29530
border=0>
border=0>
KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!
border=0>
KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!
-
#17816 A fejlövésesre :) -
mstummer #17815 Melyikre gondolsz? -
#17814 1830 körül járhat az idő mire áttelepítjük az aknavető állást a mező szélére. Itt azt a parancsot kapjuk hogy vegyünk fel védelmi pozíciót. Az emberek még mindig elég összevissza vannak, 3-4 raj tagjai vegyesen kb 10-12 ember próbál körkörös védelemben felállni, és várjuk a többiek visszatértét. Ahogy a rajok sorban visszaérnek és újra rendeződnek sikerül szinte teljes védelmet felállítanunk. A mező déli végére áttelepül a Hotel 23 felderíteni. A nyílt placc közepén a baglyaink rejtőznek éjjellátóval, a túlsó erdő szélét egy baráti szlovén raj őrzi. A saját rutintalanságom itt ütközik ki a legjobban, ahogy a nap lebukik a hegyek között rohamosan csökken a hőmérséklet. De azt hiszem (én naív) hogy kemény vagyok nem lesz itt hideg, így nem megyek vissza váltásnál a táborba felöltözni éjszakára. Ennek eredménye hogy 2000 körül mikor a HQ-ról fellövik az első világító rakétát már szinte teljesen átvagyok fagyva az átizzadt ruhában, 2-3 ember között cikázok céltalanul 1-2 szót váltva (Vis gyorstalpaló csillagászati előadást tart a Jupiter holdjairól) csak hogy kicsit mozoghassak. 2030 körül már szinte 5 méterre se látni az erdőben, és a nyílt területen se ismerjük fel egymást még 1 méterről se. A HQ-ról rádión megkapjuk a jelszavakat green-re white a helyes válasz, ha nincs válasz tűzparancs. A keleti erdősávban néha elszórt lövöldözések zaja, lámpa villanások fénye tűnik fel, néha 1-1 világító rakéta vöröses fénye teríti be a hatalmas nyílt területet pár percre. De semmi komoly, a szlovénok kitartanak egészen körül belül 2100-ig. Ekkor a rajpk-juk, átjön hozzánk hogy a 3 aknavetőből 1-et helyezzünk át biztosabb 2 helyen tartani őket, ők meg elmennek megtámadni az ellenséges HQ-t mert különben megfagynak. Hotel 23 eközben megtalálta az ideális pozíciót így egy kb rajnyi karaván átviszi a csövet az ő pozíciójukba. Így védelmünk létszáma erősen megcsappant jópáran visszavonulnak a HQ-ra a hideg elől behúzódni kicsit pihenni. A Hotel 13-ból már csak 2-en vagyunk az aknavető állásnál pár Vadkannal, Skorpióval és még pár elszórt ember. Ekkor a keleti erdősávból zajok szűrődnek át, az éjjellátósok is mozgást észlelnek. Majd felhangzik az első sorozat. Valahonnan a szlovének volt pozíciója felől jönnek a lövések, bár jóval lőtávon kívül vagyunk. De jönnek csak jönnek, és nincs ez így jól! Bulldog kézi reflektora és az én puskalámpám már elég fényt ad Devo-nak hogy kiszúrja a fűben kúszó ellenfelet, felkerepel a géppuska és már 1 támadóval kevesebb is. Szórványos lövöldözés kezdődik, inkább csak egymás zavarására hiszen az átlag 400 alatti AEG-eknek ez a táv túl nagy. Kb 2-3 tárat lőhetek ki mikor a fegyver elkezd nyekeregni. Már tudom hogy részemről a mai napnak vége, az alap 3000-es aksim a cronozás utáni esőt nem szerette, ezt a 3300-ast a hideg üti ki (nem lőttem el egész nap 1500 BB-nél többet) Jelzem Bulldog-nak hogy visszatérünk a HQ-ra, ha háború lenne ébresszenek fel, így a Hotel 13 kivonja magát a harcokból reggelig. Pacal lámpájával átbotorkálunk az erdőn és beesek a sátramba, végre lehámozhatom magamról a nedves gyakorlót és zubbonyt vár a hálózsák. Átfagytam és fázok hiába a mínusz 9 fokig nevesített hálózsák nagyon lassan melegszek át. Legközelebb jobb derékalj fog kelleni. Nem tudom mikor alhatok el 1 darabig még hallom a tábortűznél ülő emberek beszélgetését, de az éjjel 0100-0200 közötti támadásból hozzám semmi se jut el. 0600 körül mászok ki először könnyíteni magamon. És megtapasztalom hogy a bakancsom a sátron belül megfagyott, kint mindent zúzmara borít. Így nagyon gyorsan visszamenekülök a hálózsákba. -
#17813 A hivatalos fórum majd a www.jatekszervezes.hu www.airsoftforum.hu www.softairforum.hu -lesz ...
