29530
border=0>

border=0>

KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!

• DummyBoy
    Attól függ mire szeretnéd ... a TM MP7 egy AEP ... elektromos pisztoly, a jobbik fajtából ... korlátozott teljesítménnyel, de pl.: CQB-ra pörfekt, erdőbe viszont nem sokra mész vele ... (Hozzáteszem, ezeket az infókat csak hallomásból és olvasás útján szereztem be ...)

Ellenben az MP5-ös már AEG, erősebb, erdőben is megállja a helyét és CQB-n is ... (ICS MP5 volt az első AS fegyverem :) ) ver 2-es GB, nem lehet belőlle szörnyet tuningolni (Nem is baj az ...) de könnyen beszerezhetőek hozzá alkatrészek ha neadjisten kellene ...

Aztán jönnek a nagyok, AK-k (Iyenem van ...) , Armalájtok, ezek inkább erdőbe, bár van akit épületben sem zavarnak ... És a végére az M14 (Ilyenem lesz xD) és társai ... na ők nem tipikusan CQB fegyverek ... xD

Én az MP7-et másodfegyverként tudnám elképzelni mondjuk egy nagyobb fegyver mellé ... ha egy allaround fegyvert szeretnél, ismerkedni az AS-el, szerintem MP5 az megfelelő lehet ... hogy melyik gyártó az már csak pénz és érdeklődés kérdése ...

De technikai szempontból szvsz az MP7 túl drága, akkor már inkább egy Galaxy PDW ... egyszerűbb a szervizelése, jóval strapabíróbb, elterjedt GB van benne, amihez egyszerű alkatrészt találni ... Na ez nem igaz az MP7-re ... vagy mondjuk egy gázos pisztoly ...

Ha hosszútávon megbízható cuccot szeretnél, érdemes figyelni a szervízháttérre is ... Kínai fegyók között pl: hogy kompatibilis-e az elterjedt japán cuccokkal (Ver 2-es, ver 3-as GB ésatöbbi ...) ... lehet-e hozzá beszerezni cserealkatrészeket ésatöbbi ... Akkor fegyvertipusok között is van különbség ... ver 3-as GB erősebb és megbízhatóbb mint a ver 2-es ..., az armalájtok világhírűek a szar konstrukciójú hop-upról, M14 meg épp az ellenkezője, de a Marui M14-ben ver 7-es GB van amihez drágábbak az alkatrészek ... AK, G36 széria az arany középút, kinek mi tetszik, vagy ott vannak a bullpup cuccok ... P90 a CQB bajnok, ver 6 GB, strapabíró, vagy AUG ver 3-al ...

Mindennek van előnye és hátránya is ... nehéz választani ...

Szóval nagyon sokmindentől függ ...
  • Punker
    mire gondolsz?
  • panther112
    Értem. Amúgy játékra való alkalmasság szempontjából mit tudtok ajánlani? A TM MP7A1-ről hallottam jót is rosszat is, de pl. a CA MP5 sorozata is elég szimpatikus.
  • Justice RAT
    Nekem ca az összes fegyverem, de én bármelyiket simán kiraknám a falra, mert szeretem őket. Együtt éltünk át sok csatát, és a szívemhez nőttek. Néha kicsit fejlesztgetem őket, de ennyi. A lényeg, hogy ne műanyag legyen, javarészt hasonlítson az eredetire, de amit ti írtok, azt a 99 % nem ismeri. Pl a rendőr már a műanyagért is lelőne
  • Punker
    a vámon be kell mutatni a papírokat hogy légfegyver.
  • panther112
    Szóval nem nagyon kell olyanoktól tartanom, hogy lefoglalják, meg ilyenek?

Amúgy a TM MP7A1-esét néztem még ki. Eleve tetszik a fegyver:) jónak tűnik a kidolgozása is, baráti áron van, főleg, hogy benne van a töltő/akku is. Láttam róla néhány youtube videót is, de nem tudtam azok alapján eldönteni, hogy mennyire lehet pontos, vagy meddig lő el.

Illetve felmerült még bennem, hogy Mk23-as pisztoly hangtompítóval, de abból nem találtam fémet, műanyagot meg inkább kerülném (mp7-nél persze nem gond, mert ott az igazi is ebből van, vagy scar-nál se).
  • Punker
    megrendeled hozzá jön a szállítás és a vám+áfa sarc és van 1 jó fegyvered.
  • panther112
    Gondolom ezek sokkal drágábbak:( Bár a VFC HK416-osa olcsóbb sok CA puskánál a WGC-n. Csak nem tudom mennyire jó ötlet neten rendelni puskát.
  • Punker
    M4-es esetén a kínai műanyag cuccok is drágábbak mint az éles :D
  • Punker
    na igen azok már 99,5%-os replikák :D
  • DummyBoy
    Igaz picit drágább, mint ha eredetit vennél :) :)

@panther:

Ha Airsoftozni akasz AS fegyvert venni akkor a minél pontosabb replika erősen másod-harmad-negyedleges szempont ...

