| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
TDantes #26474 Üdv. Októberben szintemelő érettségit akarok majd tenni, magyarból és történelemből. Négy éve érettségiztem egyébként, középszinten, most olyan főiskolára akarok menni, ahová kevés a pontom, ezért a szintemelés.
A törivel nincs gond, az megy. Az irodalom, hát az nehezebben,de meg tudom tanulni.
Amivel bajban vagyok a nyelvtan tételek. Egyszerűen nem megy, ki se tudom dolgozni, nem találok anyagot hozzá. Igen ideges vagyok mert nekem igazából a töri a fontos, és nehogy már a hülye nyelvtan tételek miatt ne sikerüljön...
Tudom, látom fent a feliratot, de hol keressek nyelvtan tételeket?! Van egy csomó oldal, az igaz.De az ami nekem kell, nincs fent sehol. Semmilyen anyagot nem találok, semmit. Nem azt mondom ,hogy kész tételeket kérdek...de valami segítség jól jönne.
A következőkkel akadtam meg.
1:A beszédhelyzet és a szövegkörnyezet mint a kommunikációt alakító tényező
2:Új nyelvi fejlemények és a nyelvművelés
3:Az ezredforduló információs csatornáinak hatása a nyelvhasználatra
4:A hivatalos nyelv szókincsének jellemzése
5:Az előfeltevések funkciója a mondat megértésében
6:A központozás szerepe a szöveg értelmezésében
7:Elbeszélő szövegek nyelvi jellemzői
8:Monologikus és dialogikus szövegtípusok nyelvi különbségei
9:A lineáris és a globális kohézió
10:Stílus elemek ,stílus érték
Van ami csak hiányos, kevés amit találtam hozzá, vagy nem tudom hogy jó-e.
Nagyon bosszús vagyok, mert az irodalom tételek úgy ahogy mennek, a történelem tételek meg nekem könnyűek...de ezekkel sehogy sem boldogulok.
Nem akarok ezek miatt elbukni .