border=0>

border=0>

KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!

• Kurfürst
    Hali,

Fegyver. A Nowarnak most viszonylag jó árai vannak, olcsó áron jó minőséget kapsz a CYMA, JG, AGM, BOYI gyártányoktól. Egy új nagyon olcsó magyar oldal az airsoftbase.eu. Nézd ki a neked tetsző fegyvert, és utána járj utána személyesen a főbb magyar airsoft boltokban (44-es bázis, Keleti/Déli Front, + nézz körül itt) az árnak. Külföldről is rendelhetsz, kicsit tovább tart amíg bejön a cucc (kb. 1 hónap), de sok ezret sprólohatsz. Pisztoly elsőre még teljesen felesleges, majd 2.ik, 3ik körben ha úgy érzed jól jönne néha. Póttárak, első körben szintén nem létszükséglet, a fegyverekhez van egy high capacity tár, átlagban olyan 300 BB-t fogad be, ami sokáig elég, visszáálláskor pedig rátölthetsz, vagy viszel magaddal egy tárnyi BB-t egy zacsiban, és harc közben megejted. Magyarországon a póttár amúgy is elég drága, célszerű máshol szétnézni (ebay, és külföldi netes AS boltok). A műanyag testű fegyver nem gáz, elég erősek, inkább csak esztétikai, "feeling" élmény fokozó a fém/fatestű fegyvert fogdosni "harc" közben. Ha spórolni akarsz, szétnézhetsz a használtak között is, jó áron ki lehet fogni jó vagy akár újszerű állapotú fegyvereket, de kezdőként egy tapasztalt AS játékost célszerű magaddal vinni az átvételkor, nehogy átb*sszanak (ami egyébként nem jellemző, de kezdőnek kevésbé feltünő, plusz költséget jelentő hibák attól még lehetnek).

Ruha: Ez egyszerű, nézz körül military boltokban, 44-es bázisban használt terepruháért, próbáld fel, vedd meg. Pár ezer Ft (kb. 5000 összesen a nadrág + zubbony). Katonai bakancsot, használtan 5-12 000 Ft között vehetsz military vagy munkavédelmi (pl. Lónyai utca) boltokban. Jól jöhet ha védeni akarod a bokád, de első körben ezen lehet még spróloni, és később beruházni rá.

Arc/Szemvédelem. Szerintem egyszerű szemüveggel érdemes kezdeni, a Perspecta FL 250 fillérekért van munkavédelmi boltokban, tökéletes, nagyon erős, nem torzít. Airsoft boltokban is kapható kicsit drágábban. Később ha akarsz vehetsz drágább szemüveget, de én. pl. most sem érzem szükségét. Arcvédelemben - amire ha elfogadod a tánácsom, mindenképpen beruházol - a következő lehetőségeid vannak szerintem.

1. Veszel 4000 körül egy keskeny sensei maszkot, és azt használod vagy szemüveg helyett is (nem annyira ajánlott a rács miatt ami zavaró és az apróbb BB darabok azért átjuthatnak rajta, kivéve persze ha szemüveges vagy)
    2a, Csináltatsz magadnak egy maszkot fémrácsból (pl. softair.hu-n Kakukk foglalkozik ilyesmivel), ez azért jó mert kapsz benne rendesen levegőt illetve nem párásodik a szemüveged.
    2b, Nézegetsz rácsos fémmaszkról képeket, veszel hozzá rácsot és megcsinálod magad az egészet a saját arcodhoz, igényeidhez igazítva ezer Ft-ból (én ezt választottam).
    3, Veszel valami shemagot vagy kendőt a nyakba és azt tekered a szád elé. Ezt még nem próbáltam de látok némi problémát vele, melegedés nyáron, nem igazán nyújt 100%-os védelmet közelről stb.
    4, Nem veszel semmit mert kényelmetlen és előbb-utóbb kilövik valamelyik fogadat.

A szabályok nem különösebben szigorúak, egyetlen célt szolgálnak csak, a sérülésmentes játékot. Ha ésszel és emberségesen állsz a dologhoz, akkor semmi problémád nem lesz, néhány alapszabályt be kell tartani, pl. épületben nincs sorozat, közvetlen közelről nem lősz rá a másikra, lehetőleg ne a fejét lődd, erősen tuningolt mesterlövész/támogató fegyverrel bizonyos távolságból lőhetsz csak rá. Ezeket a józanul gondolkodó ember magától is alkalmazza. Annyiban érdemes elolvasni ezen felül hogy tisztában legyél az alapfogalmakkal (medikelés, visszaállás, épületharc szabályok, dobatás) hogy ebből ne legyen félreértés a pályán).