• pepecske
    2. Nem gáz, sugárzás van!
    19:00:00, Csepel
    A TERI akciócsapata kivonul a Csepelen talált, lelőtt rendőrhöz, a helyszínelést egy Béla fedőnevű ügynök végzi (Valójában persze Lajosnak hívják).

Béla: Itt Béla, Kovácsot kérem.
    Kovács: Kovács.
    Béla: Itt Béla.
    Kovács: Mit tudtok?
    Béla: Körülbelül egy órája halott. Bevisszük a laborba, van rajta ujjjlenyomat, némi nyál a nyakán, egy közeli kátyúban pedig találtunk egy hajszálat is.
    Kovács: Siessetek, szólok a labornak, hogy készüljön. Ja, és Béla!
    Béla: Igen?
    Kovács: Csak semmi feltűnősködés, szirénázás. Nem akarom a CIA kiszúrja, hogy gáz van. Ha gáz van egyáltalán... Értem?
    19:23:19, TERI
    Kovács: Katinka! Tudni akarok mindent arról a környékről! Szemtanúk szerint kiemeltek valamit a csatornából, mielőtt lelőtték a rendőrt. Mi lehet ott? Gondolom, nem a szarra utaztak.
    Katinka: Tudomásom szerint semmi a gázvezetékeken, kátyús utakon és a lerobbant raktárépületeken kívül. Szar nincs is.
    Kovács: Régi katonai létesítmény? Elfelejtett, monarchiakorabeli bunker?
    Katinka: Semmi.
    Kovács: Akkor is találjon valamit nekem, az Úristenit! Nézze meg az archív műholdképeket!
    19:45:32, TERI
    Kovács: Mi tartott ilyen sokáig?
    Béla: Nem volt szabad helikopter, már mind Ferihegyen van, a Soroksárin dugó volt, szirénázni nem lehetett, a metró még nem épült meg.
    Kovács: Ne politizáljon itt nekem! Azonnal kezdjék el!
    19:59:38, TERI
    Bár az üsszes ügynök semmi mást nem tesz, mint számítógépe felé görnyedve dolgozik, feszült a hangulat a terrorelhárításnál. A Miniszterelnöki Hivatalból ötpercenként telefonálnak, minden rendben van-e. A részleg vezetői bárkivel cserélnének ezekben a pillanatokban.

Katinka: Kovács!
    Kovács: Igen?
    Katinka: Azt hiszem találtam valamit. A műholdon nem volt semmi, de valami más…
    Kovács: Mondja már!
    Katinka: A normálishoz képest ezerszeres a radioaktív sugárzás a környéken...