Kicsit elngondolkodva azon, mi hangzott el a filmben, egy furcsa összefüggésre jöttem rá.
  • Cvd
    #397
    "látom nem érted..." - mit nem értek?

    "szal az előző 5 kiválasztott is neo volt, vagy egy teljesen más egyén, pl józsi bácsi?" - teljesen lényegtelen hogy hogyan néztek ki az előző kiválasztottak. Fizikailag nem ugyanaz a személy voltak hanem mindig újraszületett. Lehet hogy mindig ugyanabból a forrásból klónozták és így hasonlóan nézhetett ki, de lehetett teljesen más is.

    "csak józsi nem "hozta létre" a vírus-smith-et?" - pontosan.

    "az első részben azt mondta az orákulum hogy nem neo a kiválasztot. akkor most az is állandoan hazudik:S" - igen, de többször is elmondja a filmek alatt hogy mindig azt mondja Neo-nak, amit akkor éppen hallani akar. Nem mondhatta neki az elején hogy ő a kiválasztott mikor Neo nem hitt benne, így a képességeiben sem, azok nélkül pedig akkor még nem volt igazi kiválasztott.

    "meg akkor most az ügynökök miért is vannak? hogy rendett tegyenek, nem?" - ja. persze nem tudnak maradéktalanul végleg rendet tenni, előbb-utóbb összeomlik a Mártix az emberi tényező miatt.

    "akkor miért nem intézik el az orákulumot meg a kulcskészítőt, meg az egyéb ilyen "nagyon nem hasznos " programokat?" - láttad te a filmet?:) világosan elmondják hogy létezik egy rakás öreg program a mátrixban, amik mikor feleslegessé váltak és törölni akartak, inkább a bújkálást és így a túlélést választották. Az orákulum és a Keymaker is éppen ilyenek. Üldözik őket is az ügynökök és meg is akarják semmisíteni, csakhogy hogyan kapják el az orákulumot aki előre látja az eseményeket, vagy a keymakert aki szinte szabadon jár-kel a mártixban, gyakorlatilag "teleportálgat"?

    "akkor miért nem alakutl neo ügynökké még az első részben , mikor szokott ki az irodaházból?" - jó kérdés. Lehet rá olyat mondani hogy pl. tudatlanul is túl erős volt ahhoz hogy megszállják, de valószínűbb hogy egyszerűen csak kihagyták a lehetőséget az írók mert akkor vége lett volna az filmnek az elején.:) Egyébként meg ott és akkor akár meg is szálhatták volna, mint Morpheus is elmondja pár perccel később, az ügynökök nem ismerik fel ott hogy Neo milyen fontos. Maximum azért szállták volna meg hogy könnyebben elkapják, de biztosak voltak benne hogy úgyis elkapják, hisz egy sima ember. Plusz az ügynökök csak akkor "szálltak" le egy hordozóról, ha az meghalt. Ha nem láttunk olyat hogy simán csak "otthagynak" embereket, akkor lehet hogy ez csak akkor lehetséges ha azok meghalnak. Ezesetben nem lett volna túl okos megszállni Neo-t ha el akarják vele kapni a lázadókat. De ez is már belemagyarázás szagú, habár teljesen logikus.:)