Ha a falra kell akkor ok, de sok olyan AS fegyver van a piacon, ami egyedi, király, pontos más, játszani viszont öngól ...

Ha nem akarod az idegeidet tönkretenni akkor 2 fegyvert veszel. Egy jót a játszani és egy szépet a falra :)
  • MuldR
    Akkor felejtsd el a spiater szarokat. Inokatsu es VFC a te gyartod. :)
  • panther112
    Most veszem észre, hogy mégsem az Armalite áltott gyártott fegyvert (amit Dummyboy is linkelt) adta ki a CA, mert az 16"-os csővel készül. Kezdek rájönni, hogy a CA M15 sorozatába csak belehülyülni lehet

Armalite vs. CAM15A2 carbine

Punker: más szempont alapján ítélünk, Te azt nézed, hogy az airsoft puska mennyire jól használható játék közben, engem az is érdekel, hogy mennyire hasonlít arra a fegyverre, amiről mintázták, ill; hogy milyen puskáról másoltak.
  • Punker
    megbízhatóság és strapabíróság, nem a polcra veszem a fegyvert hanem az erdőbe.....
  • panther112
    Biztos igazad van, airsoft-os közösséget nem ismerem. Maketteztem régebben, ott mindenki az élethűségre, és a katonai modellekre volt rámenve, gondoltam itt sincs másképp, ezek szerint tévedtem:)
  • DummyBoy
    Pedig tök egyszerű ... 100-ból 70 ember olyat vesz ami neki tetszik, 28 olyat amit ajánlanak neki, és jókat olvas rólla, 2 pedig talán olyan mint Te ...

• panther112
    Attól függ melyik modell-ről van szó. Sajnos amiről most szó volt, ott ordít a különbség, mondjuk egy M4A1 esetén tényleg olyan apróságok különböznek csak, hogy kár vele foglalkozni.
  • panther112
    Nekem nem az, persze én legszívesebben eredetieket gyűjtenék:) Ha pedig airsoft (aminek előnye, hogy lehet vele részt venni játékokban), akkor eleve a már régen megkedvelt típusokat keresi az ember, tehát a katonai változatokat. Amúgy semmi fenntartásom a civil verziókkal sem. Csak nem értem mögötte az üzletpolitikát. 100-ból 98 ember tuti olyan fegyvert akar, amit valahol, valamelyik háborúban használtak, vagy valamelyik fegyveres erő/hadsereg soraiban rendszeresítve van/ volt. Az airsoft gyártók pedig (A15 családra gondolok) alig adnak ki ilyeneket, csak a sok civil verziót erőltetik. Ennek az oka számomra felfoghatatlan.
  • Punker
    qrva egyszerű a dolog amúgy, a CA licenszeket vesz meg M család AK-k G3-ak, a TM már mind lenyúlta hamarabb ezért csak a civil marad, változtat valamin? azon igen hogy normális fémtestekkel jön ki, a többit meg lesz@rom...
  • MuldR
    A CA osszes AK verzioja civil verzio.
  • DummyBoy
    Nem tudom, engem ez a veszély nem fenyeget ... én sosem vennék semmilyen Armalájtot Airsoftból

De irigylem a problémádat ...
  • Punker
    nem qrvára mindegy?
  • panther112
    Köszi, úgy néz ki ez lesz: Colt model no. AR6525. Végülis egy civil változat. Ahogy elnézem az eredetin is fel van írva az auto mód, de az természetesen nem működik, safe/single használható csak. Gondolom az airsoft-nál pedig használható auto módban is.

Nem tudom ki hogy van vele, de én biztos nem vennék soha civil verziót airsoft-ból:)
  • DummyBoy
    Link 1

