border=0>

border=0>

KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!

• Punker
    1830 körül járhat az idő mire áttelepítjük az aknavető állást a mező szélére. Itt azt a parancsot kapjuk hogy vegyünk fel védelmi pozíciót. Az emberek még mindig elég összevissza vannak, 3-4 raj tagjai vegyesen kb 10-12 ember próbál körkörös védelemben felállni, és várjuk a többiek visszatértét. Ahogy a rajok sorban visszaérnek és újra rendeződnek sikerül szinte teljes védelmet felállítanunk. A mező déli végére áttelepül a Hotel 23 felderíteni. A nyílt placc közepén a baglyaink rejtőznek éjjellátóval, a túlsó erdő szélét egy baráti szlovén raj őrzi. A saját rutintalanságom itt ütközik ki a legjobban, ahogy a nap lebukik a hegyek között rohamosan csökken a hőmérséklet. De azt hiszem (én naív) hogy kemény vagyok nem lesz itt hideg, így nem megyek vissza váltásnál a táborba felöltözni éjszakára. Ennek eredménye hogy 2000 körül mikor a HQ-ról fellövik az első világító rakétát már szinte teljesen átvagyok fagyva az átizzadt ruhában, 2-3 ember között cikázok céltalanul 1-2 szót váltva (Vis gyorstalpaló csillagászati előadást tart a Jupiter holdjairól) csak hogy kicsit mozoghassak. 2030 körül már szinte 5 méterre se látni az erdőben, és a nyílt területen se ismerjük fel egymást még 1 méterről se. A HQ-ról rádión megkapjuk a jelszavakat green-re white a helyes válasz, ha nincs válasz tűzparancs. A keleti erdősávban néha elszórt lövöldözések zaja, lámpa villanások fénye tűnik fel, néha 1-1 világító rakéta vöröses fénye teríti be a hatalmas nyílt területet pár percre. De semmi komoly, a szlovénok kitartanak egészen körül belül 2100-ig. Ekkor a rajpk-juk, átjön hozzánk hogy a 3 aknavetőből 1-et helyezzünk át biztosabb 2 helyen tartani őket, ők meg elmennek megtámadni az ellenséges HQ-t mert különben megfagynak. Hotel 23 eközben megtalálta az ideális pozíciót így egy kb rajnyi karaván átviszi a csövet az ő pozíciójukba. Így védelmünk létszáma erősen megcsappant jópáran visszavonulnak a HQ-ra a hideg elől behúzódni kicsit pihenni. A Hotel 13-ból már csak 2-en vagyunk az aknavető állásnál pár Vadkannal, Skorpióval és még pár elszórt ember. Ekkor a keleti erdősávból zajok szűrődnek át, az éjjellátósok is mozgást észlelnek. Majd felhangzik az első sorozat. Valahonnan a szlovének volt pozíciója felől jönnek a lövések, bár jóval lőtávon kívül vagyunk. De jönnek csak jönnek, és nincs ez így jól! Bulldog kézi reflektora és az én puskalámpám már elég fényt ad Devo-nak hogy kiszúrja a fűben kúszó ellenfelet, felkerepel a géppuska és már 1 támadóval kevesebb is. Szórványos lövöldözés kezdődik, inkább csak egymás zavarására hiszen az átlag 400 alatti AEG-eknek ez a táv túl nagy. Kb 2-3 tárat lőhetek ki mikor a fegyver elkezd nyekeregni. Már tudom hogy részemről a mai napnak vége, az alap 3000-es aksim a cronozás utáni esőt nem szerette, ezt a 3300-ast a hideg üti ki (nem lőttem el egész nap 1500 BB-nél többet) Jelzem Bulldog-nak hogy visszatérünk a HQ-ra, ha háború lenne ébresszenek fel, így a Hotel 13 kivonja magát a harcokból reggelig. Pacal lámpájával átbotorkálunk az erdőn és beesek a sátramba, végre lehámozhatom magamról a nedves gyakorlót és zubbonyt vár a hálózsák. Átfagytam és fázok hiába a mínusz 9 fokig nevesített hálózsák nagyon lassan melegszek át. Legközelebb jobb derékalj fog kelleni. Nem tudom mikor alhatok el 1 darabig még hallom a tábortűznél ülő emberek beszélgetését, de az éjjel 0100-0200 közötti támadásból hozzám semmi se jut el. 0600 körül mászok ki először könnyíteni magamon. És megtapasztalom hogy a bakancsom a sátron belül megfagyott, kint mindent zúzmara borít. Így nagyon gyorsan visszamenekülök a hálózsákba.