29530
border=0>

border=0>

KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!

• Punker
    vannak, ha kibírod....
  • trogerzsiger
    Köszi a segítséget! Szóval akkor szabályokat kötelesek vagyunk betartani, csipőből való rotálás nincs, se kidugom a fegyvert fedezékből és lövök sincs... Az öltözéknek meg örülök hogy olcsón megúszom, a maszk miatt kicsit elretentem, esetleg olyan kombó nincs hogy fogvédő+szemüveg, bár ebben nemigazán lehet beszélni nem?
    És olyanok vannak hogy kétnapos játékok?:D szal reggel kezdjük másnap végződik:D és este is kint toljuk :D
  • SG rock
    jó tudni :D:D
  • ZTM
    köszi a segítség többre nincs is már szügségem köszönöm mindenkinek csátok.
  • MuldR
    0.25
  • milk41
    kicsit kúltúráltabban,itt a veteránok gyorsan kiutálnak a topikból
  • ZTM
    összeáll a kép lassan:D AGM gyártó:D
    amúgy sztem jó fegyver csak a faszé nem írnak több műszaki adatot:S
    sztem majd veszek hozzá 2db tárat és sok sok BB golyót csak tudnám milyen kell bele 0,20 vagy 0,25......?:S
  • ZTM
    sok a szöveg de biztosra mek:D
  • ZTM
    AGM AEG; MP40 full fém AEG
    [012-0002]
    33.000,-Ft

Adatlap és vásárlási segítség AEG típusú fegyverekhez

A fegyver gyártóját és típusát a megnevezésében olvashatja. Néhol a gyártó cikkszámát nem tüntetjük fel, mivel az egyáltalán nem hasonlít a másolt modell nevéhez, számozásához. Fegyverekről információt csak a gyártó, típusszám és az alap modell típusának (AK, G3, MP5, M16/M4, AUG stb.) ismeretében tudunk adni.

AEG csomagok tartalma:
    Tokyo Marui: Fegyver, alap tár+töltőrúd (AK-Beta, MP5RAS, G3-SAS, M733 esetén Hi-Cap tár), kb.200 db TM BB, tisztitóvessző, zárókupak, leírás, katalógus
    Classic Army: Fegyver, tár, tisztitóvessző, leírás, katalógus
    Classic Army Sportline: Fegyver, tár, akkumulátor, akkumulátor alap töltő, védőszemüveg, hord szíj, 500 db CA BB, tisztitóvessző, leírás, katalógus
    Kínai AEG: Fegyver, tár, akkumulátor, akkumulátor alap töltő, hord szíj kis csomag nomane BB, tisztitóvessző, leírás

Torkolati sebesség: Kínai gyártók esetén a sebesség (energia) típus és akár gyártási sorozat esetén is változhat, így csak nagyjából átlag értékeket tudunk közölni.

Marui: kb. 260-300 FPS
    Classic Army: kb. 300-330 FPS
    Classic Army Sportline: kb. 300-320 FPS
    Kínai: kb. 300-430 FPS

A fegyver torkolati sebesség értéke nem jellemzi a fegyver jóságát, mivel pl., rosszul állított Hop-Up, vagy nem rendesen tömítő belső alkatrészek esetén egyforma rugó esetén fele akkora lő táv tapasztalható. Továbbá túl erős fegyver esetén (380 FPS felett) a belső alkatrészek idő előtti elkopásával, törésével kell számolni.

Tárkapacitás: Marui általában úgynevezett Low-Cap, a Classic Army és kínai gyártók Hi-Cap tárakkal forgalmazzák modelljeiket. A Kínai tárak a belső kialakításuk miatt esetlegesen kevesebb golyót tudnak tárolni mint a Classic Army nagy kapacitású társaik.