Link 2

AR-15 ... Én nem értek hozzá, de ezt mondta a gugli :)
  • panther112
    Ja és amúgy nem ez lenne az első fegyverük, amin elszúrnak valamit, M16A1 Vietnam puskájukon "duckbill" csőszájfék van "birdcage" helyett. Tehát az a puska nem M16A1 hanem XM16E1. De legalább ez létezett, plusz használták is, igaz sokkal kisebb számban, ill. aki tehette lecserélte ezt az alkatrészt, mert könnyen beleakadt a növényzetbe. Szerencsére láttam már hozzá "birdcage muzzle device" kiegészítőt is, szóval utólag könnyen lehet korrigálni, sajnos ez a 723-asukra nem áll.
  • panther112
    Ha olyan gyorsan válaszolnak, mint amilyen gyorsan tölt be a weblapjuk, lehet, hogy az unokáim fogják már csak megtudni, mit is gyártottak...
  • Punker
    írj :D
  • panther112
    Én úgy tudtam, hogy logóhasználatra, és sorozatszámra van szerződésük. Bár ez utóbbiból elvileg az következne, hogy nem gyártanak "fantasy" puskákat.
    Na mindegy, ha valaki felismeri, mi is lenne ez a CA M15A2 carbine, akkor írjon ide, vagy keressen privában. Összes wikis adatbázis + a Black Rifle szerint nincs ilyen modell; lehet írok egy levelet a CA-nak, mert kezd bosszantani:)
  • Punker
    CA-nak Armalite-tal licensz szerződése van szal kétlem hogy kamu lenne, persze nem 100%-osan 1:1-es másolat.
  • DummyBoy
    Valami Armalájt szutyok nem?

/me érthozzá
  • degenerator
    gagyi amcsi szar bot. megteszi?:)
  • panther112
    fotóm a 723-asról*
  • panther112
    Üdv,

valaki meg tudná mondani, hogy ez az airsoft fegyver melyik igazi puska másolata akar lenni?

Én arra tippelek, hogy a 723-as modellnek szánták, de elrontották a csővastagságot, ill. A2-es hátsó célzót raktak rá, holott azokat A1-essel gyártották. Ha pedig az UAE-nek exportált 727-es modell akar lenni (amiből vettek az amerikaiak is), akkor szintén gond van a csővel, mert azok M4 csővel készültek, amit nagyon könnyű kiszúrni.
    Szomáliában a Delta Force a 723-as, és a 733-as modelleket használta, gondolom ezzel a puskával a CA az ott használt 723-ast akarta kiadni; a TM adta ki a 733-ast. Csakhogy amíg a 733-ast többféle csővel, csőszájfékkel, hátsó célzósínnel... szerelték, addig a 723-as szabvány volt.

Szerintem vagy nem létezett a CA által gyártott fegyver, és teljes egészében a fantázia szülötte, vagy valamilyen nem szabványos változat. De ez az utóbbi lehetőség elég valószínűtlen, mert igaz ugyan, hogy a 80-as években a Commando változatokat nagyon lazán értelmezték (ugyanaz a kódjelű puska készült más vastagságú csővel, csőszájfékkel...), csakhogy ez nem egy Commando modell, hanem egy 14.5 inch-es. Ezért amíg a TM 733-asa mindegy milyen rear sight-al, csővastagsággal... készül hiteles marad, addig a CA 723-asa sajnos nem. Külön tetézi a dolgot, hogy van egy jó minőségű fotóm a 733-asról, amit valamilyen különleges alakulat tagja tart a kezében. Ezen nagyon jól látszik, hogy A1-es csővel, (és célzóval) szerelték, tehát a CA M15A2 carbine-járól biztosan meg tudtam állapítani, hogy nem a 723-as modell, legfeljebb, csak az akar lenni.

(Átnéztem a civileknek szánt fegyvereket is, és ott sem találtam ennek a puskának megfelelőt:( )

Remélem valaki azért meg tud cáfolni, elég szomorú lenne, ha megbízhatónak tartott airsoft gyártók ilyen "kutya" munkát adnának ki a kezükből. Ezek után elszállna minden bizalmam a fegyverek élethű megjelenésével kapcsolatban.
  • DummyBoy
    Itt is feldobom a kérdést, hátha ...

Kart EBR-hez milyen midcap-eket érdemes venni ami jól is működik?

Annyit sikerült kiderítenem, hogy ugyanolyan mint a Marui, elvileg azok a jók amik a Maruikhoz is ... De aztán azt olvasom hogy pl: a King Arms nem jó ...

Valami tapasztalata van valakinek ezzel?

Előre is köszi!
  • Punkerwork
    én meg az FPS-t :D

amúgy a kadmiumos talán télen jobban bírja a hideget.
  • MuldR
    Es az me jo?
    En inkabb csokkentem a rofot.
  • Mersant
    9,6 nagyobb tuzgyorsasag
  • chilios
    8,4 vagy 9,6 legyen?
  • chilios
    hát mer hogy arra nem lehet akármikor rátölteni.meg mit tudom én :)
  • Mersant
    egyebkent miert nem mind1 hogy NiCD vagy NiMH? nekem 8,4-es NiCD-m van 2 eve es tokeletes.