border=0>

border=0>

KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!

• shatanka
    Éppen a BME mechatronikai mérnökeit gyarapítom.
    A mai napra meghirdették a sportnapot. Ami abból ált, hogy különböző programok közül tudtál választani. Csekkolom a listát, egyszerre csak fentakad a tekintetem "lasertag" szón. Mondom király tök fasza menjünk gyerünk marha jó lesz, úgy is ki akartam próbálni.

A másnaptól fáradtan, de töretlen lelkesedéssel bemegyünk a BME sportelepére. Marha nagy tömeg tolongás a laser tag körül. Már furcsa volt játék közben, hogy valahogy olyan randomra álnak ki az emberkék... Na de gyerünk go. :)

Fegyverek kiosztása, érzékelő megkapása ezaz.

Igen red-dot van a tetején. Oksa nézzünk bele... vagy is csak néznék, mert az elem az jóformán halott így kb semmire, se használható. Ilyen apróság nem zavarja azt aki egri boron nevelkedett. Kezdjünk.
    Gyorsan előrefutás be fedezék mögé, fej fegyver ki jobbra és figyelni. Első "áldozat" 15 méterre, feje kint lövés. Fegyver felmordul és rázkódik. ( a rázkódás jó dolog lenne, de valahogy nem sikerült jól megtervezni. A samsung mobilom jobban rángatja a kezem amikor csörög... ) És akkor első meglepetés. Lövöm a srác fejét. Semmi hatás. Akor gyerünk lőjünk többet. Igen kilőttem egy "virtuális" tárat. Semmi hatás. Tárazás újra. Felhúzókar felhúz és várás 3mp mulva újratárazott elméletileg. Most a gyakorlatban ez úgy nézett ki, hogy kb fél percet szoptam mire sikerült működésre birni. Egyszer csak valaki lelő. Nem részletezema második kört, de az is valami hasonló volt.

Értetlenül állunk a pálya szélén, beszélgetünk. Megbeszéltük, hogy kb fingunk se volt arról, hogy mikor található el az ember mikor nem.

A tulaj srác "full katonaiban" Bakancs, angol dpm nadrág, fekete polo mondja, hogy célozni is kellett volna, mert 60 m-re elvisz. Mondtam neki, hogy kicsit furcsa mert airsoftba látom, ha eltaláltam és akkor boldogság. Az airsoft szar, ott elég sorozatot lőni és korrigálni az összes magyarországi airsoft versenyen ezt csinálják. A lasertagba nem elég lőni célozni is kell! Miután közöltem, hogy airsoftba nincs verseny csak játék meglepődött. De hát látszik rajtam airsoftot is cska 4 haverral játszuk a kert végében.

És akkor innentől nem győztem kamillázni a meglepetésektől:
    - Mondja, hogy csak a "mesterlövész puskán " ( ugyanolyan mint a többi csak van rajta egy távcső" maga a távcső 25 000 ft. Mondom jól átkurtak, mert az egy tasco 3-9 40 távcső kb 5-6 ezer ft utánad vágják kis kinai barátaink.
    - A tapasztalt játékosoktól is tanultam újat. Megmutatták, hogy hogyan kell a red-dotot használni. Bal szem becsuk és jobb szem rácuppan a dotra. Amikor megkérdeztem hogy miért nem 2 szemmel használják, megkaptam, hogy látszik amatőr vagy a témában a profik így csinálják.
    - A fegyver elejére fel volt fogatva 3 db ris panel. Megkérdeztem poéntból, hogy az mi... - Nem tudod? Kezdő ! Ott kell fogni a fegyvert.

Összegezve a laser tag biztos jó játék, de valahogy nincs megoldva rendesen a találatjelzés, fegyverek lőtávja illetve működése. Talán járművek kilövésére lehetne használni egy ilyen rendszert, de szerintem ott is előjönnének ezek a hibák...