Tár kompatibilitás: A kínai gyártók legtöbbje a Marui modelljeit másolja ezért a Marui és CA tárak legtöbbször kompatibilisek az adott modellel. MP5, AK és M4 modelleknél ez az arány 90%. G36 és AUG modelleknél kérdezzen rá. Ha nem biztos benne, hozza be a fegyvert üzletünkbe ahol a vásárolni kívánt tárat belepróbáljuk.

A fegyver anyaga: G36, AUG és P90 modelleknél az eredeti nem fém tokozás miatt műanyag boritásúak, ezeken felül főleg fém és műanyag külső alkatrészekkel szerelik a fegyvereket. Fém fegyver kifejezésen AEG modellek esetén azt a típust értjük, aminek középső ún. test része (amiben a geaerbox elhelyezkedik) fémből készül. Ez általában cinköntvény anyagú. A célzóberendezések, a külső cső, a tusfenék, az elsütőbillentyű és a tárak szoktak még fémből készülni. A tusok, markolatvédők legtöbbször műanyagból készülnek.
    Az általunk forgalmazott összes AEG modell fém gearboxal szerelt.

Működési elv: AEG (automata elektromos fegyver), ami motorral, fogaskerék áttételen keresztül felhúzott légdugattyús elven működik. Minden AEG típus rendelkezik Hop-Up állítással mellyel az épp használt lövedék tömegéhez a legoptimálisabb és leghosszabb röppályát tudja beállítani. Bővebbet ezen a linken talál: www.wikikpedia.hu / airsoft

Hossz, tömeg, méretarány: Az airsoft légfegyverek általában a ma használatos öntöltő sorozatlövő fegyverek másai. Méretarányuk közelít a valódihoz. Tömegük akkumulátor és üres tár esetén, 1,5-7 kg között változik. (legkönnyebb: MP5K, legnehezebb M14 és a fém G3 ill. az M249/M60 géppuskák)

Ki vásárolhat, tarthat, használhat ilyet: Engedély nélkül vásárolható, tartható. Kiskorú csak felnőtt felügyelete mellett használhatja.

Szállítás: Zárt tárolóeszközben (saját doboza, táska), töltetlenül történhet. Itt szeretnénk felhívni a figyelmet a megfelelő szállítóeszköz fontosságára. Egy jó minőségű műanyag hord táska vagy bélelt szövettáska megvédi a fegyvert a szállítás közben adódó sérülésektől és egy esetleges igazoltatás során is jobb ha nem pokrócba, kis kínai horgásztáskából harminc centire kilógó fegyverrel vagyunk.

Garancia: Garanciális feltételeinket itt olvashatja

Az airsoft fegyverek jogi állása: A hazánkban használatos átlagos 0,8 és 1,9 J közé eső airsoft fegyverek, függetlenül azok működési elvétől FEGYVER, azon belül is LÉGFEGYVER kategóriába tartoznak, ezért forgalmazásuk CSAK ÉS KIZÁRÓLAG fegyver szaküzletben történhet. Csomagküldés jelenleg hazánkban nem engedélyezett.

Biztonságos vásárlás: Vásárlás előtt győződjön meg arról hogy az üzletszerű eladó rendelkezik székhellyel, postacímmel, nyílt árusítású fegyverbolttal. Ne vásároljon tisztázatlan eredetű, név és cím nélkül szereplő illegális webshopokból. Kínai AEG-ekre sajnos mi sem tudunk garanciát adni, de minden eladott fegyvert ellenőrzünk, vásárláskor szakszerűen bemutatjuk a fegyver kezelését és ki is próbáljuk az adott darabot. Az esetleges későbbi javításra fegyvermestert ajánlunk és folyamatos alkatrészellátást biztosítunk a legtöbb AEG modellhez. Ez a garancia arra, a Keleti Front és Déli Front Airsoft Szaküzleteiben ön egy sokáig működő airsoft fegyvert kap a kezébe.

