| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
gregtom6 #25665 Pedig nem annyira nehéz, én már annyira begyakoroltam, most ebben a kis szünetben, hogy lemértem magam, az első 3 feladatot 1 óra 18 perc alatt meg tudtam csinálni(formázásokkal, mindennel). Ez a rekordom:) Utolsó 2 feladat is megy úgy-ahogy, arra kell időt hagyni. Excel nem nehéz, pláne ha tudod, milyen képletet használj, amik biztosan lesznek:
Szum, Átlag, Fkeres, Ha, Szumha, Min, Max, ....de lehet még a Hol.van, Dátum, Százalék, és egyéb matematikai tudást igénylőek, pl összeadás, ilyesmi,
http://erettsegi.mindenkilapja.hu <-itt vannak 2006-ig visszamenőleg az érettségik, nézzétek meg.
És nekem is van pár kérdésem:
Microsoft Word:
-táblázatban, cellán belül tabulátort beállítok, de TAB-ot nyomva kijelöli a köv. cellát, és a szöveg a cellában nem a tabulátorhoz ugrik. Hogy tudom odaléptetni a szöveget?
-fejléc, lábléc pontosan micsoda, hogy írható be ilyen, és ez egyenlő-e az élőfejjel, élőlábal?
-mi az a feltételes elválasztás? sortörés, hasábtörés, meg ilyeneket jelent? Vagy mit?
-Lábjegyzetet nem tudok írni, miért van ez? Ki van ütve a gombja.
Microsoft Access:
leírhatna vagy linkelhetne valaki valami olyan tutorialt, hogy a lekérdezésekben az operátorokat, függvényeket mikor melyiket használjuk, példafeladatokkal, v vmivel. Esetleg, aki gyakorolt rá, mutathatna feladatot, és mondjuk olyat mondani, h ha ilyen van, mindig ezt használjuk, stb. Csak kitalálni találok ki néha bonyolultakat, és közben egyszerű, meg ilyenek.
Kösz előre is a válaszokat.