nagy meló volt ,sokat egymás mögé és néztem melyik rugó milyen nehéz bb-el pontosabb illetve erősebb 40 méteren, vagyis stabilabb mert erő is akad még nem csak a hopup hatás miatt balettozik előre .
Közel dupla annyi lapot szakított át a 120-as rugó 0.28-assal , mint a 100 sugó bármilyen bb-vel!A szórás meg ég és föld volt szintén !
Ha a100-es rugóval adtam neki hopup-ot akkor meg olyan lassan halad előre a bb, hogy gyk értelmetlen a közel azonos lőtáv .Mert a felhajtó erő ami levegőben tartja aBB-t a mozgási energiából való. nem a negyedik dimenzióból, ha meg onnan veszünk el, csökken is a sebesség .
anno ezeket mind dokumentáltam, de a lenti okok miatt soha nem írtam le sehol .Pedig a számok nem hazudnak ugye ..
Aki meg jajjgat játék alatt mert meglövöm, azon csak röhögök ! ;)
Szóval ne gyertek ezzel a tapasztalat dumával, mert szerintem ezt így senki nem nézegette végig, valaki kitalálta hogy ilyenj ó a kis rugó olyan jó, aztán a végén ők is oda lyukadnak ki mindig, hogy azért vannak komoly hátrányai .
Írhatnék még tapasztalatokat, előrébb rakott hopup gumiról. M4-be készített AK-szerű kamráról vagy a legújabb őrületemről .a kis motorral megforgatott hop-up gumiról de minek, ott mindenki okosabb nálam, megfogadtam hogy semmit nem osztok meg soha azon a forumon, majd ha beindul a 6mm. ott igen ...