border=0>

border=0>

KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!

• Punker
    na itt a tanulság:

"Ez most olyan, mint amikor összehasonlítjuk az almát a körtével, de közben szőlőre gondolunk.
    320 FPS az 320 FPS. Lényegtelen, hogy TM, CA, DE vagy szódás-szifon produkálja. A hopupról meg annyit, hogy annak annyi a feladata, hogy ne engedje hátrafelé a levegőt, illetve megpörgesse a BB-t felfelé. Ha én beragasztok a csőbe egy darab bicikli gumit, aminek mondjuk mondjuk pont eltaláltam a méretét meg a helyét, akkor a TM M14-est simán túlszárnyalom (persze ennek az esélye elenyésző ). Ha a Cymába valaki belerak 350 FPS-t, akkor simán túllövi a 280 FPS-es TM-et. Ha a CA-ba 400 FPS-t rakok, akkor bármilyen gyári DE AK-t lealázok. Sőt bármilyen gyári CA fegyvert is. És akkor most jöhet az, hogy "nekem nem is kellett hozzányúlnom és mindenkit darabokra lövök vele" duma. Nos MINDEN airsoft fegyver emberek raknak össze. Mindet egyedileg, egyenként különböző alkatrészekből. Bármilyen alkatrészek gyártásánál van egy bizonyos méretű tűrés. A TM belőtte mondjuk, hogy X huzalvastagságú, Y menetszámú és Z átmérőjű rugót teszenek minden fegyverbe. De mondjuk +-2% még elfogadható. Afölött meg megy a zúzdába. Azaz szigorúan mindenre figyelnek és csak jó minőségű alkatrészek kerületnek a fegyverbe. Viszont hiába a jó minőségű alkatrész, ha az összerakást végző embernek rossz napja van és mondjuk minden 2. csövet fordítva rak a fegyverbe. A minőségbiztosítási rendszer az ilyeneket is kiszűri, nem csak a rossz alkatrészt. Persze ez a rendszer sem tökéletes, de a TM minden elkövet, hogy közel tökéletes legyen és nem is rosszul.
    A CA már annyira nem erőlteti a dolgot, de legalább próbálkozik. A Cyma-DE... már nem is próbálkozik. A WELL meg simán leszarja.
    Azaz, ha a DE munkásának épp jó napja van és jó alkatrészeked szedett ki a kosárból, akkor egy király fegyvert fog építeni. Ha már 3 napja nem evett és egy repedt dugattyút fogott meg, akkor az a puska nem fogja sokáig bírni.
    És ez az óriási különbség a DE a CA és TM között.
    A TM a legtöbb hibás fegyver még gyáron belül megfogja. Azaz mondjuk 100-ból 2 lesz hibás.
    A CA már annyira nem forszírozza ezt a dolgot, azaz 100-ból mondjuk 25-nek van valami hibája.
    A kínaiak meg tesznek rá és mondjuk 100-ból 80-nak van kisebb nagyobb hibája. Ez egyébként a BAX halála is. Ha megfelelően és pontosan összerakják, akkor semmivel sem rosszabb, mint a hagyományos hopup. Ráadásul olcsóbb is a gyártása.
    Ha te fogtál egy CA-t, ami a 25 rosszból való, aztán kifogtál egy DE-t ami a 20 jóbból van, akkor azt fogod mondani, hogy a CA ratyi szar és a DE az király. Amikor Gipsz Jakabka bemegy az esokkba és kér egy Cyma AK-t, akkor 80% az esélye, hogy hamarosan sírósra fog állni a szája. Ha bemegy máshova és vesz egy CA-t vagy egy TM-et, akkor kb ennyi a valószínüsége, hogy hosszú időre elégedett lesz a vásárlásával és amikor fegyvercsere miatt eladja, akkor a vevő is hasonlóan elégedett lesz.

Ja és én csak a belső felépítésről beszéltem itt. A külalakról nem.
    Cyma-t, DE-t... az vegyen, aki
    - Nagyon szerencsésnek érzi magát vagy
    - Szeret és tud sokat és sokáig szerelgetni

CA-t az vegyen, aki
    - Szereti a szép dolgokat és
    - Van rá keret, hogy évente 1x-2x elvigye szerelőhöz

TM-et az vegyen, aki
    - Pechesnek érzi magát vagy
    - Nem szeret szerelni, vagy kezdő
    "