Kicsit elngondolkodva azon, mi hangzott el a filmben, egy furcsa összefüggésre jöttem rá.
-
Cvd #399 Végülis bele lehet ezt is magyarázni úgy hogy nem mond ellent semminek, de nem is nagyon támasztja alá semmi.
Az őrszemek megállítása mellett a 3. rész végén is használja a valóságban az emberfeletti képességeit, pl. a vakon látással. Ehhez szvsz abból kell kiindulni hogy a sokszor emlegetett (és ugyanennyiszer cáfolt) különböző képességek valóban léteznek a valóságban is némely embernél. A Mátrixokban ezt szerintem tényként alkalmazzák. Legalábbis ahhoz hogy valaki olyan dolgokat csináljon mint Neo, fizikailag a fejében is képesnek kell lennie hasonlókra, plusz ennek tudatában is lennie, elvégre a mátrixban végrehajtott dolgait a valóságban "fejben" határozza el. Az átlagember által nem használt agyi területek/funkciók segítségével, ahogy ezt szokás magyarázni. Hogy ezt úgy gondolták a tesók hogy véletlenszerűen néhányan bírnak ilyen tulajdonságokkal (mint azt állítják a való éleben is páran) és Neo éppen ilyen, vagy a gépek szándékosan ruházzák fel valami módszerrel hogy kiválasztottként hatékonyabb lehessen, az lényegtelen. De ez megmagyarázná hogy hogyan képes a Mátrixban olyan trükkökre amire mások nem.
A valóságban meg azért használhatott hasonlókat, mert ráébredhetett arra hogy ugyanúgy a fizikai valója csinálja a trükköket, ezért párat képes használni a valóságban is. Nem mindent persze, elvégre a Mátrix alapszabályait sokkal szabadabban tudja kezelni mint a való világéit. De ha pl. képes az "auralátásra", akkor már láthatja úgy a gépeket energiaként mint ahogy állítólag egyes emberek is látják mások auráját. Ha egy kis telepátiát is képes használni akkor a 2. rész végén is kiadhatott így az őrszemeknek egy "állj, és semmisítsétek meg magatokat" parancsot. Mondjuk a filmben ez inkább úgy néz ki mintha valamilyen láthatatlan energialöketet adna nekik, ez gondolom látványosabb volt. Az is lehet hogy ezt is tudja és tényleg így csinálta.
Azt a végére leszögezném hogy nem hiszek az ilyesmiben, nem szentbeszédnek szántam.:)