De a KentaurTeam nyílt fórumán találsz játékkiírást:
KentaurTeam fórum ... -
#17812 Minden játékkiírásuk végén le vannak írva a szabályok, gondolom azok lesznek majdnam taglalva az ÁASZ-ban ... pill ... keresek egy nyílt kiírást ... -
#17811 hol található ez? -
#17810 Tőllem mondjuk nevezhetik mindennek ... Annyiból egyszerűbb, hogy nem kell elmondani a szabályokat egyesével, csak MAsz + ÁASz + kiskutyafüle, és kész ...
Hozzáteszem, van benne egy rész amin mindig jót vigyorgok, ha egyszer elmegyek egy ilyen játékra majd rákérdezek mi is az értelme valójában ... -
#17809 nem a tartásról van szó, de minek átnevezgetni? kiírja MASZ a köv megkötésekkel, hiszen + biztonsági dolgokat bármikor hozzá tehet, ez megint ilyen egoista dolog..... -
#17808 Annyira nem kell tőlle tartani .. amennyire én tudom, és olvasgatom a kiírásokat, a MASZ-on alapul, csak szigorúbb ...
De készen még nem láttam ... -
#17807 Ezt nem Bulldog állította csak idézte és nem az airsoft-játékok oldalról, de egyébként minden klappol. -
Cyrus A Csótány #17806 Szia bulldog!
Nos, senki nem mondta, hogy a nevesebb játékszervezők csinálták az oldalt! Ezt ki alította???
Szerintem tudod ki csinálta és miért!
Azt meg nem nagyon kellene hangoztatni, hogy ki milyen játékszervező, mert a softair tele van játékszervezői ballaszttal!
Soroljam a neveket??? Elég, ha annyit írok 15-ből 8 akik nem szerveznek játékot csak vannak!
Van egy speciális kiegészítő szabályzata a softair.hu-n ami kimondja, hogy ha máshova kiírod a játékodat akkor a softair-re nem írhatod ki?
Nincs, mint ahogy az sincs, hogy csak a masz szerint írhatsz ki játékot!
www.jatekszervezes.hu E.D.A.T. Szerintem ők arrafelé a legnagyobb szervezők, havi két, száz + fő-s játékot szerveznek, a Császári pályán! / El-Santo /
A magyar airsoft közösség sokkal fejlettebb mint hinnéd, bár én nem vagyok nagy öreg mint te, de amióta játszom mindenhonnan csak azt hallom softair.hu fuj, csak az arcoskodás megy!
Ezért nem tudtok nagyon sok vidéki játékról!
Tudom,hogy vannak vérPistikék, és hülyegyerekek, de a legnagyobb kárt ti okozzátok az AS közösségnek azzal, hogy csak a leoltás működik!
Azzal is tisztában vagyok,fárasztó, ha 1001 x re is el kell mondani a választ arra amit már 1000 x megkérdeztek, de ha nem teszi meg senki akkor, lesz az amitől féltek, hogy megjelenik a híradóban VÉR PISTIKE akinek VÉR GIZIKE kilőtte a szemét mert senki nem mondta, hogy ez micsoda mit csinál és egyébként is!
-
#17805 kezdődik :( -
mstummer #17804 Konkrétan a BW-nek nincs köze hozzá tudtommal :) És tény hogy jó szervezéseik vannak, bár mi már lassan 1 éve nemvoltunk Hajmáskéren. Valamilyen szinten hiányzik is, de az odajáró csapatok közt nem feltétlenül volt meg az a kölcsönös szimpátia ami pl a Császárra járó csapatok közt megvan. Játék közben nincs semmi vita meg balhé... ez mindennél többet megér. -
#17803 "Én ugytudom nevesebb játékszervezők egyetértésével alakult."