csátok ezt a fegyvert találtam!!!!!!azt se tudtam létezik ilyen az airsoftnál 1ik kedvencem(az ára nem)
    valszleg veszek 1 ilyet majd karácsony környékény:D

Elég zavaros hely ezt hogy értelmezzem?lehet választani melyik gyártótól akarom?
    melyiket érdemes?
    amúgy itt találtam
    köszi...:D
  • bardocz
    Pedig már mióta van...:D
  • SG rock
    fém+ fa cyma Ak-ról nem is hallottam
  • bardocz
    Nowarban is annyi.
  • ZTM
    airsoftbase.eu itt nézegettem

típus szám?az mi? csak ennyi volt a termék adatainál.
  • SG rock
    fém+fa cyma ak? 30ezer pénz???
  • Punker
    típus számot írj, 0,28 vagy 0,35 vagy mi?
  • ZTM
    Cyma AK47 (FM)(RW)

Torkolati sebesség: 380 Fps
    Tárkapacitás: 400 BB
    Anyaga: Fém + Fa
    Gearbox: Fém
    Hop-Up: Van
    Hossz: 0 cm
    Tömeg: 3,3 kg
    Tartozékok: akku, töltő, tár

Ár: 30250 HUF

sztetek ez megéri az árát?
    amúgy hány éves kortól lehet a pályára lépni?
    sztem eladom a régi gépet lesz 50000Ft sztem és majd szép lassan összeszedegetem a védőcuccokat 1edül a ruha okoz majd gondodt me a szemcsit/maszkot
    megrendelem de a ruhaé próbálni kellXDXDXD
    amúgy ezek elektromosak?akkor már ezzel lehet sorozatba tüzelni nem?

köszi
  • MuldR
    Ruhanak tudom javasolni a SIK-SIK uzletet a blaha es az astoria kozott. 5ik emeleten van jo sok hasznalt terepruha. Szombaton kell menni, akkor a legolcsobb. Valami 1700 ft/kg
  • Kurfürst
    Hali,

Fegyver. A Nowarnak most viszonylag jó árai vannak, olcsó áron jó minőséget kapsz a CYMA, JG, AGM, BOYI gyártányoktól. Egy új nagyon olcsó magyar oldal az airsoftbase.eu. Nézd ki a neked tetsző fegyvert, és utána járj utána személyesen a főbb magyar airsoft boltokban (44-es bázis, Keleti/Déli Front, + nézz körül itt) az árnak. Külföldről is rendelhetsz, kicsit tovább tart amíg bejön a cucc (kb. 1 hónap), de sok ezret sprólohatsz. Pisztoly elsőre még teljesen felesleges, majd 2.ik, 3ik körben ha úgy érzed jól jönne néha. Póttárak, első körben szintén nem létszükséglet, a fegyverekhez van egy high capacity tár, átlagban olyan 300 BB-t fogad be, ami sokáig elég, visszáálláskor pedig rátölthetsz, vagy viszel magaddal egy tárnyi BB-t egy zacsiban, és harc közben megejted. Magyarországon a póttár amúgy is elég drága, célszerű máshol szétnézni (ebay, és külföldi netes AS boltok). A műanyag testű fegyver nem gáz, elég erősek, inkább csak esztétikai, "feeling" élmény fokozó a fém/fatestű fegyvert fogdosni "harc" közben. Ha spórolni akarsz, szétnézhetsz a használtak között is, jó áron ki lehet fogni jó vagy akár újszerű állapotú fegyvereket, de kezdőként egy tapasztalt AS játékost célszerű magaddal vinni az átvételkor, nehogy átb*sszanak (ami egyébként nem jellemző, de kezdőnek kevésbé feltünő, plusz költséget jelentő hibák attól még lehetnek).

