-
Hát igen :) Nemcsak a vége nem semmi, hanem az egész :)
Na de akkor jöjjön az értékelésem :)
Csak az olvassa el aki látta már az összes eddigi évadot!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Azt lehet mondani, hogy szinte egyben néztem meg mind az öt évadot, már az első elejénél kezdtem megérteni, hogy miért szeretik annyira ezt a sorozatot annyian:) Egyszerüen tényleg magával ragadó az egész , nagyszerű szereplők, az , hogy egy évad = 24 óra szintén egy egyedi és remek ötletnek tartom. Tehát a lényeg, hogy hamar a rabja lettem, egyszerüen tényleg nem lehet abba hagyni.
Kezdem először ötödik évaddal, mert most ugye ez a legfrisebb bennem. Először is szerintem az egyik legjobb nyitó epizódja talán ennek az évadnak volt. Az, hogy rögtön úgy kezdik a szezont, hogy megölik David Palmert és Michelle-t valamint Tony is nagyon megsebesül, szerintem senki nem gondolt erre, hogy egy ilyen ütős , drámai résznek lehetünk tanui. Ráadásul Chloe is veszélyben volt csak Jack a segítségére sietett. Később azonban nagyon nem örültem, hogy Tonyt is megölik. Ha már nem robbant fel az elején , hagyták még pár részre és akkor hirtelen megöli a Henderson. :( Hamár az elején feláldozták David-et és Michelle-t és Tonyt életben hagyták, szerintem később nem kellett volna őt kiírni a sorozatból. Persze lehet, hogy pont ezért csinálták, hogy a nézők már azt gondolták, hogy Tony felépül és akkor hirtelen ugyebár mégsem így lett... Kár érte, egyik kedvenc szereplőm volt , persze Palmer és Michelle is alapemberek voltak, de hamár őket feltétlenül megakarták ölni, legalább Tonyt hagyhatták volna :( Szegény Edgar is jól megjárta :( Bill-t kedvelem ő remélem visszatér a hatodik évadban, és Aaron is remélem kap valami szerepet. Audreyt pedig meglátjuk, hogy visszatér-e. Chase és Kim kérdőjel számomra, Chloe szerintem lesz. Kedvenc részeim az ötödik évadból a 12-13 (még midnig többször visszanézem azt a jelenetet amikor csak megnézi a PDA-t és látja, hogy ott van a terv a CTU szellőzőrendszeréről és akkor Bill kiáltja, hogy Code Six! Everybody Out! Go! Go! És a monitorokon hirtelen átvált minden egy "E" betüre. Aztán ahogy mindeki összeesik és ugye Esgar is a szemük láttára hal meg, majd a következő rész amikor elkell jutni a számitógépig. Egyik legjobb részek. Utána az is nagyon tetszett, amikor kiderült, hogy Logan keze van a dologban. Az évad vége pedig döbbenetes... Amikor végre azt hinnénk, hogy minden megoldódik elrabolják Jack-et... Kiváncsian várom a hatodik évadot :)
Többi évadról rövidebben: így végignézve az eddigi évadokat, én talán a negyediket és az elsőt tenném a végére ha egy rangsort kéne felállítanom. De természetesen korán sem jelenti azt , hogy nem tetszett az első és a negyedik évad. Sőt... Elsőben egyik legnagyobb fordulat amire én tényleg nem számítottam az az volt, hogy kiderült, hogy a férfi (már nem emlékszem a nevére) nem is Kim barártnőjének az apja. Én arra abszolút nem számítottam, csak lestem :)) Aztán természetesen Nina árulása ütött a végén, hisz jól csinálták a készitők először őt keverik gyanuba az elején, de ott kiderült, hogy nincs hozzá köze , sőt később Jacknek meg is kell ölnie. Ezek után szerintem nem sokan gondolták, hogy Nina lenne az áruló. És szeritnem az is jó befejezés volt, hogy Teri meghalt. Negyedik évadban a végén Jack halálának megrendezése nagyon tetszett. Az egész ahogy megrendezték és amikor elköszön Jack a telefonban David Palmertől és az autóban Tonytól és Michelletől majd a vonatsineken elindul. Remek befejezése egy évadnak.
Amiről még nem beszéltem és utoljára hagytam, az a szerintem két legjobb évad eddig, mégpedig a második és a harmadik. Másodikban a CTU felrobbantása, az atombomba keresése, Mason halála, David Palmer elleni dolgok, amikor leakarták váltani, harmadikban Ryan halála (egyik legmegrázóbb rész volt szerintem, mert ott tényleg nem gondoltam, hogy a végén valahogy úgyis megmenekül, de mégsem...), Sherry halála, Chase esete, hogy a kezét lekellett vágni, de említhetném még Gaelt is akár és persze számos momentumot amik emelték az egész sorozat színvonalát , ezt most bármelyik évadra értem :) Tehát ha egy rangsort kellene állítanom, akkor nálam első helyen áll a második és harmadik évad, utána az ötödik majd első és negyedik, de természetesen mindet nagyon szeretem, és egyben teljes az egész.
Az biztos, hogy egy nem mindennapi sorozatról van szó, amit tényleg mindenkinek látnia kell. Kiváncsian várom a hatodik évadot :)