-
angelus #348 Végig néztem az 5 évadot és nem érzem úgy h bármelyik részt is megbántam volna.
Évadonként kiválogattam a legjobb részeket, aki látta az ugyis tudja miért, aki meg még nem, várhatja, h oda érjen.
Day 1 - E08, E23, E24
Day 2 - E03, E15, E24
Day 3 - E07, E18, E24
Day 4 - E16, E24
Day 5 - E12, E13, E24
Spolier veszély s01-s05
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Én ugy érzem a sorozat első évadja amolyan próba volt, tele a gyermekbetegségekkel, amitt az egyedi koncepció adott, aztán kapott egy olyan befejezést ami mindenkit sziven ütött. Jött is a második évad összerakottabban, de az igazán jó részeket az elejére tették és a végére egy nyomozás maradt, ami az előző fényében gyengébbecske volt, de még így is kiváló. A harmadik évad viszont már maga lett a tökély, a lehető legjobb történettel megáldva. Tökéletes volt az elejétől a végéig. Aztán a negyedik évadban szakítani akartak a régi szereplőkkel, az évadok kettéosztottságával (Gaines-Drazen, Atombomba-Ciprus audio, Salazar-Saunders), és az elején elhintett vezérfonallal (Merénylet, Atombomba, Vírus). Sajnos mindhárom hibás lépésnek bizonyult. Amellett látszott hogy már fogynak ki az ötletekből, sok volt az ismétlés, izgalmas volt ugyan, de már láttuk egyszer. Az évad végére csak kellett egy újabb cselekmény szálat behozni (kínaiak). Ennek köszönhetően kaptuk az egyik, talán legjobb részt a sorozat történetében, akár a sorozat lezárása is lehetett volna, ahogy Palmer, Tony és Michelle, búcsút vesz Jacktől. De jött az ötödik évad, ami megint szép, megint jó, csakhát az akció maradt meg, az érzelem és a fordulat valahogy kiveszett (leszámítva azokat a jeleneteket, amik az előbb említett 3 szereplő körül forognak). A végére ugyan megint sikerült egy elég jó lezárást készíteni, kezdek újra karaktereket megkedvelni, (Bill és Audrey, viszont Chloe továbbra se megy) de a cliffhanger már nagyon sorozat szagú, pont az volt jó eddig a sorozatban, hogy a vége le volt az évadoknak zárva. (Tudom, tudom, volt egy bizonyos kézfogás a 2. évad végén, de annak az évadnak meglehetett ezt bocsájtani.) Szval nálam következő a sorrend:
1. Day 3
2. Day 2
3. Day 4 (csakis a csodás befejezés miatt)
4. Day 1 és Day 5
Remélem télleg úgy lesz, ahogy 1-2-3 végig vitt egy szereplő gárdát, úgy fog a 4-5-6 is. Bár Audrey-t elméletileg az évad elején nem láthatjuk majd, de lehet h egyáltalán ha a THE NINE c. sorozat sikeres lesz.