• pepecske
    3. Merényletet kíséreltek meg Bush ellen Ferihegyen
    20:00:00, Ferihegy
    A magyar delegáció egy külön teremben várakozik az elnöki különgép érkezésére. Gyurcsány idegesen dobol az ujjaival, feszültségét állandó mosolygással leplezi. A mellette ülő kormányszóvivő, Batiz András telefonja hirtelen megszólal. Mindenki összerezzen.

Batiz: Halló, Batiz András vagyok.
    Kovács: Itt Kovács, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) Terroristaelhárító Egységének (TERI) igazgatója.
    Batiz: Ismerem magát, miben segíthetek? Csak nem az amerikai elnök biztonságával van valami? A Szilvásy folyton hívogatja magukat, ő nem jó?
    Kovács: Nem. A miniszterelnökkel szeretnék beszélni.
    Batiz: Egy pillanat! (Félre) Feri! Az a bajszos Kovács keres a TERI-ből. Adhatom? Gyurcsány (bólint): Igen? Mi a helyzet, Kovács?
    Kovács: Miniszterelnök úr, mint arról már biztosan értesült, lelőttek egy rendőrt a Csepel-szigeten.
    Gyurcsány: Igen, hallottam. Maga szerint kik voltak? Van valami köze ahhoz, hogy az Air Force One nemsokára leszáll Ferihegyen? Ne égessenek be, könyörgöm!
    Kovács: Egyelőre semmi, de... De az egyik elemzőnk felettébb érdekes dolgot talált a helyszínen. A radioaktív sugárzás… miniszterelnök úr, a sugárzás ezerszerese a normálisnak... (Gyurcsány nem válaszol) Miniszterelnök úr, itt van?
    Gyurcsány: Igen, itt vagyok, persze, de mi...?
    Kovács: Miniszterelnök úr! Nagyon fontos, ha van valamiről tudomása, és eddig nem tette, most közölje velem!
    Gyurcsány: Nem tudok semmiről. Nézze, Kovács, most landol a gép, le kell tennem. De tudja, mit? Hívja föl a Leisztinger Tamást! Ő talán tud valamit, vannak érdekeltségei arrafelé.
    20:15:13, Ferihegy
    Az amerikai elnök gépe sikerrel landol, a két vezető kezet fog egymással, és szélesen mosolyog az egyetlen jelen lévő kamerába. A sajtót csak holnap engedik a vályúhoz.

Gyurcsány: Welcome to Hungary, dear Mr. President
    Bush: Gyurchan, That's my pleasure! Is everything going well?
    Gyurcsány: Of course, everything is under controll, don't worry!

Ekkor lövés hallatszik, Bush gerillái élő falat alkotnak az elnök és Gyurcsány körül, a többiek fegyverrel a kezükben hátrálnak. Az ember nem is hinné, mennyi fegyver fér el egy ügynök elegánsra szabott ruházata alatt. A távolból a magyar TERI emberei tűnnek fel, és jelzik, pánikra semmi ok. Batiz befurakszik a Gyurcsányt betakaró gorillák közé.

Batiz: Feri, Feri! Minden rendben, most kaptam az információt, hogy a TERI lőtt, leszedett egy mesterlövészt a tetőről. Teljesen biztosították a terepet, a merénylő egyedül volt. Mister President, miniszterelnök úr, get into the limousine please, szálljanak be az autóba, kérem!
    20:57:00, Gyurcsány limuzinjában
    Az amerikai delegáció nehezen viselte a merényletet. A biztonsági főtanácsadó az azonnali hazatérés mellett érvelt, a CIA vezetője elégnek tartotta volna azt is, hogy bizonytalan ideig az amerikaiak vegyék át a magyar rendőrség, a szolgálatok és a hadsereg irányítását. Szerencsére ekkor előkerült Lamperth Mónika belügyminiszter, akinek egy négyszemközti beszélgetésen sikerült meggyőznie Busht, jó kezekben vannak.

Batiz: Titokban lehet azt tartani? Ha tudomást szerez erről valaki, vége a kabinetnek, és lássuk be, Feri, neked is.
    Gyurcsány: András, már tudják. Istenem, elvitték. Mekkora volt a töltet?
    Batiz: Nem tudom biztosan! Csak arra emlékszem, ha felrobban, egymillió ember hal meg azonnal, 2-3 millió pedig a sugárzás miatt pár éven belül. Az áldozatok 93,3 százaléka magyar.
    Gyurcsány: A pics... Hívd fel Kovácsot! Várj! Szerinted nagyon berágott a Bush Gyuri? Végülis leszedtük azt az állatot, nem? Nagyon ideges volt a tekintete.
    20:57:45 TERI
    Katinka: Kovács, a miniszterelnök úr keresi a kettesen...
    Kovács: Rendben … Kovács.
    Gyurcsány: Nézze, Kovács.
    Kovács: Megértem, miniszterelnök úr, hogy aggódik, de semmi probléma, tudtunk a támadásról. Hogy teljesen őszinte legyek, az utolsó pillanatban szúrtuk ki.
    Gyurcsány: Nem sokon múlott...
    Kovács: Teljesen biztos volt a helyzet. De őszintén én még olyat filmben sem láttam, hogy egy kiflijét rágcsáló, eltévedt 4 éves kisfiúnak álcázza magát egy vérszomjas őrült...
    Gyurcsány: Lári-fári! Maguknak, mindenre tudni kell reagálni!
    Kovács: Értem, uram!
    Gyurcsány: Kiderült valami arról a csepeli balhéról?
    Kovács: Igen. A mesterlövészt a baromfitenyésztők bérelték fel. Meggyőződésük, hogy a madárinfluenza vírusát az amerikai katonaság fejlesztette ki, és eresztette el Ázsiában, majd Európában, hogy tönkretegyék a termelőket.
    Gyurcsány: Értem. Hát ennek nem sok értelme van, lássuk be.
    Kovács: Egy-két magányos őrültről van szó, ez a veszély elmúlt, már megtettük a szükséges...
    Gyurcsány: Pontosan, Kovács! Van itt valami sokkal fontosabb is...