border=0>

border=0>

KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!

• Flammius
    Nálam elsődleges szempont az élethűség, ill. a történelmi realitás. Ez sok gondot okoz, mert a gyártók nem nagyon adnak erre a két szempontra. Sajnos nagyon gyakori, hogy valamelyik filmet másolják. Azok pedig többnyire megbízhatatlan források. (TM M733 jó példa erre a BHD-al, és az még egy aránylag jól sikerült darab.)

Én évek óta gyűjtök minden olyan katonai cikket, amit nem tiltanak a törvények, és megfizethető, ill. tetszik:) ez utóbbi azért fontos, mert különben nem lehetne beférni a lakásba. Sajnos nagyon sok a csaló, főleg, ha vietnámi háborús USA felszerelésről van szó. Szerencsére összebarátkozott a testvérem egy amerikai fegyverboltossal, akinek a boltjában az apja (vietnámi háborús veterán) fenntart egy kis vietnámi felszerelés részleget is. Mindent tőle vettem, korrekt áron ad garantáltan eredeti felszerelést, ráadásul jó sok infoval is szolgál. NOS darabokat pl. mástól nem is mernék venni, mert az szinte mind hamisítvány.
    A másik tanulság pedig, hogy a lepukkant, csőd szélén álló military boltokban szabad csak vásárolni, a nagy felkapott helyeken mind utángyártott felszerelés van milliókért. Pl. Belgiumban is belefutottam egy ilyen kis üzletbe, nem volt nagyobb 4-5m2-nél a bolt, fásult eladóval, 0 forgalom, bűz, gyorsan be is mentem:) 1000ft-ot fizettem egy Vietnámot látott picit szakad ERDL lime marines zubbonyért, neten 50$ körül van. Már bánom, hogy nem vettem meg minden eredeti cuccát, volt saccra 80-as évek beli woodland nadrágja, volt egy sima ERDL zubbonya, meg egy II. VH-s német zubbonya, na mondjuk azt tényleg nem tudom mi tartotta egyben, valószínűleg a kosz, és rettentűen el is volt színeződve. Volt egy szintén világháborús, vagy koreai US kulacs tok is, azt elhoztam, a németet ott hagytam, az már cafatokban volt szinte.

Bocs, ha kicsit off voltam, de tényleg kár, hogy ennyi a csaló a neten (meg sok katonai boltos is hazudik). AEG-knél meg egyszerűen csak nem figyelnek bizonyos dolgokra, ezért ott sem árt utánanézni, ha valakinek vannak ilyen szempontjai is, mert lehet, hogy a puska dobozán ott díszeleg a Vietnam felirat, közben a gyártott puska soha az életben még csak a közelében sem volt. Mert tulajdonképpen egy prototípust gyártanak, vagy a polgári változatot, esetleg a légierőnek szállított verziót, legrosszabb esetben nem is létező fegyvert (ez kínaiakra jellemző, de láttam már ilyen átalakított HK416-ot is, ráadásul felárral a VFC alaphoz képest...).