border=0>

border=0>

KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!

• panther112
    Üdv,

valaki meg tudná mondani, hogy ez az airsoft fegyver melyik igazi puska másolata akar lenni?

Én arra tippelek, hogy a 723-as modellnek szánták, de elrontották a csővastagságot, ill. A2-es hátsó célzót raktak rá, holott azokat A1-essel gyártották. Ha pedig az UAE-nek exportált 727-es modell akar lenni (amiből vettek az amerikaiak is), akkor szintén gond van a csővel, mert azok M4 csővel készültek, amit nagyon könnyű kiszúrni.
    Szomáliában a Delta Force a 723-as, és a 733-as modelleket használta, gondolom ezzel a puskával a CA az ott használt 723-ast akarta kiadni; a TM adta ki a 733-ast. Csakhogy amíg a 733-ast többféle csővel, csőszájfékkel, hátsó célzósínnel... szerelték, addig a 723-as szabvány volt.

Szerintem vagy nem létezett a CA által gyártott fegyver, és teljes egészében a fantázia szülötte, vagy valamilyen nem szabványos változat. De ez az utóbbi lehetőség elég valószínűtlen, mert igaz ugyan, hogy a 80-as években a Commando változatokat nagyon lazán értelmezték (ugyanaz a kódjelű puska készült más vastagságú csővel, csőszájfékkel...), csakhogy ez nem egy Commando modell, hanem egy 14.5 inch-es. Ezért amíg a TM 733-asa mindegy milyen rear sight-al, csővastagsággal... készül hiteles marad, addig a CA 723-asa sajnos nem. Külön tetézi a dolgot, hogy van egy jó minőségű fotóm a 733-asról, amit valamilyen különleges alakulat tagja tart a kezében. Ezen nagyon jól látszik, hogy A1-es csővel, (és célzóval) szerelték, tehát a CA M15A2 carbine-járól biztosan meg tudtam állapítani, hogy nem a 723-as modell, legfeljebb, csak az akar lenni.

(Átnéztem a civileknek szánt fegyvereket is, és ott sem találtam ennek a puskának megfelelőt:( )

Remélem valaki azért meg tud cáfolni, elég szomorú lenne, ha megbízhatónak tartott airsoft gyártók ilyen "kutya" munkát adnának ki a kezükből. Ezek után elszállna minden bizalmam a fegyverek élethű megjelenésével kapcsolatban.