Ruha: Ez egyszerű, nézz körül military boltokban, 44-es bázisban használt terepruháért, próbáld fel, vedd meg. Pár ezer Ft (kb. 5000 összesen a nadrág + zubbony). Katonai bakancsot, használtan 5-12 000 Ft között vehetsz military vagy munkavédelmi (pl. Lónyai utca) boltokban. Jól jöhet ha védeni akarod a bokád, de első körben ezen lehet még spróloni, és később beruházni rá.

Arc/Szemvédelem. Szerintem egyszerű szemüveggel érdemes kezdeni, a Perspecta FL 250 fillérekért van munkavédelmi boltokban, tökéletes, nagyon erős, nem torzít. Airsoft boltokban is kapható kicsit drágábban. Később ha akarsz vehetsz drágább szemüveget, de én. pl. most sem érzem szükségét. Arcvédelemben - amire ha elfogadod a tánácsom, mindenképpen beruházol - a következő lehetőségeid vannak szerintem.

1. Veszel 4000 körül egy keskeny sensei maszkot, és azt használod vagy szemüveg helyett is (nem annyira ajánlott a rács miatt ami zavaró és az apróbb BB darabok azért átjuthatnak rajta, kivéve persze ha szemüveges vagy)
    2a, Csináltatsz magadnak egy maszkot fémrácsból (pl. softair.hu-n Kakukk foglalkozik ilyesmivel), ez azért jó mert kapsz benne rendesen levegőt illetve nem párásodik a szemüveged.
    2b, Nézegetsz rácsos fémmaszkról képeket, veszel hozzá rácsot és megcsinálod magad az egészet a saját arcodhoz, igényeidhez igazítva ezer Ft-ból (én ezt választottam).
    3, Veszel valami shemagot vagy kendőt a nyakba és azt tekered a szád elé. Ezt még nem próbáltam de látok némi problémát vele, melegedés nyáron, nem igazán nyújt 100%-os védelmet közelről stb.
    4, Nem veszel semmit mert kényelmetlen és előbb-utóbb kilövik valamelyik fogadat.

A szabályok nem különösebben szigorúak, egyetlen célt szolgálnak csak, a sérülésmentes játékot. Ha ésszel és emberségesen állsz a dologhoz, akkor semmi problémád nem lesz, néhány alapszabályt be kell tartani, pl. épületben nincs sorozat, közvetlen közelről nem lősz rá a másikra, lehetőleg ne a fejét lődd, erősen tuningolt mesterlövész/támogató fegyverrel bizonyos távolságból lőhetsz csak rá. Ezeket a józanul gondolkodó ember magától is alkalmazza. Annyiban érdemes elolvasni ezen felül hogy tisztában legyél az alapfogalmakkal (medikelés, visszaállás, épületharc szabályok, dobatás) hogy ebből ne legyen félreértés a pályán).
  • SG rock
    nincsmit
  • Mersant
    30 korul JG-t, Cymat erdemes venni, hasznalat elott at kell nezetni valami hozzaerto emberkevel. az utodeseket birjak, de rajuk esni nem ajanlatos. pisztolyt nem muszaj venni, a fegyver erosseget kell ugy beallitani hogy epuletben is hasznalhasd. lasd MASZ
    maszkbol olyat erdemes venni ami koveti az arcod formajat, mert kulonben nem tudsz rahajolni a fegyverre, es nem tudsz rendesen celozni. a szabalyok pedig azert vannak hogy elkeruljuk a baleseteket, tehat be kell tartani.
  • ZTM
    kösz
  • SG rock
  • SG rock
    a hopup rendszer a golyó csavarodásáért felel, ha jól van beállítva akkor a golyót úgy csavarja meg egy gumi, hogy egyenesen szálljon.
  • ZTM
    cs all.
    még 1-2 kérdés (sajna még nem értek olyan jól ezekhez szakszó és működés szempontjából(a biztonságos használatot má fújom):S
    TM Colt M16 A1 hop up kinéztem 1 ijet az airsoft.hu-n és 1. dolog:
    Mi az a hop up 2.a fegyver mellé manual van írva ez mit takar?:ezt is birizgálni kell mint a pisztolyt(felhúzni)vagy csak a ravaszt kell "huzogatni"és tölt magától? kb ennyi most köszi
  • trogerzsiger
    Hali!

