The Matrix Online
-
Na itt volnék. Vélemények:
- A grafikus motorról egyszerűen visít, hogy egy kidolgozatlan, optimalizálatlan és félkész termék. A nála egy teljes évvel öregebb City of Heroes is szebb, sokkal nagyobb területet képes megjeleníteni és mindezt mindenféle akadás nélkül, míg ez minimumon is van, hogy hoszabban gondolkozik mint Kasparov a sakkvilágbajnokságon (úgylátszik a soe programozóinak mindegyike beteg volt mikor a suliban a memóriaoptimalizációt tanították (mint ahogy a játék eredeti készítői is)).
- A harc meglepően jó, tetszik a különféle magatartások váltogatása és a speckó mozdulatok is látványosak, bár ez a rész is áteshetne egy orbitális ráncfelvarráson. Vegyük például azt, hogy szinte minden ötödik mozdulatsornál a karakterek elcsúsznak és csudaszépen elpofozgatják a levegőt egymás mellett. Nem egyszer fordult elő, hogy közelharcban voltam egy Merovingival, erre az dobott egy hátraarcot és elkezdett araszolni az ellenkező irányba, vígan csapdosva a levegőt, az én karakterem meg lejátszotta az annak megfelelő animációt, csak épp nem a megfelelő irányba és amíg az ellenfélnek az ütéseivel egyre hátrébb kellett volna szorítania, addig szépen távlodtunk egymástól, mert a játék képtelen volt összeszinkronizálni a mozdulatainkat (az már csak hab a tortán, hogy néha csak az egyik fél aminációját játsza le, pl a GRAB harcmodor egyik kivégzésénél, mikor az ellenfél pörög a levegőben, de az én karim vígan pattog az alapállásban).
- Az irányítás meg olyan...darabos. Közelről se olyan letisztult mint teszem azt a CoH/V páros, vagy a WoW. Az pl tetszik, hogy az összes létező képességet meg lehet tanulni, de egyszerre csak bizonyos mennyiségű skill lehet a "memóriában", szóval nem tudjuk túltápolni a karaktert. Külön élmény volt megkapni a hiper-jump-beta programot, de a tizedik ugrás után már unalmas volt, mert minden egyes ugráshoz külön aktiválni kell a képességet, kijelölni hová akarsz ugrani, ugrik és mehetsz tovább. Túl nyögvenyelős a kezelése, hogy érdemben lehessen használni azon kívül ha épp egy magas házra akarsz feljutni az üldözőid elől, mert bár a magasság tekintetében akkorát ugrasz amekkorát csak akarsz, de a távolság alig van 10-20 méter.