Ez volt a airsoft-jatekok oldallal is aztán mégis a softairen szerveznek :)
Ennek az oldalnak abban van a jövője, hogy olyan területre öszpontosít ahol nem használják a softairt. Bár dunántúlon a legnagyobb szervezők a blackwateresek. -
mstummer #17802 Igyvan.
Egyébként utolértem az egyik embert akinek köze van az oldalhoz. Egyelőre tesztüzem van. Mondjuk ezt közölhették volna az emailben is. -
#17801 ÁASZ=Általános Airsoft Szabályzat? -
#17800 a közös adatbázisra mondták hogy fizetős lenne.
mi az az ÁASZ? -
mstummer #17799 Nemtudom,ma kaptam az infót hogy indul. Bár sztem elhamarkodták, regisztrálni se tudok. No mind1, majd felhivom az illetékest... Fizetős tuti nem lesz.
Én ugytudom nevesebb játékszervezők egyetértésével alakult.
Az viszont biztos hogy észak-dunántúl legnagyobb tömörülése mögötte áll 100%-osan. Abban sajnos biztos vagyok hogy sok fikázást fog kapni az oldal... Nemcsak a témája hanem az ÁASZ miatt is
Egyébként készülő ÁASZ egyes nyilvános (legalábbis körünkben nyilvános) részeit már jó ideje használjuk mi is... eddig bevált, hasznos a buta emberek kiszürésére. -
#17798 hm ez új, kemény 15 regisztrált taggal.
ez nem a Pendra féle fizetős, kössük össze az oldalakat 1 adatbázissal oldal ? -
#17797 Én is táncoltam már bb záporban:D Milyen megalázó lehet a másik félnek ez,lő,lő,lő,de te csak táncolsz:D -
mstummer #17796 Mondjuk per pill nem akar működni nálam :D -
mstummer #17795 Aki még nem ismerné az új airsoft oldalt:
www.jatekszervezes.hu -
#17794 tök mindegy milyen szabályzat van, 1-2 "okos" úgyis beleköt mindenbe..... -
mstummer #17793 Nekem bejön ez a szlovén rendszer a leirás alapján. De alapvetően a MASZ is jó. Viszont nincsenek annyira katergorizálva nálunk a fegyverek.
Egyébként Szlovákia tényleg halálos M130 épületben... Durván játszanak ott, nem is mentünk oda többet. Ja és az M150-es AK azért kintmaradt a kocsiban... -
#17792 dress code még mindig könnyebb mint a fegyveres különbség (arról nem beszélve hogy élesben is oda vissza zsákmányolják a fegyvert).
lebutításra a teóriád csak addig él amíg kis kínai barátaink 300 és 350 között dolgoznak, ha eljutnak minden fegyverrel oda mint pl cyma AK-k 90%-ban 400 FPS fölött, JG MP5 / HK416 95%-ban 400 FPS fölött, majd akkor is ezt mondod, végül is lehet menni szlovákiába ahol a 615 FPS-es MP5 épületharcra tökéletes. vagy az olaszokhoz ahol mindenki full neoprémet hord a gyakorló alatt, és még így is véresen járnak haza.....
persze ha a te fogorvosod ingyen dolgozik akkor nem szóltam, az enyém nem..... -
Kurfürst #17791 Nézd, ha aközött kell választani hogy Punker bekaphatja mert 300 fpst akar, úgy hogy az alap géppisztoly replikák szinte mind 300+ felett jönnek ki (300 és 350 között), és mindezt csak azért mert volt egy szlovén játékon ahol így volt illetve hogy adott esetben száz-kétszáz ember szarakodjon lebutítással és kapja be ha nem tetszik... hááát.... hadd ne mondjam, ki kapja be végül. ;)
Ez elv nekem is tetszik egyébként, csak gyakorlati értelme nagyon nincs. 300 és 350 fps között nagy különbség nincs a gyakorlatban. Egy olyan szabályt erőltetnénk ami csak feszültséget szül, gyakorlati haszna meg nincs. Én pl. dress code mellett/helyett örülnék gun code-nak (pl. egyik oldal csak NATO, másik csak VSZ fegyverekkel stb.), de megértem hogy sokakkal szemben irreális anyag követelés lenne.