Lassan benne leszek a játékhoz szükséges korban és el szeretném kezdeni. Elkezdek spórolni rá hogy jövő nyáron már játszhassak, egy komplett jó felszereléssel. Namármost nézegettem a nowar.hu-t 30-ért vennék én fegyvert. Azt írták olcsó belépőszintű műanyag fegyverek. Namármost ezek mennyire bírják az ütődéseket? el tudom képzelni hogy a játék hevében odacsapom vminek :D továbbá mit érdemes venni egy pisztolyt vagy gearbox, vagy micsodát, hogy azért épületben vagy lyesmi helyeken ne löjjük szét egymást azt erősebb fegyverekkel.. Továbbá olvasgtattam a szabályokat elég komolyak, de betarthatók szerintem. Tapasztalatból(az élet más területeiről) kérdem hogy ezek a szabályok például a fegyverkezelésről mennyire kell komolyan venni? Például a csipőböl tüzelés, a távolságtartás, tüzelés módja stb. Mert ezek picit elretentenek, mert félek hogy megfeledkezek ezekről, és akkor bizony baj van. Utolsónak a védőruhákról kérdeznék. Én mindenkéépen szeretnék egy teljes arcomat eltakaró maszkot, namármost ez mennyibe kerül? És gondolom illene a játékhoz illő ruházatot ölteni. :-) Szóval bakancs katonai nadrágok, felsők.. Ja meg a fegyverekhez a kiegészítők. Én elsősorban plusz tárakra gondoltam, bár úgytudom egy tárba több száz bb golyó fér. Tehát mennyire kell figyelni a szabályokra, tehát tudjátok sok helyen vannak elég szigorú szabályok amik túl erősek, és csak a kezdők, vagy a törvények miatt ilyenek, és hogy mennyibe fog nekem kerülni egy teljes menetkész felszerelés.
    Remélem nem rettent el ez a hosszu szöveg :D
  • Kurfürst
    Softair.hu kínál rovatban vannak NAGYON olcsón használt AEG-ek. Inkább arra ruházz be szerintem, nem lehet olyan nagy a különbség - és egy használt AEGgel jobban is tudsz játszani, eladni is jobban lehet ha később váltasz..
  • ZTM
    köszönöm.
  • Punker
    normál használattól nem törik el az ABS
  • ZTM
    sziasztok.

Engem érdekelnek ezek a cuccok főleg a rugósak(csak arra van zsé XDXDXD) és majd jövőre betervezek 1 ilyen vételét voltak(van)hasonlók de mivel műanyagok nem sokáig bírták és most segítséget kérek:nemtom milyen anyag az az ABS lehet hülye kérdés de komolyan nemtom:Sszal azt szerteném kérni hogy vki megmondja köszi.
  • SG rock
    11ből 12 !:D megy ez srácok
  • Mike at home
    nem tudom melyikünké nagyobb
  • DummyBoy
    Na igen ... full :)
  • Mersant
    hm, feelinges lehetett....:)
  • Punker
    azért 1x kipróbálnék 1 ilyen játékot :D
  • mstummer
    Belenéztem a nemrég említett filmbe. Szerintem annyira szar hogy már jó :D Igaz csak 5 percig nézhettem mert a csajszi akivel belekezdtünk nembírta idegekkel :D
  • kvitya
    Tudom, csak unalmas.....minden héten, minden nap betűmatek...
  • degenerator
    ők profi fórumozók, nem gyűlöletből szapulják egymást, hanem csak úgy.
  • DummyBoy
  • bardocz
    Dehát a sárgány az naty! :o
  • bardocz
    Hátöö,16 éves része igaz..