border=0>
border=0>KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!
-
kvitya #21598 Az M16/M4-esben (s megannyi más as fegyverben is) ver2. gearbox található, ez nem a minőségét jelenti, hanem a formájára utal. M16/M4esből igen sok van kint használatban, majdnem annyi, mint AK verziókból, így sok belőlük a hibás, bár arányaiban igen valószínű, h nem rosszabb konstrukció, mint a többi, csak épp nem arra van kitalálva, h qrvasok fps-t csiholjon ki belőle a user. Ennek az az oka, h anno, mikor japán barátaink megtervezték, ők a saját jogi környezetükre számoltak, ami nem engedi a baromi tuningot - jogosan szvsz. Az ottani szabályoknak megfelelően használva, tehát 0,98J alatt ezer évig fog menni, és gyanítom, h a gearbox törés nekik ismeretlen fogalom.
Ez után jöttek a kínaiak, és minden megoldás elloptak, csak épp a részletekre nem figyeltek eléggé, így sok-nagyon sok brutál erős fegyver került ki kezeik közül, nulla minőség ellenőrzéssel súlyosbítva. Nah, ezért lett a ver2 boxoknak rossz híre.
Az M16/M4 család hopup szerkezete alap fegyvernél, tehát cca 270-320 fps-ig maximum teljesen jól használható konstrukció. Mondjuk sztem indokolatlanul túl lett bonyolítva és lapáttal kellene agyonütni a tervezőjét, de - valljuk be - egész jól működik. E felett viszont előjönnek a konstrukciós sajátosságok (nem, nem hibáról beszélek), melyek a többi hopup szerkezettel szerelt fegyverekkel szemben érezhetően rosszabb szórásképet produkálnak (az átlag as játékos kezében nagyobb szórás van, tehát nem fog feltűnni neki...). Ezt persze "tuning" alkatrészekkel lehet kompenzálni, így összességében nem okoz majd hátrány átlag userünk számára, csak épp mindenki az mondja, h "szar az m4 hopup, mert az én xy fegyverem sokkal pontosabb", így ő is ezen a véleményen lesz.
Tanulságos volt, h a sokadik általunk szervezett oktatáson is problémát jelentett a résztvevők 90%nak eltalálni egy dísztárcsát, 36 méterről, egyes lövéssel. Fegyvertől függetlenül...... (ha valaki kötekedni kíván: lézerrel mért 36 méter, szélárnyék, jó látási viszonyok és referenciaképpen meglőttem előtte pisztollyal 10ből 9szer, tehát nem a találat érzékelése okozta a pocsék eredményt)
Az igazat megvallva valóban akad pár zsebnáci... egy-kettő hatalmas egoval és idegi gyengeséggel megfejelve ugye......