A félreértések elkerülése végett gépkarabély replikám van, tuning nélkül. -
#17790 5m is sokat szamit 1 olyan szituban mikor szemtol-szemben vagytok 1 nyilt terepen, es nem biztos hogy harman neki akarunk futni 10 fonek :) ilyen esetekben jol jonne a +10-15m, akkor szepen megsunyulva lehetne szedegetni oket. meg ugye mikor ellen atlovi a bokrot, en meg nem tudom... -
#17789 Mennyivel lő el messzebbre az akinek 430 körül teljesít a gépe? 10-15 méterrel? Az egy átlag játékos is lefutja 2-3 sec alatt! Jó, persze, van amikor olyan a szituáció, hogy messziről kipengetik az embert, de nincs annál jobb érzés mint amikor egy szépen kivitelezett 280-as AEG, vagy pisztoly találattal teszel pontot az "ügy" végére! :)) :))
Amúgy pedig volt már olyan szitu, hogy rámlőtt egy srác vagy 60 méterről, én pedig szépen "kimátrixoztam" a BB-it! A játékosok jó része amúgy sem tüd lőni, lőttek már körbe 20 méterről, kb. mint a Pulp Fiction-ben! :)) -
#17788 en 2 eve alap CA-val nyomom, de valoban vannak olyan szituk mikor jol jonne a nagyobb FPS, de az esetek tobbsegeben ez is eleg. azert mindig eljatszom a gondolattal 1-1 jatek utan, hogy fel kene huzni, de nincs kedvem folyton alkatreszekre gyujteni meg szerelgetni. en orulnek ha lejebb lennenek meghuzva a hatarok. na meg aztan vannak olyanok akiket nem erdekel a limit es 430 felett is siman toljak a full autot. sajnos nincs minden jatek elott kronozas. -
praksi #17787 "na basztasd a magyart mikor ebédel"
:DDD -
praksi #17786 mi direkt tartottunk egy pisztolyos-shotis játéknapot; igencsak megfordultak az erőviszonyok :)
ja, és most rendeltem meg az MP5-höz a midcap-jeimet :) -
#17785 azt ne felejtsd el hogy ezek az emberek alap fegyverekkel tanultak meg játszani!!! mi anno 250 FPS körüli cuccokkal kezdtünk játszani az alapokat azokkal tanultuk meg hónapok alatt, most 1 kezdő kezd egy 400+-os kínaival, és persze hogy elképzelhetetlen neki hogy lehet máshogy is. -
#17784 Tapasztalatból mondom, 265 Fps-sel is lehet sikeresen játszani akár erdőben is. Túl van dimenzionálva az csőtorkolati sebesség, és a "messziről szétlőjük" egymást a divatos stílus, tisztelet persze a kivételnek. Eközben vannak akik alap Maruival, springes shotgunnal tolják az ipart és még is majd olyan eredményesen ha nem eredményesebben játszanak, mint az állandóan tuningoló Fps mániások. -
#17783 A hűvös este:
A szervezők a meleg ételt felhozzták a HQ mellé így a táborban étkezünk. A kiadós túra és harc után mindenkinek jólesik leülni és végre enni. A felszerelések fegyverek a földre szórva, mindenki poénkodik , szóban újra megvívjuk a csatát. Bő 1 óránk van így kicsit Woodstock feeling van a táborban nyoma sincs a katonás fegyelemnek.
Így senkinek nem tűnik fel hogy 2-3 szervező vegyül el közöttünk láthatósági mellényben. Még az első 2-3 robbanásnál se kapjuk fel a fejünket, hiszen a szervezők eddig is szinte mindenhol durrogtattak. Aztán sokk szerűen jön a felismerés ez itt nem mókázás, a szervezők körben érintik meg a földön ülő emberek vállát, dead-dead-wounded-dead. További robbanások és sűrű füst lepi be a tábort. 1740 a köv játék rész kezdését előrre hozzták, és a HQ zárótüzet kapott. Felkapom a kabátom és a fegyvert majd berohanok Regis-szel az erdőbe, így sikerült túlélnünk az aknavető tüzet. A táborban maradtak nincs ilyen szerencséje az emberek jó 60-70% a láthatósági sapkával a fején áll még mindig értetlenül. A szabályok szerint őket nem lehet medic-elni meg kell várniuk a visszaállást.
Eközben már hallható az ellenség közeledése az erdőben, 1 db táram van a fegyverben és ennyi, minden felszerelésem a mellényben van valahol a sátor környékén. Szerencsére a tüzérség elhallgat (talán csak kifogytak a petárdákból), így visszarohanok a sátramhoz a mellényemért, épp hogy felveszem mikor az erdőből meghallom az első sorozatot az ösvényen. Hasra vágom magam a sátram tövében és próbálom viszonozni a tüzet. Lassan nagyon lassan sikerül rendeződnünk. A Hotel 23 Dawe vezetésével a bal szárnyon lévő természetes falnál vesz fel pozíciót, a Hotel 11 a jobb szárnyat tartja. Páran kitörnek az erdőbe és ott vívnak heves tűzharcot. A tábor közepére vezető ösvényt Rozsi, Kecsa az első sátornál, Devo és én a második sátornál tartjuk. Nyugodtan mondhatom eddigi AS pályafutásom legszorongatottabb helyzetében vagyunk, az üres tárak a földön gyűlnek körülöttem, 5-10 méterről a sátrak fölött dobálják nekem a gyorstöltőket. De sikerül kitartani nem tudnak betörni a táborba, majd 30 percet fekszek a földön, még felguggolni sincs lehetőség. Az ellenség támadásai lassan kifulladnak. Ekkor felbődül Dawe hangja „na basztasd a magyart mikor ebédel” és egy mindent elsöprő rohamra indul a kontingens maradéka. Az eddigre megtépázott támadó rajoknak esélye sincs percek alatt kiűzzük őket a HQ-t körül ölelő erdőből, és a nagy mező szélén rendeződünk újra.
Rádión jön az infó hogy az ellenség aknavető állása a nyílt placc közepén van foglaljuk el. A nyílt placcon rohamozni kész öngyilkosság. De már senkit semmi nem érdekel megyünk és bevesszük. Óriásiak a veszteségek de az ellenfél döbbentsége kárpótol mindenért. Nem értik hogy kaphattak ekkora ellentámadást, így kissé demoralizáltan elkullognak sorban a saját HQ-jukra.
-
#17782 Már csak nekem kéne rávennem magam,hogy vegyek bele egy 100-as rugót,csak gyári hop-up-al nem hiszem,hogy túl hatásos lenne.Inkább az erdőt szeretem,vagyishogy épületben még nem voltam.Tehát lőtáv azért kéne. -
#17781 Hát igen,eléggé elbaszott egy dolog az,hogy a 600fps-nek ugyan úgy 20 méter van,mint mondjuk a 450-nek.De engem nem zavarna,ha letolnák mondjuk 550-re a maxot,úgyis az megy a kalandoroknak,hogy a sniper nem is lő el messzire,meg stb.Akkor minek a nagy fps? -
#17780 ésszel lehet szoktatni a népeket, lásd a miskolci csapatok, az összes nem tingli játék lőszerlimites, simán bevezették a sárga szalagot kék helyett, apró lépésenként lehet haladni, ha valaki elkezdi és látják hogy működik akkor megy a dolog előre. -
#17779 Szerintem ki fog alakulni egy szűk réteg, akik a minimal tunig mellett kötlezi el magát, a többieken pedig meggazdagodnak a boltok és a szerelők! :)
Amúgy pedig egyre több hála istennek a meghívásos játék, ahol nem negednek "medveölőkkel" játszani senkit, főleg nem kezdőket. -
#17778 egyszer majd csak lesz, ha elég ember akarja. -
#17777 De szép is lenne itthon az ilyen ... álmodozósszmájli